Jordan Chiles a revenit pe internet, după scandalul de la Jocurile Olimpice / Foto: Instagram @jordanchiles

Americanii au aflat legătura dintre șeful juriului și România și n-au stat pe gânduri. Decizia luată în cazul Bărbosu - Chiles

articol scris de Digi Sport
17.09.2024, 09:38
  • Champions League: AS Monaco - Barcelona, joi, 22:00, DGS 1

  • Champions League: Atalanta - Arsenal, joi 22:00, DGS 2

Avocaţii gimnastei americane Jordan Chiles au depus un recurs la Tribunalul Suprem Federal din Elveţia, pentru a contesta retragerea medaliei de bronz care i-a fost acordată iniţial la sol, la Jocurile Olimpice 2024, de la Paris.

Americanii susțin că șeful juriului a jucat ca și consilier pentru România. Avocații lui Jordan Chiles au decis să depună recurs

Galerie Foto

Chiles, în vârstă de 23 de ani, s-a clasat iniţial pe locul al treilea în concursul de la sol, datorită unei revizuiri a notei sale, care i-a permis să o depăşească pe românca Ana Bărbosu.

Echipa României a contestat decizia în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) şi a avut câştig de cauză, pe motiv că Chiles solicitase o reevaluare a scorului cu patru secunde prea târziu. Prin urmare, Comitetul internaţional Olimpic (CIO) i-a atribuit medalia de bronz Anei Bărbosu.

Avocaţii lui Jordan Chiles anunţaseră deja că vor face apel la Tribunalul Suprem Elveţian, susţinând că au dovezi video că americanca a făcut cererea la timp.

Aceştia denunţă, totodată, un "conflict grav de interese" în favoarea Anei Bărbosu, asigurând că şeful juriului care s-a ocupat de caz (Hamid Gharavi) a lucrat timp de mai mulţi ani în calitate de consilier pentru România.

"În lumina acestor deficienţe incontestabile, Chiles cere Tribunalului Suprem Federal să restabilească scorul pe care l-a obţinut în mod legitim în finala de la sol", indică avocaţii firmei Gibson Dunn.

"Fiecare element al Jocurilor Olimpice, inclusiv procesul de arbitraj, trebuie să respecte fair play-ul', a adăugat avocatul Maurice Suh.

Apelul lui Chiles este susţinut de Comitetul Olimpic şi Paralimpic al Statelor Unite, a spus consilierul gimnastei, care a considerat că retragerea medaliei americancei este "nedreaptă".

"Pentru a adăuga la această suferinţă, atacurile rasiale spontane de pe reţelele de socializare sunt greşite şi extrem de dureroase. Mi-am pus inima şi sufletul în acest sport şi sunt atât de mândră să îmi reprezint cultura şi ţara", a scris sportiva pe reţelele de socializare.

Potrivit Agerpres, care citează Reuters, o decizie a Tribunalului Federal Elveţian este aşteptată în următoarele 4-6 luni.

Galerie Foto

Etichete: ana barbosu , jordan chiles , tribunalul suprem din elvetia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Șoșoacă, în Parlamentul European: „Dumnezeu nu e vaccinat, în România 88% nu sunt vaccinaţi”. I-au tăiat microfonul

Eurodeputata Diana Șoșoacă a avut miercuri un discurs puternic antivaccinist în Parlamentul European, în cadrul unei dezbateri pe tema variolei maimuței (Mpox) și a măsurilor pe care Uniunea Europeană ar trebui să le ia în fața acestei amenințări. Fosta senatoare română a acuzat UE că vrea să declanșeze o nouă pandemie, după ce a „omorât câţi bătrâni a putut” în Italia, și a spus că ea se va opune, pentru că „Dumnezeu nu e vaccinat” și 88% dintre români nu sunt vaccinați. La finalul intervenției, microfonul i-a fost tăiat.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Se naște o nouă forță în România? ”Eu asta îmi doresc, să preiau clubul!”

3,5 milioane de euro - transferul lui Ianis Hagi

S-a lăudat că n-a fost demis niciodată în 26 de ani, iar a doua zi a fost dat afară

"Ridicol". Cât primește Ianis Hagi pe lună de la Rangers, deși nu mai joacă nici la echipa a doua

Guvernul României, lovitură grea pentru 'U' Cluj! Ordonanța de Urgență a fost aprobată

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

FCSB riscă să fie depunctată de FRF

Foto Unul dintre cele mai mari stadioane din lume, demolat în câteva secunde. ”Bijuteria” care va fi construită

Adrian Mutu a dat verdictul despre ”pictorul” de la FCSB: ”Nu e genul”

”Am crezut ca arbitrul e Bernardo Silva”. Ce l-a bulversat pe fotbalistul lui Manchester City în meciul cu Inter

Citeşte şi

Proba pe care a depus-o Jordan Chiles la Tribunalul Suprem Federal pentru a ”recăpăta” medalia de bronz

Foto A revenit în forță! Ce a postat Jordan Chiles pe internet, la 3 săptămâni după ce Ana Bărbosu i-a luat medalia

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOWPar mai degrabă surori. Julianne Moore și fiica ei, mic dejun pe străzile din NYC. Liv, mult mai înaltă decât mama sa

"Doamne ferește! Actualii proprietari nu ne-ar primi acolo". Vova Cohn, anunț neașteptat despre revenirea la Dinamo citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum au fost surprinși Naomi Osaka și Patrick Mouratoglou citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Alina Eremia și-a etalat silueta într-un costum de baie îndrăzneț, în ciuda temperaturilor scăzute: „Trebuie să-mi cresc rezistența”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Alina Eremia și-a etalat silueta într-un costum de baie îndrăzneț, în ciuda temperaturilor scăzute: „Trebuie să-mi cresc rezistența”

Digi World

Care sunt alimentele și băuturile care ar putea reduce riscul de apariție a demenței. Nu sunt dificil de introdus în dietă

Digi Animal World

O vulpe și un bursuc, prietenii neobișnuiți ai unui câine. Imaginile adorabile te vor topi