Iulia Dumanska, în meciul România - Norvegia, de la EHF EURO 2020 / Foto: Profimedia

Ce au spus cele mai bune jucătoare ale României după meciul cu Norvegia şi ce urmează pentru "tricolore" la EURO

articol scris de Digi Sport
08.12.2020, 09:31
  • Europa League: Rangers - FCSB, joi, 22:00, DGS 1

  • Europa League: Fenerbahce - Manchester United, joi, 22:00, DGS 2

ÎN DIRECT la Digi Sport 1, România a încheiat prima fază a grupelor din cadrul Euro de Handbal Feminin cu o înfrângere, 28-20 cu Norvegia.

Ce au spus Denisa Dedu şi Iulia Dumanska după România - Norvegia 20 - 28

România a avut în cei doi portari, Dumanska în prima repriză (6 mingi apărate - 32%) şi Dedu în a doua (9 mingi apărate - 39%), cele mai bune jucătoare ale sale în acest meci.

”Mare parte a jocului ne-am bătut de la egal la egal, ne-am luptat şi am arătat că echipa are valoare. Nu am reuşit să menţinem până la final, pentru că dacă Norvegiei dai mingi uşoare, profită. Am arătat Norvegiei şi cu alte ocazii că putem conduce şi câştiga, nu ne-a fost frică. Norvegia are însă o armă, contraatacul, aşa a reuşit să câştige. În acest meci am arătat că jocul s-a îmbunătăţit, atmosfera e bună între noi, am fost unite, poate a fost mai greu la început, nu avut meciuri de atâta timp şi s-a resimţit. Am arătat că avem potenţial şi vom continua”, a declarat Denisa Dedu la interviurile de la zonă mixtă, la încheierea partidei.

"Echipa a arătat că creşte de la meci la meci, am încercat să fim unite. Am pierdut, dar cu siguranţă am luptat şi o vom face şi în grupa principală. La acest European se poate întâmpla orice. Ştim că vom juca cu Croaţia, cunosc fetele din campionat. Toată lumea va lupta pentru puncte şi am încredere în România. Sigur că mi-aş fi dorit să mergem mai departe cu puncte, dar acum meciul pierdut cu Germania e jucat şi trebuie să nu repetăm acele greşeli.", a afirmat şi Iulia Dumanska.

VIDEO România - Norvegia 20 - 28

Golurile noastre au fost marcate de Lorena Ostase 6, Cristina Neagu 4 (din 16 aruncări), Eliza Buceschi 4, Laura Popa 3, Cristina Laslo 2, Ana Maria Iuganu 1.

Pentru Norvegia au înscris Camilla Herrem 6 goluri, Stine Oftedal 5, Kari Dale 5, Nora Mork 4, Malin Aune 3, Veronica Kristiansen 2, Heidi Loke 1, Stine Skogrand 1, Henny Reistad. Portarul Katrine Lunde a avut un procentaj remarcabil, 43%, cu 15 mingi parate.

În celălalt meci al grupei, Germania a remizat cu Polonia, 21-21.

România s-a clasat pe locul al treilea în Grupa D, cu 2 puncte, devansată de Norvegia, 6 puncte, Germania, 3 puncte, dar terminând înaintea Poloniei, 1 punct.

Primele trei clasate s-au calificat în Grupa principală II, Norvegia urmând să continue cu 4 puncte, Germania cu 2, iar România cu 0.

Primele trei clasate în Grupa C vor fi adversarele României în faza următoare, în mod cert una dintre ele fiind Croaţia. Pentru celelalte două poziţii se luptă Ungaria, Serbia şi Olanda.

Programul meciurilor de marți, 8 decembrie, la EHF EURO 2020:

  • Grupa A: Muntenegru - Slovenia, ora 19:15, în direct la Digi Sport 3
  • Grupa C: Serbia - Croația, ora 19:15, în direct la Digi Sport 4
  • Grupa A: Franța - Danemarca, ora 21:30
  • Grupa C: Olanda - Ungaria, ora 21:30

Etichete: norvegia , romania , denisa dedu , iulia dumanska , ehf euro 2020


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Crimă în plină zi în parcarea unui mall din Constanța. Trei suspecți au fost reținuți de poliție

Un tânăr de 26 de ani din Tulcea a fost înjunghiat mortal în parcarea unui centru comercial din Constanța. Trei suspecți au fost prinși de poliție.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii, lăsați fără cuvinte: românul ”care e de trei ori mai bogat decât Ronaldo și de care nu ați auzit niciodată”

Reacția scoțienilor, după ce Ianis Hagi a marcat direct din corner

Video Erling Haaland a realizat ceva nemaivăzut, în Champions League: ”Dați-i trofeul Pușkaș!” / ”Nu ne întrebați cum a făcut-o”

Shakira e de neoprit! Anunțul total neașteptat făcut, a doua zi după ce Pique a "rupt" tăcerea

Video Barcelona - Bayern 4-1 / Leipzig - Liverpool 0-1 / Man. City - Sparta Praga 5-0. Rezultatele complete după runda 3

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Louis Munteanu a rupt tăcerea după episodul de la Ploiești: ”N-am putut să mă uit la imagini”. A transmis un mesaj clar

Gigi Becali, mesaj clar înainte de Rangers - FCSB

Patru jucători de la Real Madrid sunt OUT pentru El Clasico! Barcelona are șase absenți

Spaniolii de la Marca au auzit ce a spus ”cel mai bun atacant român” și au dat verdictul: ”Nu are limite”

Citeşte şi

O nouă soluție pentru Mircea Lucescu? Jucătorul ”descoperit” de FRF: ”Poate deveni interesant”

Interes uriaș! Câte bilete s-au vândut deja pentru România - Cipru, ultimul meci din Liga Națiunilor

PEROZO femeie a rămas însărcinată în timp ce era deja însărcinată. Cum explică medicii fenomenul extrem de rar

FILM NOWActorul Jeremy Jackson, șocat să-și vadă fosta soție pe străzi, căutând prin gunoaie: "Să o pierd a fost precum moartea unui om drag"

Costel Gâlcă, în pericol să fie dat afară de Mihai Rotaru de la Universitatea Craiova! Ce i se impută antrenorului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Miză uriașă pentru FCSB, în meciul cu Rangers. Ce poate obține campioana României, după disputa cu scoțienii citeşte ştirea pe ziare.com

După moartea fiului lor la doar 25 de ani, au descoperit o viață dublă secretă în online pe care nu au bănuit-o niciodată citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mira, pictorial provocator în cea mai scurtă fustă din garderobă. Comentariile au curs lanț: „Semeni cu fosta mea profesoară”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mira, pictorial provocator în cea mai scurtă fustă din garderobă. Comentariile au curs lanț: „Semeni cu fosta mea profesoară”

Digi World

Ce vezi în imagine, un câine sau o girafă? O iluzie optică a stârnit vâlvă pe rețelele sociale: „Să-mi spună cineva de ce văd un iepure!”

Digi Animal World

Motivul pentru care un cocoș din Franța a ajuns în fața instanței: „Este puțin sălbatic, nu îi plac oamenii”