Strigătul unui om care simte că-l pândește pericolul în Belarus: "E înfricoșător! Sper ca Dumnezeu să mă țină sănătos"
19.05.2020, 11:16SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Campionatul din Belarus a fost singurul din Europa care nu s-a întrerupt, în pofida pandemiei de Covid-19, până la debutul, de weekend-ul trecut, al fenomenului Bundesliga.
Jucătorii din Belarus încep treptat să-și manifeste nemulțumirea privind decizia autorităților de a lăsa fotbalul să se desfășoare, într-un cadru normal, cu spectatori.
Vorba președintelui Alexander Lukashenko a devenit literă de lege, iar bielorușii au continuat să ia cu asalt patinoarele de hochei sau stadioanele de fotbal, disciplină din care s-au scurs deja opt etape ale sezonului.
Fotbalul în Belarus. Strigătul de frică al unui kenyan
Mijlocașul kenyan Mohammed Katana (20 de ani), component al grupării Smolevich-STI, și-a exprimat doza de îngrijorare. "Multe campionate sunt întrerupte, dar la noi se joacă și ne aflăm sub o presiune uriașă.
E înfricoșător să joci în asemenea condiții, atât timp cât ești conștient de pandemia de Covid-19", a precizat fotbalistul african, citat de BBC.
Costin Curelea și Laurențiu Lică au vorbit, recent, pentru Digi Sport, despre experiența trăită în Belarus.
Fotbalul în Belarus. "Încerc să-mi anulez doza de teamă"
Puntea de legătură cu Dumnezeu rămâne pentru Mohammed Katana o speranță firavă de a rămâne sănătos, în condițiile în care numărul cazurilor de pacienți infectați a început să crească. Până aseară, Belarusul a înregistrat 30.572 de cazuri, 171 de morți și 10.130 de pacienți recuperați.
Atmosfera apăsătoare se simte deja și printre sportivi. Fotbalistul formației Smolevich-STI nu s-a ferit să vorbească despre stările care-l cuprind pe teren.
"În timpul meciurilor încerc să-mi anulez doza de teamă care mă cuprinde, pentru că nu vreau să-mi perturbe nimic atenția de la meci și îmi doresc să-mi arăt calitățile. Îmi doresc ca Dumnezeu să mă țină sănătos și să mă ferească de acest virus", a mai spus Katana, pentru sursa citată.
Lukashenko este președintele Belarusului însă din 1994 și s-a făcut remarcat după ce i-a îndemnat pe cetățeni să combată virusul cu votcă, muncă și mers la saună.
Alexander Lukashenko, recunoscut pentru faptul că a spus de mai multe ori despre SARS-CoV-19 că este ”o psihoză” a continuat să facă sport în public, pentru a le da peste nas celor care-l acuzau că nu recurge la metode de combatere a pandemiei, așa cum s-a petrecut cam peste tot în lume.
Etichete: belarus , kenya , alexander lukashenko , katana , fotbal în belarus , pandemie în belarus
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții