Jucătorii de la CSM Constanța / Foto: Sport Pictures

Reacția clubului CSM Constanța, după ce a fost depunctat

articol scris de Digi Sport
16.10.2024, 18:39
  • Handbal: PSG - Dinamo, joi, 21:45, DGS 2

  • SuperLiga: U Cluj - Oțelul Galați, vineri, 21:00, DGS 1

CSM Constanța, vicecampioana României la handbal masculin, a fost depunctată cu un punct de Comisia de Disciplină a Federației Române de Handbal.

CSM Constanța, acuzată că ar avea o datorie de 54.000 de euro către Laurențiu Toma

Această decizie a fost luată în contextul în care dobrogenii ar avea o datorie de 54.000 de euro către Laurențiu Toma (43 de ani), fost internațional român (133 de selecții și 339 de goluri). 

Din vara anului 2022, CSM Constanța a preluat echipa Handbal Club Dobrogea Sud și, implicit, contractele în derulare ale angajaților care se aflau la această formație, până ca aceasta să fie absorbită.

Însă, se pare că oficialii lui CSM Constanța nu i-au mai achitat drepturile salariale lui Laurențiu Toma (care era la acea vreme vicepreședinte al Dobrogea Sud) de la sfârșitul anului 2023 (contractul lui Toma mai este valabil până în 2027), astfel că fostul portar și-a cerut salariile la Comisii, unde a și câștigat. 

În aceeași situație s-a aflat și Rudi Stănescu, care era președintele clubului Dobrogea Sud. Însă, lui Stănescu, reprezentanții celor de la CSM Constanța i-au achitat datoriile. 

Inițial, CSM Constanța a fost amendată cu 5.000 de lei pentru neplata acestor salarii către Laurențiu Toma, dar, ulterior, a fost depunctată cu un punct de Comisia de Discplină. Însă, dacă în termen de 10 zile constănțenii nu vor achita datoria către fostul internațional, atunci clubul va fi depunctat cu încă un punct, scrie GSP

În urma acestei decizii, oficialii clubului dobrogean și-au expus punctul de vedere printr-un comunicat de presă. 

Reacția lui CSM Constanța: ”Clubul nu a preluat niciodată contractele lui Toma Laurențiu ori Stănescu Ionuț”

”În contextul recentelor informații apărute în spațiul public, Clubul Sportiv Municipal Constanța dorește să clarifice următoarele aspecte:

Clubul Sportiv Municipal Constanța nu a preluat niciodată contractele numiților Toma Laurențiu Mihai ori Stănescu Rudi Ionuț de la Asociația Handbal Club Dobrogea Sud având în vedere că aceștia nu și-au manifestat intenția de a-și continua activitatea în cadrul clubului nostru. (cereri înregistrate)

Galerie Foto

 

Aceasta era o condiție obligatorie, stipulată în articolul 7, „Preluarea unei echipe” din Regulamentul de Organizare și Desfășurare a Competițiilor Naționale de Handbal în vigoare de la data la care echipa de handbal masculin a Clubului Sportiv Municipal Constanța a fost înființată și a preluat echipa și locul Asociației Handbal Club Dobrogea Sud.

În ciuda acestor fapte, domnul Toma Laurențiu Mihai a solicitat ulterior comisiilor cu atribuții jurisdicționale a Federației Române de Handbal plata remunerațiilor aferente unui contract de activitate sportivă încheiat cu Asociația Handbal Club Dobrogea Sud contract ce nu a fost asumat de Clubului Sportiv Municipal Constanța. Suma revendicată se ridică la aproximativ 270.000 EUR, iar ca „dovadă” a faptului că și-a exprimat intenția de a-și continua activitatea în cadrul clubului nostru a depus o cerere de continuare a activității la Clubul Sportiv Municipal Constanța fără a face dovada înregistrării sau comunicării acesteia către clubul nostru și fără a purta vreun număr de înregistrare.

Acte ale celor de la CSM Constanța / Foto: CSM Constanța

Mai mult, spre a dovedi „înregistrarea” unor astfel de cereri (admițând implicit că acestea nu au fost înregistrate și comunicate clubului nostru) a solicitat audierea unor martori pentru dovedirea acestor aspecte, ce nici măcar n-au fost audiați de către Comisiile Federației Române de Handbal, aspecte ce nu le-au împiedicat să concluzioneze în mod nelegal și în ciuda evidenței cum că acest contract ar fi fost preluat de către Clubul Sportiv Municipal Constanța.

Contracte „Adaptate” din mers

Contractele prezentate Federației Române de Handbal de către domnii Toma Laurențiu Mihai și Stănescu Rudi ambele poartă în mod bizar același număr de înregistrare de la Asociația Handbal Club Dobrogea Sud (nr. 224 din 10.01.2022)(foto 3 și Foto 4), fiind încheiate pentru o perioadă de 5 ani de zile și sunt semnate într-un mod neobișnuit: domnul Toma Laurențiu Mihai semnează ca reprezentant al Asociația Handbal Club Dobrogea Sud în contractul domnului Stănescu Rudi și invers, domnul Stănescu Rudi semnează ca reprezentant al Asociația Handbal Club Dobrogea Sud în contractul domnului Toma Laurențiu Mihai, cu remunerații deosebit de augmentate.

În plus, aceste contracte au fost înregistrate la Federația Română de Handbal în luna ianuarie 2022, sub un număr de ordine din cinci cifre, care nu corespunde secvenței numerelor de înregistrare în registrul contractelor de activitate sportivă a acestei Federații. Este de remarcat faptul că acest registru a ajuns la un număr de ordine de cinci cifre abia peste mai mult de jumătate de an de la data pretinsă a înregistrării acestor contracte, în august 2022, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la autenticitatea și validitatea înregistrării menționate.

Mai mult, de remarcat este și faptul că aceste contracte semnate de Toma Laurențiu Mihai pentru Stănescu Rudi și viceversa au fost încheiate cu Asociația Handbal Club Dobrogea Sud în condițiile în care, la data pretinsă a încheierii acestora, aceștia aveau deja contracte în vigoare.

Galerie Foto

În concret, în luna iulie 2022, pentru decontarea ultimei tranșe din contractul de finanțare nr. 162474/17.08.2021 la Primăria Municipiului Constanța, au fost depuse alte contracte, respectiv pentru Stănescu Rudi Ionuț: Contract de activitate sportivă înregistrat la Federația Română de Handbal sub nr. 5119 din 12.08.2020, având o valabilitate de 4 ani, respectiv până la data de 30.06.2024, împreună cu Actul adițional înregistrat la Federația Română de Handbal sub nr. 6443 din 08.03.2021; pentru Toma Laurențiu Mihai: Contract de activitate sportivă înregistrat la Federația Română de Handbal sub nr. 3851 din 04.10.2019, cu o valabilitate de 5 ani, până la data de 30.06.2024, și Actul adițional cu nr. 7002 din 20.07.2021, înregistrat la Federația Română de Handbal”, au scris cei de la CSM Constanța într-un comunicat. 

Etichete: federatia romana de handbal , depunctare , csm constanta , toma laurențiu mihai , stănescu rudi ionuț


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A murit „Prințul Întunericului”, generalul britanic care a refuzat un ordin NATO cu replica: „Nu voi începe Al Treilea Război Mondial”

Fostul șef al armatei britanice, generalul Sir Mike Jackson, cunoscut și ca „Prințul Întunericului”, a murit la vârsta de 80 de ani. El a condus armata în timpul invaziei conduse de SUA în Irak în 2003, după ce a servit în Balcani și Irlanda de Nord, informează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Elvețienii au trecut la acuzații, după ce România U21 i-a lăsat acasă la EURO 2025: "Scandalos!"

Presa din Elveția a reacționat, după ce România U21 a câștigat grupa din preliminariile EURO 2025

Foto Lituania - România 1-2. Succes chinuit la Kaunas. ”Tricolorii”, victorii pe bandă rulantă în Liga Națiunilor

Prima postare pe contul oficial al lui Michael Schumacher, după o lungă perioadă de timp. Reacții "în lanț" ale fanilor

Foto CALIFICARE! România U21 e la EURO 2025, după ce a învins-o cu 3-1 pe Elveția U21, în Giulești

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gigi Becali i-a mărit salariul și i-a promis un apartament, iar acum ia în calcul să-l vândă: 5.000.000 €

Ce loc va ocupa România în clasamentul FIFA, după victoriile cu Cipru și Lituania

Golgheterul dorit de Mircea Lucescu la națională, pe lista unei echipe din Champions League! Prețul surprinzător

Exclusiv OUT pentru derby-ul cu Dinamo! Gigi Becali a făcut anunțul: cine va intra în primul 11

Citeşte şi

Video Chrobry Glogow - CSM Constanța 37-33. Constănțenii au rămas fără victorie în European League

"Mi-e scârbă și îmi ajunge!" Mihaela Evi anunță că se retrage după "mizeria" de la meciul de sâmbătă

PEROZO româncă, printre supermodelele care au defilat la Victoria's Secret Fashion Show. Imaginile cu tânăra de 33 de ani sunt virale

FILM NOWAl Pacino și-a pierdut de două ori averea, în ciuda faptului că avea o carieră înfloritoare: „Nu am înțeles cum funcționează banii”

Un oficial UEFA a vorbit despre suspendarea lui Daniel Pancu după scandalul de la România U21 – Elveția U21 citeşte ştirea pe Prosport.ro

"Cea mai tare acțiune din istoria echipelor naționale românești" Faza care i-a năucit pe adversari VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Soldatul care a luptat 30 de ani în al Doilea Război Mondial citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anna Lesko, într-o rochie cu decupaje care i-au lăsat silueta la vedere. La 45 de ani, artista arată ca o puștoaică

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anna Lesko, într-o rochie cu decupaje care i-au lăsat silueta la vedere. La 45 de ani, artista arată ca o puștoaică

Digi World

Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce la extreme

Digi Animal World

Casa unei femei din Washington, asaltată de 100 de ratoni: „Nu am văzut niciodată atât de mulți în același loc”