Ion Țiriac / Foto: Profimedia

Câți bani va scoate din buzunar Țiriac, după ce s-a răzgândit! Inițial, a promis o mașină fiecărui român care ia aurul la JO

articol scris de Digi Sport
11.08.2024, 19:20
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

România a încheiat participarea la Jocurile Olimpice de la Paris cu nouă medalii, dintre care trei de aur, patru de argint şi două de bronz.

Fundația Țiriac a anunțat la finalul lunii trecute că va face cadou o mașină de ultimă generație fiecărui sportiv român care obține o medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice 2024. 

Galerie Foto

Fundația Țiriac va plăti cel puțin 800.000 de euro pentru mașinile acordate medaliaților de la JO 2024

Ulterior, Țiriac s-a răzgândit și a decis să premieze și medaliații cu argint și bronz cu câte o mașină de 50.000 de euro (vezi modelul în galeria FOTO de mai sus).

"Am anunțat zilele trecute că oferim o mașină Ioniq 5 serie limitată câștigătorilor de aur la Olimpiadă. Astăzi, fondatorul nostru, domnul Ion Țiriac, vine cu o corecție pe care o anunțăm pe această cale.

Nu doar locul 1 va primi de la fundația Țiriac mașină. Locurile, că avem mai multe. Mult mai multe! Premiem și argintul, și bronzul. Mulțumim că ne faceți fericiți", a fost mesajul postat pe Instagram

  • Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).
  • Argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie uşoară, precum şi de halterofila Mihaela Cambei la cat. 49 kg.
  • Bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber şi de gimnasta Ana Maria Bărbosu la sol, în urma deciziei TAS.

Astfel, dacă fiecare medaliat va primi câte o mașină, Țiriac va fi nevoit să plătească 800.000 de euro pentru 16 autovehicule. Totuși, 5 sportivi au luat câte două medalii la JO 2024: David Popovici, Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu, Ancuţa Bodnar și Simona Radiş.

În cazul în care cei 5 vor fi recompensați cu două mașini fiecare, suma pe care Ion Țiriac o va scoate din buzunar s-ar ridica la 1,05 milioane de euro.

Aceasta este cea mai bună clasare a României în ierarhia pe medalii din 2008 (Beijing), când tricolorii încheiau pe 18 (4-1-4). La JO 2020 (Tokyo), România termina pe locul 46 în clasamentul pe medalii (1-3-0), după ce la Rio 2016 a fost pe 47 (1-1-2), iar la Londra 2012 s-a clasat pe 31 (2-4-1).

Delegaţia Statelor Unite a ocupat primul loc în clasamentul final pe medalii al Jocurilor Olimpice de la Paris, în timp ce România s-a clasat pe 23, notează Agerpers.

Etichete: ion tiriac , medalii romania , fundatia tiriac , premii romani jo 2024


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Corriere dello Sport anunță o lovitură de proporții: "Negocierile pentru Dennis Man încep de la 30 de milioane €!"

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Harlem Gnohere s-a retras din fotbal! Motivul tragic destăinuit de "Bizon"

După victoria cu Rapid, conducerea lui ”U” Cluj a explicat care este ”cheia” succesului: ”N-am plătit un euro”

Oficial Transferul anunțat de Universitatea Craiova, la două zile distanță de la înfrângerea cu Poli Iași

S-a căsătorit la 18 ani, după ce a semnat un contract rar întâlnit. Deja a "comis-o": "A trebuit să-i cumpăr un telefon"

Citeşte şi

După ce a rămas ”mască” la rugămintea lui Popovici, Țiriac i-a transmis un mesaj ferm campionului olimpic! ”Așa am ajuns?”

Foto Apariție rară! Cine l-a însoțit pe Ion Țiriac la finala turneului de la București

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOWZâmbet jucăuș și privire magnetică. Halle Berry a captat atenția tuturor într-o rochie șic ce i-a îmbrățișat perfect silueta

Fotbalist de națională, ultimul transfer în Superliga. Unde va juca fundașul din Benin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Jordan Chiles nu renunță! Gimnasta din SUA acuză un „grav conflict de interese” și vrea înapoi medalia de bronz citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Machine Gun Kelly are un copil de 15 ani. Cum arată fiica lui

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Machine Gun Kelly are un copil de 15 ani. Cum arată fiica lui

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia