"Vom avea nevoie de 10 ani ca să revenim unde am fost!" Ce spun englezii despre efectele pandemiei de coronavirus
08.05.2020, 23:18SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Fotbalul porneşte din nou, încetul cu încetul, însă nimic nu va mai fi la fel după această criză provocată de pandemia de coronavirus.
O spun managerii, impresarii, conducătorii şi jucătorii, care sunt convinşi că această pauză de două luni a dat peste cap economia fotbalului pentru o perioadă mai lungă.
"Având în vedere că patronii vor fi afectaţi pe termen lung, eu chiar cred că vor mai trece 10 ani până când vom reveni la nivelul la care eram înainte", a spus managerul lui Queens Park Rangers, Mark Warburton, potrivit publicaţiei britanice The Guardian.
- Barcelona este echipa din Europa care plăteşte cea mai mare masă salarială.
Fotbaliştii vor trebui să se mulţumească cu salarii mai mici, după pandemia de coronavirus
"Sigur se vor schimba lucrurile, cel puţin pentru următorii câţiva ani. Jucătorii de top şi agenţii lor tot vor dirija sume mari, dar nu îi va afecta atât de mult pe patronii foarte bogaţi, însă vor fi schimbări până îşi va reveni economia.
Pentru jucătorii care vor apărea e posibil să fie salarii mai mici şi contracte cu mai multe stimulente. Constrângerile financiare vor testa starea mentală şi rezolvarea ei pentru jucători.
Jucătorii care au în jur de 30 de ani nu vor mai putea să ceară contracte mai mari de 2.500 de lire sterline pe săptămână în Liga a treia, acolo unde patronii o să înceapă să se uite după jucători mai tineri, cu potenţial de transfer, care vor primi 500 de lire pe săptămână. Deci vor risca să fie scoşi din joc, iar agenţii vor trebui să se asigure că aceştia vor avea alte cariere şi să-i susţină din punct de vedere mental", a spus impresarul Neil Sang.
- Lionel Messi este jucătorul cu cel mai mare venit din lume în acest moment. Barcelona îi plăteşte starului argentinian 90 de milioane de dolari (83 de milioane de euro) brut pe an, potrivit celebrei publicaţii Forbes. Suma cuprinde atât salariul, cât şi drepturi de imagine şi bonusuri. Încă veniturile lui totale pe an ajung la 130 de milioane pe an, deci 40 de milioane în plus faţă de ceea ce primeşte de la Barcelona.
Sumele de transfer vor scădea după criza globală provocată de coronavirus
Sumele de transfer vor scădea mult după această criză, însă problemele s-ar putea agrava mai ales pentru echipele mai mici, care trăiesc din transferuri de jucători.
"Principala schimbare pe care o vom vedea va fi o scădere a sumelor de transfer. Am atins nişte vremuri în care nu e ceva şocant ca fotbaliştii să coste peste 100 de milioane de lire. Cred că asta se va schimba.
Prevăd că prăpastia se va mări între cluburile mari şi cele mai mici, pentru că echipele mai puternice îşi revin mai uşor", a spus Joe Briggs, unul dintre directorii unei companii care sponsorizează Nottingham Forest.
- Neymar este cel mai scump jucător al tuturor timpurilor. În vara anului 2007, PSG a plătit Barcelonei 222 de milioane de euro în schimbul brazilianului.
- Kylian Mbappe este jucătorul cu cea mai mare cotă de piaţă a momentului, 180 de milioane de euro, potrivit publicaţie de specialitate Transfermarkt.
Etichete: fotbal , impresari , salarii jucatori , coronavirus , pandemie coronavirus , criza coronavirus
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții