Jordan Chiles, cu medalia de bronz la gât / Foto: Profimedia

I-a ”furat” bronzul olimpic Ana Mariei Bărbosu, iar într-un amplu interviu nici nu a amintit de româncă

articol scris de Digi Sport
10.08.2024, 09:39
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

Jordan Chiles (23 de ani) a câștigat medalia de bronz la proba de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, după ce a devansat-o pe românca Ana Maria Bărbosu (18 ani).

La încheierea probei, Ana Maria era pe locul trei, însă după o contestație depusă de echipa americancei, nota acesteia a fost mărită și a câștigat bronzul. Românca a mers la TAS pentru că echipa lui Jordan Chiles ar fi depășit timpul regulamentar pentru depunerea contestațiilor.

Jordan Chiles, după ce i-a ”furat” medalia de bronz Ana Mariei Bărbosu: ”Eram uimită, șocată, am avut atât de multe emoții”

Jordan Chiles, care s-a calificat în finala la proba de la sol de pe ultimul loc, a fost un interviu în cadrul căruia a vorbit printre altele și despre emoțiile pe care le-a resimțit în momentul în care a fost urcată pe podium în locul sportivei noastre.

Totuși, Jordan Chiles nu a pomenit în niciun moment de această controversă, mai ales, că și Sabrina Voinea (17 ani), care a terminat pe locul cinci în finală, a depus o contestație și nu a fost aprobată.

”Să te califici ultima în finală este cel mai greu lucru pe care îl poți face vreodată, mai ales în sportul nostru. Încercam doar să mă concentrez pe fiecare detaliu”.

Eram uimită, șocată, am avut atât de multe emoții. Cred că doar am înțeles că am făcut tot ce puteam pentru a obține acea medalie așa că mi-am spus: 'Doamne, asta e se întâmplă!'

Evident că antrenorul meu și Simone au fost chiar lângă mine. M-au ajutat cu siguranță să trec prin toate situațiile grele.”, a spus Jordan Chiles, potrivit today.com.

Echipa lui Jordan Chiles a fost chemată la audierile TAS în cazul Ana Mariei Bărbosu

O sursă din interiorul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dezvăluit că echipa României a transmis că, de fapt, americanii au depus contestația după expirarea minutului în care aveau dreptul regulamentar să o facă.

Jordan Chiles a fost ultima sportivă care a evoluat la sol, iar regulamentul spune că ultima gimnastă are doar un minut pentru a depune contestație și nu două, ca în mod normal. 

În acest context, echipa SUA a fost chemată la audieri în cursul zilei de vineri, 9 august, pentru a da lămuriri privind acuzațiile aduse de Ana Maria Bărbosu, potrivit euronews.ro.

Sursa citată anterior a relatat că un verdict în acest caz ar urma să fie dat până la ora 19:00, ora României, iar decizia să fie anunțată oficial până la finalul Jocurilor Olimpice, adică duminică, 11 august.

Etichete: gimnastica , ana maria barbosu , sabrina voinea , jordan chiles


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Kremlinul continuă să amenințe cu un război nuclear, deși doar 7% din arsenalul său ar fi operațional. Totuși, ceva s-a schimbat

Oficialii ruși continuă să amenințe Occidentul cu arme nucleare. Cu toate acestea, retorica a trecut de la avertismente privind o lovitură directă asupra națiunilor occidentale la sugestii de reluare a testelor nucleare în interiorul granițelor Rusiei.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Corriere dello Sport anunță o lovitură de proporții: "Negocierile pentru Dennis Man încep de la 30 de milioane €!"

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

"Veți folosi echipa a doua în Europa?" Gigi Becali a dat răspunsul pe loc

Inigo Perez a cerut, Andrei Rațiu a făcut. Ce a spus antrenorul lui Rayo Vallecano, după victoria cu Osasuna

Exclusiv Fotbaliștii evidențiați de Ilie Dumitrescu, după Rapid - ”U” Cluj 0-2: ”Senzațional!” / ”Mă impresionează”

"Asta ar însemna finalul sezonului!" Scenariu dramatic venit din Italia, după accidentarea lui Valentin Mihăilă

Citeşte şi

Americanii au aflat legătura dintre șeful juriului și România și n-au stat pe gânduri. Decizia luată în cazul Bărbosu - Chiles

Răsturnare de situație: Nadia Comăneci s-a răzgândit în cazul Sabrinei Voinea

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOWLily Collins, mândră de abdomenul ei. Actrița din „Emily in Paris” și-a etalat pătrățelele în timp ce își promova serialul în New York

Fotbalist de națională, ultimul transfer în Superliga. Unde va juca fundașul din Benin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Jordan Chiles nu renunță! Gimnasta din SUA acuză un „grav conflict de interese” și vrea înapoi medalia de bronz citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică și-a expus formele neatinse de bisturiu, pe litoralul românesc, în costum de baie: "La vârsta ta, ești nr. 1"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică și-a expus formele neatinse de bisturiu, pe litoralul românesc, în costum de baie: "La vârsta ta, ești nr. 1"

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia