Decizia legată de port drapel care poate anula presiunea pe Simona Halep, atacată că "are tupeul" să ceară steagul României
articol scris de Digi Sport29.04.2021, 11:33
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Marea Britanie va avea, pentru prima oară în istoria sa, un bărbat şi o femeie ca purtători de drapel la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, în această vară, la Tokyo, informează Reuters.
Această iniţiativă, care a fost încurajată de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) ca parte a planurilor sale privind egalitate de gen, a fost primită cu entuziasm de Asociaţia Olimpică Britanică.
Decizia Marii Britanii de a desemna doi purtări de drapel la JO de la Tokyo poate ajuta COSR şi pe Simona Halep
Decizia britanicilor poate fi un exemplu şi pentru România, mai ales că s-a stârnit o discuţie amplă după ce Simona Halep şi-a anunţat dorinţa de a fi onorată cu purtarea drapelului ţării noastre la Olimpiadă.
Beatrice Câşlaru, fostă sportivă importantă a României, dublă medialiată la Jocurile Olimpice de vară, chiar a avut o reacţie surprinzător de virulentă la adresa Simonei.
„Cine vrea ea să fie? Cum se face că are tupeul să pretindă asta, când ar fi fair-play întâi să câștige medalie și apoi, peste 3 ani, să ceară steagul!!! Sau, hai să îi dăm steagul dacă ne aduce aurul olimpic!", a scris Câşlaru într-o postare pe Facebook.
Simona Halep va participa la Olimpiadă în proba de simplu şi în cea de dublu mixt la tenis de câmp, alături de Horia Tecău, şi speră să ia cel puţin o medalie. Acesta este principalul obiectiv anunţat de cea mai bună jucătoare a României pentru anul 2021.
Până acum, Marea Britanie a avut 26 de purtători de drapel la Olimpiadele de vară, între care trei femei
Până în prezent, ţările participante la Jocurile Olimpice alegeau fie un bărbat, fie o femeie care să poarte drapelul naţional, în timp ce mergea în faţa delegaţiei de sportivi sau în momentul intrării pe stadion, cu ocazia ceremoniilor de deschidere şi închidere.
Delegaţiile naţionale vor putea desemna un bărbat şi femeie ca purtători de drapel la Jocurile din acest an, după ce Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a schimbat anul trecut protocoalele sale, pentru a transmite un mesaj de egalitate între sexe.
Începând din 1906, Marea Britanie a avut 26 de purtători de drapel la Jocurile Olimpice, însă doar trei dintre aceştia au fost femei, anunţă Agerpres.
Înotătoarea Anita Lonsbrough a devenit prima femeie britanică purtătoare de drapel, la JO de la Tokyo (1964), urmată de călăreaţa Lucinda Green, la ediţia de la Los Angeles (1984) şi judoka Kate Howey, la Atena (2004).
Cine a purtat drapelul României la Jocurile Olimpice de vară
- 2016, Rio de Janeiro: Cătălina Ponor - gimnastica
- 2012, Londra: Horia Tecău - tenis
- 2008, Beijing: Valeria Beşe - handbal
- 2004, Atena: Elisabeta Lipă - canotaj
- 2000, Sydney: Elisabeta Lipă - canotaj
- 1996, Atlanta: Iulică Ruican - canotaj
- 1992, Barcelona: Costel Grasu - atletism
- 1988, Seul: Vasile Andrei - lupte
- 1984, Los Angeles: Corneliu Ion - tir
- 1980, Moscova: Vasile Andrei - lupte
- 1976, Montreal: Nicolae Martinescu - lupte
- 1972, Munchen: Aurel Vernescu - kaiac-canoe
- 1968, Mexico City: Aurel Vernescu - kaiac-canoe
- 1964, Tokyo: Aurel Vernescu - kaiac-canoe
- 1960, Roma: Alexandru Bizim - atletism
- 1956, Melbourne: Iosif Sârbu - tir
- 1952, Helsinki: Dumitru Paraschivescu - atletism
- 1936, Berlin: Şerban Manciulescu - tir
Etichete: simona halep , port drapel romania , catalina ponor port drapel
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții