Jordan Chiles / Foto: Profimedia

Americanii scriu că Jordan Chiles nu vrea să returneze medalia de bronz. Unde se află acum gimnasta

articol scris de Digi Sport
20.08.2024, 09:34
  • Champions League: Bologna - Șahtior, miercuri, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

Ana Maria Bărbosu (18 ani) a primit medalia de bronz câştigată în finala de la sol de la Jocurile Olimpice 2024, în urma deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Fox Sports: Jordan Chiles se află în SUA, dar nu are nicio intenție de a returna medalia olimpică de bronz

Galerie Foto

Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS) a decis ca medalia de bronz la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris, să-i revină gimnastei Ana Maria Bărbosu, în urma memoriilor făcute de Federaţia Română de Gimnastică şi de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

În urma deciziei TAS, Ana Maria Bărbosu a încheiat pe 3, cu 13,700, Sabrina Maneca-Voinea a ocupat locul 4, cu 13,700, iar americanca Jordan Chiles a terminat pe 5, cu 13,666.

"Gimnasta americană Jordan Chiles nu are nicio intenție de a returna medalie de bronz, după controversa de la Jocurile Olimpice.", titrează americanii de la Fox News.

"Jordan Chiles a fost deposedată de medalia de bronz de la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris, după decizia luată de TAS și confirmată de CIO, iar Ana Bărbosu a urcat pe podium. Chiar și așa, conform ultimelor informații, Chiles nu are de gând să returneze medalia de bronz, iar Team USA vrea să meargă mai departe cu contestațiile.", mai scriu jurnaliștii americani.

Christine Brennan, de la USA Today, a oferit ultimele detalii despre gimnasta americană.

"Chiles se află în SUA și încă este în posesia medaliei de bronz care i-a fost acordată după exercițiul la sol de la Jocurile Olimpice, mi-au confirmat două persoane apropiate ei, care doresc să-și păstreze anonimatul.

Chiles nu are de gând să returneze medalia de bronz, iar oficialii americani plănuiesc să depună un nou apel, în care să demonstreze erorile de procedură de la TAS. Acest apel va fi depus, cel mai probabil, la Tribunalul Federal Elvețian.", a spus Christine Brennan.

Ana Maria Bărbosu: "Mă bucur pentru această medalie, dar sper să fie o concluzie fericită şi pentru fete"

Galerie Foto

Ana Maria Bărbosu a dat o declarație plină de fair-play: a spus că speră ca şi colega ei Sabrina Maneca Voinea, dar și Jordan Chiles, să primească în urma demersurilor internaţionale medalia de bronz, aşa cum solicitase Federaţia Română de Gimnastică.

"Vreau să le transmit tuturor că trebuie să aibă încredere şi dacă îşi doresc lucruri măreţe, se vor îndeplini, dacă se ţin de treabă şi îşi asumă munca grea. Eu mă bucur pentru această medalie primită astăzi, sper să fie o concluzie fericită şi pentru fete (Sabrina Maneca-Voinea şi americanca Jordan Chiles).

Eu mă gândesc totuşi şi la ele, chiar dacă astăzi doar eu am primit medalia de bronz. Ne întristează pe toţi să vedem că la un nivel atât de mare au existat astfel de probleme, pentru că noi, sportivii, nu am greşit cu absolut nimic.

Noi ne-am prezentat exerciţiile în faţa lumii şi ne-am dorit să transmitem cât mai multă emoţie şi bucurie. Şi ne-am fi aşteptat şi ca arbitrele să îşi facă treaba la fel de bine", a declarat Ana Bărbosu.

Sportivii cu două medalii olimpice au primit două mașini din partea lui Ion Ţiriac. Și Sabrina Voinea a fost premiată

Galerie Foto

Medaliaţii români de la Jocurile Olimpice 2024 au fost premiaţi de Fundaţia Ion Ţiriac.

Sportivii din Team România au fost recompensați cu maşini şi medalii de aur.

Printre medaliaţii olimpici care au primit maşini din partea omului de afaceri s-a aflat şi gimnasta Sabrina Maneca-Voinea, clasată pe locul 4 în finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Maşinile primite de sportivi sunt marca Hyundai Ioniq 5 şi au numerele de înmatriculare personalizate cu numele acestora, pe uşi fiind inscripţionate performanţele acestora.

Sportivii care au câştigat două medalii olimpice la Paris au primit două autoturisme din partea lui Ion Ţiriac.

România a cucerit 9 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris: 3 de aur, 4 de argint şi două de bronz.

Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).

Argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie uşoară, precum şi de halterofila Mihaela Cambei la categoria 49 kg.

Bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber şi de gimnasta Ana Maria Bărbosu la sol.

Etichete: tas , jocurile olimpice 2024 , medalie de bronz , ana barbosu , jordan chiles


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. PAOK l-a adus pe Dejan Lovren

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

Ofertă pentru Ianis Stoica: salariul, de trei ori mai mare decât la Hermannstadt! Atacantul a dat deja răspunsul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Score AC Milan - Liverpool 1-2 / Real Madrid - Stuttgart 0-0 / Bayern - Dinamo Zagreb 3-0. ACUM pe DGS 1, 2 & 3

Neil Lennon, la o lună după ce a plecat de la Rapid: ”A fost incredibil de neprofesionist”

Primul fotbalist din lume care nu mai suportă și a spart tăcerea. ”Dacă va continua, vom intra în grevă”

Oficial Nu e Adrian Mutu! Ankarakugu și-a prezentat noul antrenor

Citeşte şi

Proba pe care a depus-o Jordan Chiles la Tribunalul Suprem Federal pentru a ”recăpăta” medalia de bronz

Americanii au aflat legătura dintre șeful juriului și România și n-au stat pe gânduri. Decizia luată în cazul Bărbosu - Chiles

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOWMichael Douglas a dezvăluit cum a reușit să joace atât de bine scenele intime din „Basic Instinct”: „Sunt expert”

Lovitură cruntă pentru Rapid! Motivul pentru care Marius Șumudică nu-i poate utiliza pe Aaron Boupendza și Clinton N’Jie citeşte ştirea pe Prosport.ro

„Intrăm în grevă”. Unul dintre favoriții la câștigarea Balonului de Aur anunță un cutremur în fotbal citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Inna, într-o ținută care i-a expus silueta în toată splendoarea. Fanii au reacționat imediat: „Ești o zeiță”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Inna, într-o ținută care i-a expus silueta în toată splendoarea. Fanii au reacționat imediat: „Ești o zeiță”

Digi World

De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia