Logo Juventus / Foto: Profimedia

Oficial Juventus are un nou antrenor! Prima reacție a tehnicianului

articol scris de Digi Sport
12.06.2024, 22:11
  • Europa League: Rangers - FCSB, joi, 22:00, DGS 1

  • Europa League: Fenerbahce - Manchester United, joi, 22:00, DGS 2

După un sezon nu foarte bun (a terminat pe locul 3 în Serie A), oficialii lui Juventus Torino au decis să se despartă de Massimiliano Allegri (56 de ani). 

În locul antrenorului italian a fost instalat Thiago Motta (41 de ani), un tehnician care deși nu are multă experiență (a început meseria de 6 ani) în stagiunea precedentă a avut rezultate formidabile pe banca Bolognei (formație care a terminat pe locul al 5-lea în Serie A și va evolua în grupele Champions League). 

Deși se știa de mai mult timp de interesul ”Bătrânei Doamne” pentru Thiago Motta, instalarea acestuia a fost oficializată abia în cursul zilei de miercuri, 12 iunie. 

Thiago Motta a fost numit oficial antrenorul principal al lui Juventus

Clubul Juventus a anunțat că Thiago Motta este noul antrenor principal al echipei. Tehnicianul a semnat un contract întins pe două sezoane, valabil până în vara anului 2027. 

”Motta, în vârstă de 41 de ani, și-a început cariera de antrenor în 2018, începând cu echipa de tineret a lui Paris Saint Germain, echipă la care își încheiase cariera de jucător cu câteva luni înainte.

Călătoria sa de antrenor în Italia a început pe banca lui Genoa în 2019, înainte de a prelua posturi de antrenor principal la Spezia și Bologna, obținând cu cea din urmă o calificare istorică în Liga Campionilor în sezonul trecut”, au scris reprezentanții lui Juventus despre Motta pe site-ul oficial al clubului. 

Thiago Motta: ”Sunt foarte fericit să încep un nou capitol la cârma unui mare club precum Juventus”

La scurt timp după ce și-a pus semnătura pe contract, Thiago Motta a oferit și o primă reacție din postura de antrenor principal a ”Bătrânei Doamne”. Concret, antrenorul de 41 de ani 

"Sunt foarte fericit să încep un nou capitol la cârma unui mare club precum Juventus. Le mulțumesc proprietarilor și conducerii, care pot fi siguri de ambiția mea de a menține steagul Juventus sus și de a-i mulțumi pe fani”, a spus Thiago Motta, potrivit sursei citate anterior. 

Până să ajungă la Juventus, Thiago Motta le-a antrenat pe Paris Saint-Germain U19 (iulie 2018 - iulie 2019), Genoa (octombrie 2019 -decembrie 2019), Spezia (iulie 2021 - iunie 2022) și Bologna (septembrie 2022 - iunie 2024).

Etichete: juventus , thiago motta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Crimă în plină zi în parcarea unui mall din Constanța. Trei suspecți au fost reținuți de poliție

Un tânăr de 26 de ani din Tulcea a fost înjunghiat mortal în parcarea unui centru comercial din Constanța. Trei suspecți au fost prinși de poliție.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii, lăsați fără cuvinte: românul ”care e de trei ori mai bogat decât Ronaldo și de care nu ați auzit niciodată”

Reacția scoțienilor, după ce Ianis Hagi a marcat direct din corner

Video Erling Haaland a realizat ceva nemaivăzut, în Champions League: ”Dați-i trofeul Pușkaș!” / ”Nu ne întrebați cum a făcut-o”

Shakira e de neoprit! Anunțul total neașteptat făcut, a doua zi după ce Pique a "rupt" tăcerea

Video Barcelona - Bayern 4-1 / Leipzig - Liverpool 0-1 / Man. City - Sparta Praga 5-0. Rezultatele complete după runda 3

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Louis Munteanu a rupt tăcerea după episodul de la Ploiești: ”N-am putut să mă uit la imagini”. A transmis un mesaj clar

Gigi Becali, mesaj clar înainte de Rangers - FCSB

Patru jucători de la Real Madrid sunt OUT pentru El Clasico! Barcelona are șase absenți

Spaniolii de la Marca au auzit ce a spus ”cel mai bun atacant român” și au dat verdictul: ”Nu are limite”

Citeşte şi

Video Juventus - Stuttgart 0-1. Victorie obținută în prelungiri de germani

Condiția pentru care jucătorul de 50.000.000 de euro abia transferat o poate părăsi pe Manchester United

PEROZO femeie a rămas însărcinată în timp ce era deja însărcinată. Cum explică medicii fenomenul extrem de rar

FILM NOWActorul Jeremy Jackson, șocat să-și vadă fosta soție pe străzi, căutând prin gunoaie: "Să o pierd a fost precum moartea unui om drag"

Costel Gâlcă, în pericol să fie dat afară de Mihai Rotaru de la Universitatea Craiova! Ce i se impută antrenorului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Miză uriașă pentru FCSB, în meciul cu Rangers. Ce poate obține campioana României, după disputa cu scoțienii citeşte ştirea pe ziare.com

După moartea fiului lor la doar 25 de ani, au descoperit o viață dublă secretă în online pe care nu au bănuit-o niciodată citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mira, pictorial provocator în cea mai scurtă fustă din garderobă. Comentariile au curs lanț: „Semeni cu fosta mea profesoară”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mira, pictorial provocator în cea mai scurtă fustă din garderobă. Comentariile au curs lanț: „Semeni cu fosta mea profesoară”

Digi World

Ce vezi în imagine, un câine sau o girafă? O iluzie optică a stârnit vâlvă pe rețelele sociale: „Să-mi spună cineva de ce văd un iepure!”

Digi Animal World

Motivul pentru care un cocoș din Franța a ajuns în fața instanței: „Este puțin sălbatic, nu îi plac oamenii”