Cătălina Axente, accidentată grav de Kennedy Alexis Blades / Foto: Profimedia

Decizia surprinzătoare luată de Cătălina Axente, după ce a fost scoasă pe targă la JO + Prima imagine cu românca

articol scris de Digi Sport
10.08.2024, 19:16
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

Federația Română de Lupte (FRL) a oferit mai multe detalii despre starea Cătălinei Axente (28 de ani), accidentată în optimile de finală ale categoriei 76 de kg.

Sportiva română a suferit un traumatism la cervicală şi a fost transportată la spital, după cum a informat inițial Dan Tănase, șeful colectivului medical al Team Romania.

Federația Română de Lupte: ”Cătălina Axente ar putea lupta mâine în recalificări, dacă Kennedy Alexis Blades va obține calificarea în finală!”

Cătălina Axente a fost scoasă pe targă, după ce Kennedy Alexis Blades (SUA) a aruncat-o pe spate, iar românca s-a lovit foarte rău în zona cervicală. Medicii i-au acordat primele îngrijiri pe saltea şi i-au imobilizat gâtul cu un guler Cătălinei, care a fost scoasă cu targa din sală.

Galerie Foto

Acum, FRL a transmis că Axente a fost supusă mai multe investigații medicale care au arătat că sportiva noastră nu are fracturi, leziuni sau deficite neurologice.

De asemenea, Federația a postat și o fotografie cu Axente și Dan Tănase și a transmis că sportiva noastră ar putea lupta din nou la această ediție a Jocurilor Olimpice.

”Federația Română de Lupte dorește să vă informeze faptul că sportiva noastră - Cătălina Axente, care a suferit o accidentare în meciul din optimi, a trecut cu bine peste investigațiile medicale, în urma cărora s-a constatat că nu are fracturi, leziuni sau deficite neurologice.

De asemenea, dorim să precizam că momentul ulterior accidentarii, în care sportiva noastră a rămas pe saltea a fost unul care a respectat protocolul medical internațional impus în astfel de situații, pentru prevenirea oricărui risc suplimentar, Cătălina fiind o luptătoare experimentată și pregătită din punct de vedere fizic.

Luptătoarea noastră a fost asistată în permanență de staff-ul medical al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în frunte cu Dr. Coordonator Dan Tănase, iar pe această cale dorim să le mulțumim pentru profesionalismul, promptitudinea și grija de care au dat dovadă.

Staff-ul Federației Române de Lupte s-a aflat și el în permanentă legătură cu echipa medicală și cu sportiva și ne bucuram că acest moment tensionat s-a încheiat cu bine.

Așteptăm cu sufletul la gură semifinalele categoriei 76 de kg, în urma cărora Cătălina Axente ar putea lupta mâine (n.r. 11 august) în recalificări, dacă Kennedy Alexis Blades (SUA) va obține calificarea în finală!”, a transmis FRL.

Marca, după accidentarea suferită de Cătălina Axente: ”Cădere îngrozitoare”

Accidentarea dramatică suferită de Axente nu a fost trecută cu vederea de publicațiile internaționale. Marca a titrat: ”Cădere îngrozitoare a româncei Axente care a părăsit competiția pe targă”.

”Axente, dublă medaliată europeană cu bronz, a căzut în cap și s-a rănit la gât, ceea ce a lăsat-o imobilizată pe covor pentru câteva secunde.

A fost tratată rapid de către medici, care i-au pus o orteză pentru gât, înainte de a părăsi pe targă, sub privirea atentă a adversarei, care urmărea îndeaproape starea rivalei.”, a continuat sursa citată anterior.

Etichete: jocurile olimpice , lupte , catalina axente , frl


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Corriere dello Sport anunță o lovitură de proporții: "Negocierile pentru Dennis Man încep de la 30 de milioane €!"

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

"Veți folosi echipa a doua în Europa?" Gigi Becali a dat răspunsul pe loc

Proba pe care a depus-o Jordan Chiles la Tribunalul Suprem Federal pentru a ”recăpăta” medalia de bronz

Inigo Perez a cerut, Andrei Rațiu a făcut. Ce a spus antrenorul lui Rayo Vallecano, după victoria cu Osasuna

Exclusiv Fotbaliștii evidențiați de Ilie Dumitrescu, după Rapid - ”U” Cluj 0-2: ”Senzațional!” / ”Mă impresionează”

Citeşte şi

Anunțul făcut de Federația Română de Gimnastică, după ce Sabrina Voinea a făcut apel la decizia TAS

Surpriză de proporții! Decizia luată de FIG în cazul Sabrinei Voinea, după scandalul izbucnit la Jocurile Olimpice

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOWLily Collins, mândră de abdomenul ei. Actrița din „Emily in Paris” și-a etalat pătrățelele în timp ce își promova serialul în New York

Fotbalist de națională, ultimul transfer în Superliga. Unde va juca fundașul din Benin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Jordan Chiles nu renunță! Gimnasta din SUA acuză un „grav conflict de interese” și vrea înapoi medalia de bronz citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Machine Gun Kelly are un copil de 15 ani. Cum arată fiica lui

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Machine Gun Kelly are un copil de 15 ani. Cum arată fiica lui

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia