Dinamo va juca în semifinalele EHF European League / Foto: Profimedia

Video Dinamo - Fredericia 37-28. Început perfect pentru ”Dulăi” în Liga Campionilor

articol scris de Digi Sport
12.09.2024, 21:12
  • Champions League: AS Monaco - Barcelona, joi, 22:00, DGS 1

  • Champions League: Atalanta - Arsenal, joi 22:00, DGS 2

Dinamo a început cu dreptul campania de Liga Campionilor, cu o victorie, 37-28, cu Fredericia.

Campioana României a început ezitant meciul și danezii au condus în câteva rânduri cu trei goluri. De la jumătatea primei părți, superioritatea lui Dinamo a început să se vadă. 

”Dulăii” au reușit să egaleze la 12, iar de atunci s-au aflat permanent la conducerea partidei. La pauză, diferența a fost de patru goluri, iar pe parcursul reprizei secunde a crescut.

În cele din urmă, victoria a fost obținută la 9 goluri diferență, 37-28, iar Dinamo bifează o victorie la debutul în care grupa din care mai fac parte Sporting, PSG, Fuchse Berlin, Veszprem, Eurofarm Pelister și Wisla Plock.

Dinamo - Fredericia 37-28

Min. 60: Fluier final! Dinamo începe sezonul de Liga Campionilor cu o victorie clară, 37-28.

Min. 52: Dinamo are opt goluri avans, 33-25, după lovitura de la 7 metri transformată de Thrastarson.

Min. 38: Dinamo menține avantajul de șase goluri. Kuduz marchează iar și este 23-17.

Min: 32: Dinamo începe perfect repriza și se desprinde la 6 goluri, 20:14, după două goluri marcate în 30 de secunde de Kuduz.

Min. 31: Începe partea secundă.

Min. 30: E pauză! Dinamo o conduce pe Fredericia cu 18-14.

Min. 29: Dinamo se desprinde la patru goluri înainte de pauză, 17-13.

Min. 26. GOL! GOL! Dinamp preia conducerea, 13-12! Akimenko profită de faptul că poarta adversă e goală și marchează din propria jumătate.

Min. 25: GOL! Dinamo egalează la 12, revenire de la -3. 

Min. 18: Fredericia se distanțează la două goluri pe tabelă, 10-8, după reușita lui Bisgaard.

Min. 12: GOL Dinamo! ”Dulăii” se apropie la un singur gol, după reușita lui Langaro. E 6-7.

Min. 9: Danezii se desprind pe tabelă, e 4-7.

Min. 5: Început echilibrat de meci, e 2-2.

UPDATE, ora 19:45. Începe meciul!


Dinamo revine în cea mai importantă competiție intercluburi, după ce în stagiunea trecută a evoluat în EHF European League, acolo unde a ajuns până în Final Four și a pierdut finala mică cu Rhein Neckar, scor 31-32. 

Acum, campioana României e gata de debutul în sezonul 2024/2025 din Champions League

”Întoarcerea în EHF Champions League e o bucurie, o ambiție profesională, de la calitatea adversarilor și până la programul nebun de meciuri.

Avem parte de suportul necondiționat al unor fani care ne dau putere în momentele grele. Dinamo vrea să fie la nivelul elitelor mondiale. Suntem aici și vrem să rămânem aici.

Sunt schimbări în lot, la nivelul staff-ului, unele planificate sau altele după plecarea lui Xavi Pascual. Vom munci pentru a ne întrece mereu limitele.

Nu contează cât de proaspătă este Fredericia în competiția europeană, sunt periculoși. Joacă handbal de calitate. E datoria noastră să tratăm toate meciurile cu profesionalism, să vâslim simultan în barca în care ne aflăm și să dezvoltăm cultura echipei și filozofia cu principiile după care toți ne vom ghida”, a declarat antrenorul David Davis. 

Dinamo face parte din Grupa A, iar pe lângă danezii de la Fredericia le mai are ca adversare pe Wisla Polck, Eurofarm Pelister, Veszprem, Fuchse Berlin, PSG și Sporting Lisabona. 

Primele două clasate se califică direct în sferturile de finală ale competiției, următoarele patru ajuns în optimile de finală, în timp ce ultimele două echipe sunt eliminate direct.  

Ali Zein (33 de ani), unul dintre cei mai importanți jucători de la Dinamo, a vorbit și el despre primul meci din Liga Campionilor. 

”Jucătorii noi aduc o energie nouă și multe plusuri individuale. Toți au calitățile lor unice și cred că vor aduce mult echipei noastre. Să avem acest mix de talent nou și jucători cu experiență adaugă multă versatilitate jocului nostru. Suntem jucători obișnuiți cu presiunea, de asta ai nevoie la acest nivel. Există o dinamică nouă anul acesta și vom avea un impact clar asupra EHF Champions League”, a spus egipteanul.

Etichete: dinamo , handbal , liga campionilor , champions league , ehf champions league , ali zein , david davis , fredericia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Accident grav în București. Un șofer a murit după ce mașina sa a fost lovită de tramvai. Vatmanul a ieșit pozitiv la DrugTest

Un șofer a murit după ce mașina pe care o conducea a fost lovită din plin de un tramvai condus de un bărbat care a ieșit pozitiv la DrugTest. Accidentul a avut loc în Sectorul 5 din Capitală, pe șoseaua Progresului. În zonă circulația este restricționată.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Ivan Perisic a semnat

"Ridicol". Cât primește Ianis Hagi pe lună de la Rangers, deși nu mai joacă nici la echipa a doua

S-a lăudat că n-a fost demis niciodată în 26 de ani, iar a doua zi a fost dat afară

Se naște o nouă forță în România? ”Eu asta îmi doresc, să preiau clubul!”

După 29 de ani, a căzut recordul la Real Madrid! S-a scris istorie în UEFA Champions League

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Varga a împrumutat 61,7 milioane de euro acum 9 ani de la un neamț, căruia nu i-a returnat datoria

Gestul făcut de Guardiola la conferință, după ce a fost întrebat despre Haaland, care n-a marcat cu Inter

L-a luat valul, după ce echipa lui a reușit scorul serii în UCL: ”Competiția se oprește acum! Vom juca finala cu Bayern”

Victorie chinuită în PSG - Girona 1-0! Luis Enrique: "A fost mai grea decât o naștere!"

Citeşte şi

Dubla lovitură încercată de Dinamo! ”Câinii” au început negocierile cu doi internaționali români

Reacția lui Pep Guardiola, după ce Manchester City a remizat cu Inter. Cum i-a poreclit pe italieni

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOWGillian Anderson pare că a găsit elixirul tinereții. Actrița, seducătoare la premiera filmului The Substance, într-o rochie radiantă

Mircea Lucescu a primit vestea pe care o aștepta cu sufletul la gură! Care este starea lui Valentin Mihăilă citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum au fost surprinși Naomi Osaka și Patrick Mouratoglou citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Digi World

Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului