Jordan Chiles, la Jocurile Olimpice de la Paris / Foto: Profimedia

Americanii nu se lasă, după ce TAS i-a dat dreptate Anei Maria Bărbosu: ”Depunem apel”

articol scris de Digi Sport
11.08.2024, 19:44
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

Ana Maria Bărbosu (18 ani) a avut câștig de cauză la TAS, care a decis că sportiva noastră a câștigat medalia de bronz la proba la sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Chiar dacă a rămas cu aceeași notă finală (13.700), gimnasta româncă a urcat iar pe trei deoarece contestația lui Jordan Chiles, care i-a mărit nota de la 13.666 la 13.766, a fost declarată nulă. 

Comitetul Olimpic și Paralimpic American vrea să facă apel la decizia TAS: ”Nu am avut ocazia de a ne prezenta cazul în mod cuprinzător”

La o zi distanță de la decizia TAS, Comitetul Olimpic și Paralimpic American a emis un comunicat de presă, citat de Daily Mail, în care se precizează că SUA intenționează să facă apel la hotărârea ca Jordan Chiles să fie deposedată de medalia de bronz.

Totuși, rămâne de văzut dacă insistențele USOPC vor avea succes. Într-o intervenție în direct la Digi Sport, Cristian Jura,  președintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv și arbitru TAS, a explicat că decizia tribunalului de la Laussane este definitivă și nu poate fi atacată.

”Prima eroare a fost în notarea din partea FIG, iar a doua eroare a fost în timpul procesului de contestație în care USOPC nu a primit timp sau notificare adecvată pentru a contesta efectiv decizia.

Ca urmare, nu am fost reprezentați în mod corespunzător sau nu am avut ocazia de a ne prezenta cazul în mod cuprinzător. În aceste circumstanțe, suntem interesați să depunem un nou apel pentru a ne asigura că Jordan Chiles va primi recunoașterea pe care o merită.

Rămânem dedicați suportului sportivei noastre, mai ales că pentru noi rămâne o campioană olimpică și vom continua să lucrăm cu multă atenție pentru a rezolva situația în cel mai corect mod posibil”, se arată în comunicat.

Galerie Foto

Americanii au dat vina pe antrenoarea lui Jordan Chiles 

Decizia celor de la TAS face înconjurul lumii, iar presa din Statele Unite ale Americii a analizat detaliat cazul. În opinia jurnaliștilor de peste Ocean, vina îi aparține antrenoarei Cecile Landi, care nu a depus contestația la timp.

"Ignoranța lui Cecile Landi a costat-o pe Jordan Chiles bronzul olimpic în controversa aprinsă din gimnastică.

Cecile Landi a făcut o greșeală care a costat-o o medalie olimpică pe Team SUA. Landi, care este antrenoarea principală a gimnastelor, este privită drept una dintre cele mai bune antrenoare din toate timpurile.

Totuși, când s-a adâncit controversa în privința lui Jordan Chiles, s-a descoperit că Landi a comis o greșeală. Potrivit regulamentului IOC, o gimnastă are la dispoziție 3-4 minute să depună o contestație.

Dar regulamentul se schimbă în privința ultimei gimnaste care participă. Aceasta are la dispoziție doar un minut pentru a contesta scorul juriului. Aici a greșit Cecile Landi.

Potrivit comunicatului TAS, s-a descoperit faptul că Chiles a întârziat cu patru secunde la depunerea contestației. Pentru cei neinițiați, o contestație poate fi depusă doar de antrenorul acreditat, care, în acest caz, a fost Cecile Landi. Se pare că a calculat greșit și a întârziat patru secunde", se arată în articolul celor de la Essentially Sports.

Etichete: gimnastica , ana maria barbosu , jordan chiles


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Corriere dello Sport anunță o lovitură de proporții: "Negocierile pentru Dennis Man încep de la 30 de milioane €!"

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Harlem Gnohere s-a retras din fotbal! Motivul tragic destăinuit de "Bizon"

Oficial Transferul anunțat de Universitatea Craiova, la două zile distanță de la înfrângerea cu Poli Iași

S-a căsătorit la 18 ani, după ce a semnat un contract rar întâlnit. Deja a "comis-o": "A trebuit să-i cumpăr un telefon"

Conducerea Rapidului a tras o concluzie clară după prima înfrângere a lui Marius Șumudică în Giulești

Citeşte şi

Proba pe care a depus-o Jordan Chiles la Tribunalul Suprem Federal pentru a ”recăpăta” medalia de bronz

Americanii au aflat legătura dintre șeful juriului și România și n-au stat pe gânduri. Decizia luată în cazul Bărbosu - Chiles

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOWZâmbet jucăuș și privire magnetică. Halle Berry a captat atenția tuturor într-o rochie șic ce i-a îmbrățișat perfect silueta

Fotbalist de națională, ultimul transfer în Superliga. Unde va juca fundașul din Benin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Jordan Chiles nu renunță! Gimnasta din SUA acuză un „grav conflict de interese” și vrea înapoi medalia de bronz citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Machine Gun Kelly are un copil de 15 ani. Cum arată fiica lui

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Machine Gun Kelly are un copil de 15 ani. Cum arată fiica lui

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia