Sabrina Voinea, la JO 2024 de la Paris / Foto: Profimedia

Americanii au dat verdictul înaintea TAS, după anunțul românilor în cazul Sabrinei Voinea și al ”jafului” de la JO

articol scris de Digi Sport
07.08.2024, 10:56
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

Gimnasta Sabrina Maneca-Voinea (17 ani) a declarat că se simte nedreptăţită pentru nota primită în finala de la sol, luni, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sportiva din România avea șanse mari să obțină bronzul olimpic la sol, doar că a fost depunctată din cauză că ar fi călcat în afara covorului. Nadia Comăneci și Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei, au publicat, însă, pe internet imaginile care arată contrariul: călcâiul gimnastei noastre nu a atins zona de lângă spațiul de concurs.  (FOTO, în galeria foto de mai jos).

Galerie Foto

Americanii susțin că România nu va avea câștig de cauză la TAS în cazul Sabrinei Voinea

Scandalul a fost uriaș și chiar Allison Smith, actriță din SUA, a transmis că ”românca a fost jefuită” și ar fi trebuit să primească o notă mai mare. În urma acestor controverse, conducerea Federației Internaționale de Gimnastică ar fi decis să reanalizeze exercițiul Sabrinei Voinea, scrie Euronews. În plus, Elisabeta Lipă și Camelia Voinea au anunțat că speța va ajunge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Presa din America, însă, a dat deja verdictul, înainte ca judecarea cazului să fie definitivată. Jurnaliștii de la yardbarker.com susțin că românii nu vor avea câștig de cauză, iar rezultatele vor rămâne neschimbate.

"Românii vor face apel la TAS. Totuși, este puțin probabil ca apelul să aibă succes, având în vedere că TAS se implică rar în dispute legate de punctaj. Recursul va fi probabil respins în totalitate.

Cu toate acestea, oamenii din România nu s-au ferit de cuvinte. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va protesta și nu va participa la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice, în timp ce Sabrina Voinea, care a încheiat pe locul 5, și-a anunțat retragerea din gimnastică în ziarele din România.

Din nefericire, Chiles este în prim-planul acestui incident, chiar dacă ea nu avut nicio implicare în contestația făcută de SUA", au notat americanii.

Ana Maria Bărbosu s-a clasat pe locul patru la sol, în timp ce Sabrina Maneca-Voinea s-a clasat pe cinci. Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestaţie şi i s-a mărit nota, de la 13,666 la 13,766 astfel că a terminat pe poziţia a treia.

Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul i-a revenit americancei Simone Biles (14,133).

Camelia Voinea vrea ca gimnastica să se încheie pentru Sabrina

Galerie Foto

Camelia Voinea, fostă mare gimnastă, a avut un discurs foarte dur după ce Sabrina a fost depunctată și a anunțat că vrea ca fiica sa să se retragă.

Sabrina nu a ieșit din covor la nicio linie acrobatică, sunt toate aici. Merita medalie! Noi, astăzi, aici, am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut. Atât am putut suporta!”, a transmis Camelia Voinea.

Etichete: tas , sabrina voinea , romania jo 2024 , gimnastica jo 2024 , presa america


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Elon Musk s-a întrebat de ce „nimeni nu încearcă să îi asasineze pe Biden și Kamala Harris”. Ce a urmat după aceea

Postările patronului pe contul său sunt, de cele mai multe ori, oglinda companiei. Elon Musk, care deține rețeaua de socializare X, postează des, dar uneori mesajele sunt greu de descifrat. De data aceasta este vorba despre o postare politică, urmare a incidentului tratat drept posibilă tentativă de asasinat, a cărui victimă ar fi putut fi candidatul republican la alegerile prezidențiale, Donald Trump. 

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Exclusiv OUT! Abia a semnat, dar patronul l-a luat la țintă: ”Greșeala mea”. Alți trei jucători, direct pe bancă

Corriere dello Sport anunță o lovitură de proporții: "Negocierile pentru Dennis Man încep de la 30 de milioane €!"

Exclusiv Gigi Becali a luat o decizie radicală după CFR Cluj - FCSB: ”La revedere! S-a terminat”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Colegul de la echipa națională care l-a felicitat pe Andrei Rațiu, după super golul marcat în La Liga

Exclusiv Ilie Dumitrescu, dezvăluire în direct după Rapid - 'U' Cluj: "Le-am dat celor din conducere un mesaj în privat"

Video Marius Șumudică și-a continuat ”tirada” la conferință și a trecut la acuzații, după Rapid - ”U” Cluj 0-2

Video Jurnaliștii spanioli l-au descris pe Andrei Rațiu în două cuvinte, după super golul marcat în Rayo - Osasuna

Citeşte şi

Răsturnare de situație: Nadia Comăneci s-a răzgândit în cazul Sabrinei Voinea

Sabrina Voinea și-a decis viitorul! ”Îmi place foarte mult”

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWNu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce mama actriței a murit

Pancu și Ovidiu Burcă, surprinși mâncând la restaurantul unde ANPC a găsit gândaci! Imagini inedite cu cei doi antrenori citeşte ştirea pe Prosport.ro

Jordan Chiles nu renunță! Gimnasta din SUA acuză un „grav conflict de interese” și vrea înapoi medalia de bronz citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit