Toni Kroos, în tricoul celor de la Real Madrid / Foto: GettyImages

Toni Kroos a vorbit despre sacrificiile de a juca la Real Madrid

articol scris de Digi Sport
02.10.2024, 19:34
  • Europa League: PAOK - FCSB, joi, 22:00, DGS 1

  • Champions League: Aston Villa - Bayern, joi, 22:00, DGS 2

Finala UEFA Champions LeagueBorussia Dortmund - Real Madrid 0-2, a fost ultimul meci al lui Toni Kroos (34 de ani) la formația iberică. Mijlocașul s-a retras după EURO 2024.

Legenda celor de la Real Madrid a mărturisit, în cadrul podcastului tenismenului Alexander Zverev (27 de ani, 2 ATP), că nu s-ar fi retras dacă ar fi fost jucător de tenis.

Toni Kroos: "În luna august am plecat în vacanță pentru prima dată în viața mea"

Kroos a explicat că, înainte să se apuce de fotbal, a jucat badminton în copilărie, dat fiind faptul că mama sa era campioană în această disciplină.

"Am găsit o bucurie în tenis. Dacă aș fi fost jucător de tenis, nu m-aș fi retras încă.

Întotdeauna mi-am dorit să termin la cel mai înalt nivel. Am jucat cu mulți jucători de top, dar puțini au reușit. Să fiu mereu pe drumuri și să fiu departe de familie m-a obosit de-a lungul anilor.Poate peste cinci ani voi spune că a fost prea devreme, dar acum mă simt bine.

(n.r. În tenis) Decideți dacă vă aduceți soția și copiii la turnee. Tu decizi cine face parte din echipa ta, cine doarme cu tine în pat în noaptea dinaintea jocului. Asta nu se întâmplă în sporturile de echipă.

În luna august am plecat în vacanță pentru prima dată în viața mea. Și acum, după ce duc copiii la școală, conduc spre casă, nu spre antrenament.", a explicat Toni Kroos.

Kroos a dezvăluit că se întoarce ocazional la terenul de antrenament al Madridului.

"Nu știu dacă ei se bucură când mai apar din când în când și spun că vreau să mă alătur. Totuși, există și riscul ca Don Carlo (n.r. Carlo Ancelotti) să-mi spună 'Dacă tot ești aici, rămâi'", a glumit el.

Toni Kroos, una dintre cele mai impresionante cariere din fotbal

Declarat cel mai bun fotbalist din Germania în 2018, Kroos are în palmares nu mai puțin de 34 de trofee, printre care Cupa Mondială cu naționala Mannschaft-ului, 6 UEFA Champions League și 5 Supercupe ale Europei.

  • 463 de meciuri, 28 de goluri și 98 de assist-uri sunt cifrele lui Kroos la Real Madrid. Mijlocașul mai are 205 partide, 24 de reușite și 49 de pase decisive pentru Bayern Munchen și 48 de jocuri, 10 goluri și 13 assist-uri la Bayer Leverkusen.

Anunțul retragerii lui Toni Kroos: ”Ambiția mea a fost mereu să-mi închei cariera când sunt încă în top

17 iulie 2014 - ziua prezentării mele la Real Madrid, ziua care mi-a schimat viața. A fost începutul unui nou capitol la cel mai mare club din lume. După 10 ani, la finalul acestui sezon, acest capitol se va sfârși. Nu voi uita niciodată această perioadă de succes.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au primit cu brațele deschise și au avut încredere în mine. În special, vreau să vă mulțumesc vouă, suporterilor lui Real Madrid, pentru afecțiunea pe care mi-ați arătat-o încă din prima zi. De asemenea, această decizie înseamnă încheierea carierei mele de fotbalist în această vară, după EURO.

Am spus mereu: Real Madrid va fi ultima echipă la care voi juca. Sunt fericit și mândru că am luat această hotărâre la timpul potrivit și am ales eu când să se termine. Ambiția mea a fost mereu să-mi închei cariera când sunt încă în top. De acum înainte avem un singur gând: împreună pentru al 15-lea (n.r.- trofeu UEFA Champions League). Hala Madrid!”, a scris Toni Kroos, pe contul său de Instagram, în luna mai.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Toni Kroos (@toni.kr8s)

Etichete: real madrid , toni kroos


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
VIDEO Cu cât se vinde o garsonieră de 8 metri pătrați din București, cu baia pe balcon. „De banii ăștia îmi iau mașină și dorm în ea”

Se vinde garsoniera de 8 metri pătrați din apropiere de centrul Bucureștiului, care a stârnit un adevărat val de reacții printre internauți. Costă 17.000 de euro, are în dotare o canapea extensiblă, o masă și are baia în balcon. Dacă proprietarul va dori să gătească, va fi nevoit să meargă într-o cameră comună de pe palier, acolo unde se pot spăla și rufe.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La 11 ani de la accidentul horror, ”Michael Schumacher a avut prima apariție publică”

S-a aflat! Cine a contribuit la revenirea lui Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers

Florinel Coman, SHOW în Liga Campionilor! Al-Gharafa a câștigat meciul în care s-au marcat 6 goluri

Breaking News Ianis Hagi: ”M-am întors!”

N-au niciun dubiu! Britanicii au făcut predicția: scorul final la PAOK - FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Score Lille - Real 1-0 / Aston Villa - Bayern 0-0 / Liverpool - Bologna 1-0 / Leipzig - Juventus 1-0, ACUM, DGS 1, 2, 3, 4. Programul zilei

Un fotbalist i-a "înnebunit" pe șefii lui Real Madrid! Când s-ar putea face transferul

Vestea primită de Ianis Hagi, a doua zi după ce a revenit la prima echipă a lui Rangers

Fotbalul are un nou lider în topul cotelor de piață! Cine i-a detronat pe Mbappe, Vinicius și Bellingham

Citeşte şi

Endrick a intrat în istoria lui Real Madrid! L-a întrecut pe Raul, care era primul din 1995

”Nota de plată” pentru Atletico Madrid, după incidentele din derby-ul cu Real Madrid

PEROZZendaya, ca un supermodel al anilor '80, la Paris. În dresuri plasă și o fustă foarte scurtă, și-a lăsat picioarele perfecte la vedere

FILM NOWCatherine Zeta-Jones, imagine virală cu Michael Douglas. Fanii au reacționat: „Ce frumoși sunteți, meritați să fiți fericiți!”

Imagini unice cu Gigi Becali și "călugării FCSB" la Biserica Sf. Dumitru din Salonic. Cum s-a îmbrăcat miliardarul citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fantastic! Halep face un meci mare în disputa cu Rodionova și obține prima victorie, după mai bine de doi ani citeşte ştirea pe ziare.com

WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite telefoane: Samsung, iPhone și Huawei, pe listă. Ce alternative au românii citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, aranjată așa cum rar au văzut-o fanii. Abia au recunoscut-o: „Așa da! N-am nimic de reproșat”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, aranjată așa cum rar au văzut-o fanii. Abia au recunoscut-o: „Așa da! N-am nimic de reproșat”

Digi World

Trei obiceiuri pe care să le prioritizezi pentru o viață lungă. Somnul e mai important decât ai putea crede

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit