David Popovici rămâne fenomenal, deşi n-a luat medalie nici în a doua sa finală la Tokyo. Mai are o şansă
articol scris de Digi Sport29.07.2021, 05:50
Liga Națiunilor: Croația - Portugalia, luni, 21:45, DGS 1
Liga Națiunilor: Spania - Elveția, luni, 21:45, DGS 3
David Popovici (16 ani) a luat startul, joi dimineață, în finala probei de 100 metri liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
David Popovici a terminat pe locul 7 finala la 100 metri liber
Popovici, considerat unul dintre înotătorii de mare viitor din nataţia mondială, a terminat doar pe locul 7, cu timpul 48.04 într-o cursă câştigată de supercampionul Caeleb Dressel (24 de ani), cu un nou record olimpic!
Românul a terminat pe locul 4 în finala de 200 de metri şi urmează să concureze în serii la 50 de metri liber. Pentru un sportiv atât de tânăr este oricum o participare demnă de laudă.
De-a lungul anilor, nataţia din România a cucerit un total de 9 medalii, dintre care 3 de aur, două de argint şi 4 de bronz.
- Dressel (24 de ani) este multiplu campion olimpic şi mondial în probele individuale de 50 de metri şi 100 de metri liber şi fluture şi în proba de ştafetă 4X100 metri, la mai multe stiluri
- Pentru Dressel este a doua medalie de aur la Tokyo după cea obţinută cu ştafeta de 4X100 metri liber
- Caeleb a cucerit două medalii de aur şi la Olimpiada de la Rio
Ce a spus Popovici înainte de finală
În finală, David s-a calificat cu al cincilea timp, 47.72, iar la începutul lunii stabilea un nou record mondial de juniori cu timpul 47.30. Medalia de aur a fost câştigată de Dressel cu timpul 47.02.
"Am vrut să-l sperii pe Caeleb Dressel. Am vrut să înot spre stânga, a fost prima dată când am încercat asta. Sunt tot felul de strategii, pe care le știm eu și antrenorul meu. El știe mai bine cum a fost cursa asta.
Am vrut doar să-l sperii puțin (n.r- pe Caleb Dressel) și cred că am reușit. În finală nu știu ce strategie voi avea, trebuie să vorbesc cu antrenorul (n.r. Andrei Rădulescu)”, a afirmat Popovici la microfonul TVR 1
Ştire iniţială
Fenomenalul David Popovici va concura în finala probei de 100 metri liber, de la ora 05:37
În proba de 200 metri liber, Popovici a terminat pe locul 4, la numai două sutimi de medalia de bronz. Această diferență infimă nu l-a dărâmat pe puștiul de 16 ani de la Steaua, care acum ia startul în finala probei de 100 metri liber, proba sa favorită.
David s-a calificat în finala probei de 100 m liber cu al cincilea timp din semifinale, 47 sec 72/100.
La începutul lunii, Popovici stabilea un nou record mondial de juniori la Roma, 47 sec 30/100, cucerind şi medalia de aur la Europenele de juniori.
Galerie Foto
David Popovici: "Mi-am câştigat dreptul să fiu alături de aceste bestii"
''A fost o încălzire un pic mai lungă şi cam grea, proba de 200 m, dar acum sunt gata să mă concentrez pe următoarele probe. Eu mă aştept la un rezultat cel puţin la fel de bun.
Nu am simţit presiune la 200 m şi nu o s-o las să mă afecteze, pentru că ea există totuşi, nici la 100 m. Pentru că deşi sunt nişte bestii ale înotului cele cu care mă întrec, mi-am câştigat dreptul să fiu lângă ei şi să fiu una dintre bestii'', a spus David Popovici, după locul 4 obținut în finala de la 200 metri liber.
Înotul a contribuit la palmaresul României de la Jocurile Olimpice un număr de 9 medalii, dintre care 3 de aur, două de argint şi 4 de bronz.
Ultimele medalii olimpice cucerite de înotătorii români datează de la JO 2004 de la Atena, când Alina Potec a obţinut aurul la 200 m liber, iar Răzvan Ionuţ Florea a fost medaliat cu bronz la 200 m spate. El a rămas şi singurul băiat care a urcat pe podium până acum la olimpiadă.
Din 1952, de la prima participare la întrecerile olimpice de înot, reprezentanţii României nu au mai lipsit decât de la două ediţii ale JO, în 1964 şi 1976.
Etichete: inot , david popovici , david popovici jo 2020 , 100 metri liber finala 100 metri liber
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții