Ciclistul Eduard Novak / Foto: Eduard Novak Facebook

Eduard Novak și-a anunțat retragerea din sportul paralimpic

articol scris de Digi Sport
05.09.2024, 21:51
  • Champions League: AS Monaco - Barcelona, joi, 22:00, DGS 1

  • Champions League: Atalanta - Arsenal, joi 22:00, DGS 2

Eduard Novak (48 de ani) urma să participe la cursa de fond, Categoria C4 de la Jocurile Paralimpice de la Paris, care este programată sâmbătă, 6 septembrie, dar a decis să se retragă.

Fostul ministru al Sportului nu doar că se va retrage de la această cursă, ci a decis să își încheie cariera sportivă.

Eduard Novak a decis să pună capăt activității sportive: ”Cred că acest sport nu se mai poate numi paracycling, mă simt în plus”

Eduard Novak a postat un mesaj amplu pe rețelele sociale prin intermediul căruia a transmis că se va retrage din activitatea sportivă, iar cursa de contratimp la para ciclism pe şosea (categoria C4), unde a ocupat locul 10, a fost ultima pentru el.

Fostul ministru al Sportului a prezentat mai multe motive pentru care a decis să recurgă la acest gest.

”M-am gândit foarte bine la concursul de mâine, cursa de fond cu cele două categorii - C5 și C4 - comasate. Din totalul de 26 de sportivi de la start, doar 3 sunt sportivi cu proteză.

Cred că acest sport nu se mai poate numi paracycling, mă simt în plus și consider că acest concurs nu este egal și just în niciun fel. Tocmai de aceea, cu părere de rău vă anunț că mâine nu voi mai lua startul.

Mă retrag din cursă și mă retrag oficial și din acest sport care nu mai este pentru oamenii cu dizabilități și care a ajuns acum victima intereselor politice ale unor țări dominante.

Vă mulțumesc pentru tot sprijinul!”, a transmis Eduard Novak pe rețelele sociale.

Eduard Novak, pe locul al 10-lea la proba de ciclism de la Jocurile Paralimpice de la Paris 

Eduard Novak s-a clasat pe locul 10 în proba de contratimp la para ciclism pe şosea (categoria C4), care a avut loc miercuri, la Clichy-sous-bois, la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Victoria a revenit francezului Kevin Le Cunff, cronometrat cu timpul de 36 min 46 sec 49/100 pe 28,3 km, urmat de conaţionalul Gatien Le Rousseau, la 31 sec 89/100, şi de spaniolul Damian Ramos Sanchez, la 1 min 19 sec 45/100.

Novak a sosit al 10-lea din 13 concurenţi, la 4 min 05 sec 61/100 de lider, notează Agerpres. 

La categoria T1-2, Theodor Matican a fost al 11-lea, penultimul, la 8 min 26 sec 01/100 de învingător, chinezul Jianxin Chen (21 min 35 sec 78/100 pe 14,1 km). Pe locul secund s-a clasat canadianul Nathan Clement (22:53.36), iar al treilea a fost belgianul Tim Celen (23:27.64).

 

Matican (25 ani), legitimat la CSA Steaua Bucureşti şi antrenat de tatăl său, dr. Sorin Matican, se află la prima sa ediţie a Jocurilor Paralimpice.

Eduard Novak, locul 7 la proba de 4.000m urmărire

Înaintea acestei competiții, Eduard Novak, fostul ministru al Sportului, a ocupat locul 7 în calificările probei individuale de urmărire pe distanţa de 4.000 metri (categoria 4) la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Novak a fost cronometrat pe velodromul de la Saint-Quentin-en-Yvelines cu timpul de 4 min 33 sec 045/1000, în condiţiile în care doar primii patru clasaţi au intrat în lupta pentru medalii.

Etichete: ciclism , eduard novak


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”

Israelul a decis marți să arunce în aer pagerele purtate de membrii Hezbollah în Liban și Siria, de teamă că operațiunea sa secretă ar fi putut fi descoperită de grup, au declarat trei oficiali americani pentru Axios.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Răzvan Oaidă a semnat cu U Cluj

Foto A câştigat Roland Garros, visa să ajungă ca Halep, dar acum e medic chirurg la Floreasca

Primul fotbalist din lume care nu mai suportă și a spart tăcerea. ”Dacă va continua, vom intra în grevă”

După 29 de ani, a căzut recordul la Real Madrid! S-a scris istorie în UEFA Champions League

"Ridicol". Cât primește Ianis Hagi pe lună de la Rangers, deși nu mai joacă nici la echipa a doua

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Radu Drăgușin, 97 de minute jucate la Tottenham într-un meci absolut dramatic! Nota primită la final

Gigi Becali nu l-a vrut la FCSB, iar peste o lună a debutat cu gol și assist în Champions League

L-a văzut cum a apărat în Champions League și s-a convins: "E Messi al portarilor!"

Scandal în SuperLigă: și-a reziliat contractul și a plecat de la echipă! Antrenorul, acuzat de rasism

Citeşte şi

Eduard Novak, pe locul 10 la para ciclism la Jocurile Paralimpice de la Paris

Eduard Novak, fostul ministrul al Sportului, locul 7 în proba de 4.000m urmărire de la JO Paralimpice

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOW„Nu în viața asta!”. Kate Winslet a refuzat să-și acopere „colăceii”, după ce i s-a sugerat acest lucru pe platourile de la „Lee”

Mircea Lucescu a primit vestea pe care o aștepta cu sufletul la gură! Care este starea lui Valentin Mihăilă citeşte ştirea pe Prosport.ro

A devenit Campion Mondial alături de Lionel Messi, iar acum va fi evaluat psihologic, într-un dosar de viol citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Digi World

Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului