Florentina Iușco / Foto: Profimedia

Florentina Iușco "rupe" tăcerea, după ce a fost suspendată pentru dopaj și exclusă din echipa olimpică a României

articol scris de Digi Sport
25.07.2024, 14:32
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - U Cluj, luni, 21:00, DGS 1

Atleta Florentina Iuşco (28 de ani) nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce TAS a admis parţial apelul Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA), în urma testării sale pozitive la o substanţă interzisă, anul trecut.

Florentina Iușco: "E foarte greu de procesat. Nu cred că voi mai reveni vreodată după această suspendare!"

Galerie Foto

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a anunțat că a exclus-o pe atletă din Echipa Olimpică a României, după ce TAS a comunicat suspendarea sportivei pentru dopaj.

"Am aflat de dimineață, printr-un mail venit de la TAS. În aprilie 2023, am luat niște suplimente. M-am asigurat că erau în regulă. Erau niște 'arzătoare', cu cofeină, pentru energie", a povestit Florentina Iușco, pentru GSP.ro.

Sportiva susține că suplimentele erau contaminate. "Am și dovedit asta în fața ANAD. Le-am trimis la analiză, mi-am probat nevinovăția și am primit doar o mustrare din partea ANAD", a mai afirmat Florentina Iușco.

"Este foarte greu de procesat, nu mă așteptam la așa ceva. Am muncit pe brânci ca să ajung aici. Am tras din greu la toate competițiile și antrenamentele. De ce m-au mai pus să mă apăr și să-mi dovedesc nevinovăția, dacă tot nu m-au luat în considerare?

Nu cred că voi mai reveni vreodată după această suspendare! Poate că Dumnezeu are alte planuri pentru mine. Am familie, am un copil de opt ani, poate că ar fi momentul să mă dedic lor.", a încheiat atleta.

Ce lovitură! Florentina Iuşco, suspendată pentru dopaj! România a rămas cu 106 sportivi la JO 2024

Galerie Foto

Atleta română Florentina Iuşco nu va putea concura la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a confirmat, parţial, un apel al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), după un test pozitiv al sportivei la o substanţă interzisă, scrie Agerpres.

Florentina Iuşco, atletă care urma să evolueze la Paris la săritura în lungime şi triplusalt, a fost testată pozitiv la furosemid, un diuretic pe lista interzisă a AMA/WADA, într-un control antidoping în afara competiţiei în luna aprilie a anului trecut.

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a sancţionat-o însă cu o mustrare şi fără perioadă de ineligibilitate, pe motiv că nu era vinovată sau nu a fost neglijenţa ei.

Cu toate acestea, după ce WADA a făcut apel la această decizie a ANAD, TAS a stabilit că Iuşco a eşuat în demonstrarea standardului necesar pentru a i se acorda statutul de ''nevinovat sau neglijenţă semnificativă'', şi i-a impus o suspendare de 2 ani, începând cu 1 februarie 2024.

Prin suspendarea Florentinei Iuşco, atletismul românesc rămâne cu 12 sportivi la JO 2024, iar delegaţia României cu 106 sportivi.

Etichete: tas , suspendare , dopaj , anad , florentina iusco


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cutremur cu magnitudinea 5,4 în România, luni după-amiază. S-a simțit în toată țara

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 s-a produs luni după amiaza în zona seismică Vrancea. Seismul a fost simțit în toată țara.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Radu Drăgușin, salvat de Real Madrid? Vestea venită chiar înainte de Tottenham - Arsenal

Până când moartea i-a despărțit, după 51 de ani de căsătorie! Soția lui Gigi Mulțescu: ”Nu mai înţelegeam ce îmi spunea”

”Îngrozitor!” Scoțienii, verdict dur după Dundee United - Rangers. Fanii, mesaj pentru Ianis Hagi

După ce a rămas ”mască” la rugămintea lui Popovici, Țiriac i-a transmis un mesaj ferm campionului olimpic! ”Așa am ajuns?”

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Rapid București - 'U' Cluj 0-1, ACUM, la Digi Sport 1. ”Șepcile Roșii” au dat lovitura în Giulești

Decizia radicală luată de fanii Rapidului care l-au ironizat pe Șumudică, la 5 zile după ce ”au făcut pace” cu antrenorul

Notele primite de Man și Mihăilă, după dezastrul din meciul Parma - Udinese. Românii au reușit câte un assist

Foto Apariție specială a lui Marius Șumudică la primul meci în Giulești + Mesajul apărut la peluză pentru antrenor

Citeşte şi

Oficial Total neașteptat! I-au prelungit contractul jucătorului suspendat 4 ani din fotbal

După ce s-a impus la US Open, Jannik Sinner a dezvăluit cum a depășit momentul în care a fost testat pozitiv

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWNu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce mama actriței a murit

Pancu și Ovidiu Burcă, surprinși mâncând la restaurantul unde ANPC a găsit gândaci! Imagini inedite cu cei doi antrenori citeşte ştirea pe Prosport.ro

Atacantul naționalei, umilit de antrenorul său în Turcia: ”Un eșec” citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit