Ana Bogdan, la Jocurile Olimpice / Foto: Profimedia

Cum l-a numit Ana Bogdan pe Klaus Iohannis, prezent în tribune la meciul ei de la Jocurile Olimpice

articol scris de Digi Sport
27.07.2024, 18:50
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

Ana Bogdan (31 de ani, 96 WTA) a fost eliminată în primul tur al probei de feminine de simplu la Jocurile Olimpice de Jasmine Paolini (28 de ani, 5 WTA), scor 5-7, 3-6.

Sportiva din România, aflată la debutul olimpic, a pierdut confruntarea cu Jasmine Paolini într-o oră și 40 de minute.

La cele două partide de simplu feminin disputate sâmbătă de Ana Bogdan şi Irina Begu a asistat şi preşedintele României, Klaus Iohannis, numit drept ”cel mai important om de la noi din țară”.

  • "Mă bucur că a asistat la meci şi domnul preşedinte Iohannis, nu am ştiut lucrul acesta. Nu am ştiut că a fost alături de noi. Este întotdeauna o prezenţă foarte importantă. E cel mai important om de la noi din ţară şi e un sentiment de mândrie pentru noi", a afirmat Ana Bogdan, conform Agerpres.

Ana Bogdan: "Nu l-aş numi ghinion, ci o experienţă fantastică” / ”Pentru mine a fost o experienţă deosebită pe care vreau să o repet în 2028”

Galerie Foto

Deși a avut un debut excelent de meci și a condus cu 4-1 în primul set, Ana Bogdan a pierdut ulterior patru game-uri la rând. Jasmine Paoloni a preluat conducerea partidei și a câștigat meciul în două seturi, scor 7-5, 6-3.

Chiar și așa, sportiva noastră s-a bucurat extrem de mult de faptul că a avut onoare să participe la această competiție, iar Ana Bogdan a catalogat experiența drept ”fantastică” și ”deosebită”.

"Nu l-aş numi ghinion, ci o experienţă fantastică. Şi atmosfera pe care am trăit-o pe teren a fost ceva incredibil. Cred că numai la meciurile de Fed Cup am mai trăit o astfel de experienţă. A fost ceva special, ceva ce nu am mai trăit până acum şi mă bucur că sunt aici.

Mă bucur că am făcut un meci bun, pentru că nivelul ei a fost unul ridicat, un nivel de Top 5 mondial. Vine după două finale de Grand Slam, pe suprafeţe diferite, ceea ce spune mult despre puterea ei şi despre nivelul ei.

Meciul ăsta îmi dă speranţă şi încredere pentru ceea ce urmează, pentru că nu a fost deloc o perioadă uşoară pentru mine. Am avut nişte probleme la tendonul lui Ahile şi nu m-am putut antrena aşa cum ar fi trebuit înainte să vin aici. Au fost momente dificile, nu am vrut să vorbesc despre asta înainte de Jocurile Olimpice.

Pentru mine a fost o experienţă deosebită pe care vreau să o repet în 2028. Cu siguranţă îmi doresc să retrăiesc aceste sentimente şi să stau cât mai mult în competiţie în 2028", a spus Ana Bogdan, conform Agerpres.

Ana Bogdan, despre partida de dublu cu Jaqueline Cristian

Galerie Foto

Pentru Ana Bogdan urmează un meci la dublu feminin, alături de Jaqueline Cristian, adversarele din primul tur fiind japonezele Shuko Aoyama/Eni Shibahara.

"Eu cu Jacqueline am jucat mereu bine împreună, mai ales meciul de la Billie Jean King Cup a fost fantastic, noi nefiind mare jucătoare de dublu. Dar împreună mereu ne-am adunat puterile şi am jucat bine, aşa că eu vreau să pregătesc foarte bine acest meci şi să ne bucurăm de faptul că suntem acolo şi că reprezentăm ţara, pentru că suntem printre cei mai buni sportivi ai lumii şi visul oricărui sportiv de performanţă e să ajungă la nivelul ăsta", a mai spus Ana Bogdan.

Etichete: jocurile olimpice , jocurile olimpice 2024 , ana bogdan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Familia regală britanică a „tăiat-o” pe Meghan Markle din fotografia folosită pentru a-i ura la mulţi ani prinţului Harry

Fotografia folosită de familia regală britanică pentru a-i ura duminică la mulţi ani prinţului Harry a fost decupată dintr-o imagine în care ducele de Sussex apărea alături de soția sa, Meghan Markle. Detaliul nu a trecut neobservat în presa britanică, relatează News.ro.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Până când moartea i-a despărțit, după 51 de ani de căsătorie! Soția lui Gigi Mulțescu: ”Nu mai înţelegeam ce îmi spunea”

”Îngrozitor!” Scoțienii, verdict dur după Dundee United - Rangers. Fanii, mesaj pentru Ianis Hagi

După ce a rămas ”mască” la rugămintea lui Popovici, Țiriac i-a transmis un mesaj ferm campionului olimpic! ”Așa am ajuns?”

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Exclusiv OUT! Abia a semnat, dar patronul l-a luat la țintă: ”Greșeala mea”. Alți trei jucători, direct pe bancă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Marius Șumudică nu s-a ferit de cuvinte, după 0-2 cu ”U” Cluj: ”Așa ceva nu se poate! Nu pot să accept”

Foto Cum a fost surprins Dan Șucu, după ce Rapid a suferit prima înfrângere sub comanda lui Șumudică

Chipciu și tofu pane! ”Veteranul” liderului SuperLigii a făcut show la flash-interviu: ”Eu am salariul mai mic”

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

Citeşte şi

Gabriela Ruse - Julia Grabher 6-2, 6-4. Calificare pentru româncă în turul doi la US Open. Ana Bogdan, eliminată

Anunțul făcut de Federația Română de Gimnastică, după ce Sabrina Voinea a făcut apel la decizia TAS

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWNu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce mama actriței a murit

Pancu și Ovidiu Burcă, surprinși mâncând la restaurantul unde ANPC a găsit gândaci! Imagini inedite cu cei doi antrenori citeşte ştirea pe Prosport.ro

Atacantul naționalei, umilit de antrenorul său în Turcia: ”Un eșec” citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit