Dusan Vlahovic, atacantul Fiorentinei / Foto: Profimedia

De ce Dusan Vlahovic a devenit cel mai dorit atacant al lumii. Capitolul la care e peste Mbappe, Messi și Salah

articol scris de Digi Sport
18.12.2021, 16:45
  • Liga Națiunilor: Danemarca - Serbia, duminică, 19:00, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Elveția - Spania, duminică, 21:45, DGS 1

Dusan Vlahovic a devenit unul dintre cei mai doriți atacanți ai lumii în acest moment, poate chiar cel mai dorit, peste Kylian Mbappe sau Mohamed Salah.

De ce Dusan Vlahovic e peste Mbappe, Messi și Salah

Pe 16 decembrie 2020, Fiorentina a întâlnit Sassuolo pe teren propriu. La acel meci, Vlahovic a fost trimis titular, deși marcase doar un singur gol în precedentele 10 meciuri din Serie A. Conform publicației Goal, totul s-a schimbat în minutul 35, când Vlahovic a transformat un penalty.

"A fost ca o gură de aer proaspăt, mi-a dat viață. Din acel moment, a devenit mai ușor", a spus Vlahovic la acel moment. A fost acel declick de care atacantul avea nevoie.

A urmat un an calendaristic 2021 incredibil, la un cu totul alt nivel pentru el, în care a marcat 32 de goluri în Serie A. Cifra este impresionantă având în vedere că a depășit nume precum Kylian Mbappe, Lionel Messi sau Mohamed Salah.

În plus, vorbim despre Serie A, un campionat extrem de greu, unde, în ultimii 60 de ani, doar Cristiano Ronaldo a marcat mai mult într-un an, adică 33 de goluri și a făcut-o în 2020.

Însă Vlahovic are șansa să îl depășească în ultimele două meciuri din acest an. În Europa, doar Robert Lewandowski este peste Vlahovic, cu 42 de goluri în 2021. Cu toate acestea, Vlahovic nu și-a găsit locul în prmii 23 de nominalizați pentru Balonul de Aur, deși ceea ce face el, la doar 21 de ani, este cu adevărat istoric.

  • În acest sezon, Vlahovic are deja 15 goluri în 17 meciuri în Serie A.

Dusan Vlahovic, un "Ibrahimovic din Belgrad". Agentul cere un comision foarte mare

Dusan Vlahovic, care s-a caracterizat drept "Ibrahimovic din Belgrad", mai are contract cu Fiorentina până în iunie 2023 și nu dorește cu niciun chip să-și prelungească înțelegerea, indiferent de ofertă. Nici clubul din Firenze nu dorește să ajungă "la sapă de lemn" doar de dragul de a-l păstra, însă oferta făcută este una generoasă.

"Noi am făcut o propunere și nu o vom schimba. Nici Dusan, nici agentul său nu au acceptat-o. Oamenii ar trebui să fie recunoscători pentru mediul care le oferă atât de multe.

Propunerea noastră a crescut și a tot crescut, dar la un anumit punct, a trebuit să stabilim o limită. Acest club obișnuia să aibă venituri de 90 de milioane de euro pe an, iar acum, după pandemia de COVID-19 și alte probleme, cifra este în jur de 72 de milioane, așa că trebuie să avem și asta în vedere.

Există limite, trebuie să existe și respect pentru grup și sunt zone în care Fiorentina pur și simplu nu poate merge" a spus directorul sportiv Joe Barone, care e dispus să-l lase pe Vlahovic să plece.

Până acum, Fiorentina a refuzat o ofertă de 80 de milioane de euro. Arsenal, Tottenham și Newcastle sunt interesate de Vlahovic, dar și Juventus, care l-ar vrea "cu disperare", așa cum precizează sursa citată. "Bătrâna Doamnă" a oferit 50 de milioane de euro.

În plus, agentul său, Darko Ristic vrea să primească un comision de 10 milioane de euro de pe urma transferului lui Vlahovic, indiferent de echipa la care va ajunge.

De când a ajuns la Fiorentina, omul de care Vlahovic s-a atașat foarte mult este colegul său Franck Ribery, veteranul de 38 de ani. Mereu își propune să îi atingă performanțele, însă îi studiază și pe marii atacanți ai momentului, precum Erling Haaland, despre care a spus că "e o mașină de goluri, un robot, cu siguranță mai rapid ca mine".

În sezonul trecut, la un meci dintre Fiorentina și Milan, Vlahovic l-a așteptat pe Ibrahimovic și i-a cerut tricoul. Suedezul îi este idol. De aici și porecla pe care o are sârbul: "Ibrahimovic din Belgrad". Zlatan i-a semnat tricoul și i-a spus: "Nu renunța!"

Etichete: zlatan ibrahimovic , fiorentina , dusan vlahovic


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025. Anul viitor, cele două sărbători vor fi în aceeași zi

În anul care urmează, Paștele Ortodox și Paștele Catolic pică în aceeași zi. Creștinii vor celebra sărbătoarea Învierii Domnului pe data de 20 aprilie 2025.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ion Țiriac: ”Vă spun o noutate. Candidez la președinție! Absolut serios”. Ce a urmat

Foto "ROMÂNIA a trecut pe aici!" Cum au lăsat "Tricolorii" vestiarul de la Prishtina, după 3-0 cu Kosovo

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Video Kosovo - România 0-3. Mircea Lucescu, debut cu o victorie superbă la al doilea mandat pe banca naționalei

Răzvan Marin a dezvăluit ce i-a spus portarul kosovar, înainte să îl "execute" din penalty

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Vestea pe care Mircea Lucescu nu voia să o audă înainte de România - Lituania

Dennis Man a fost propus la Juventus, iar Gică Popescu a reacționat

Federația a luat decizia, după ce selecționerului Angliei i s-a cerut demisia pentru gestul care a scandalizat întreaga țară

Gigi Becali i-a spus direct unui fotbalist: ”Joci ce zice Ferguson, nu ce vrei tu!”. Replica primită

Citeşte şi

Dennis Man, nominalizat de Serie A la ”jucătorul lunii”. Se luptă cu alte 5 staruri

Dani Olmo, la 3 meciuri distanță să-i doboare recordul lui Zlatan Ibrahimovic

PEROZCu mâinile prin păr, ruj roșu pe buze și o rochie crăpată până la coapsă, Mădălina Ghenea a făcut din nou furori la Veneția

FILM NOWGeorge Clooney l-a ironizat pe Brad Pitt, din cauza vârstei: „E norocos că încă mai lucrează!”

Cum putea rămâne Albion Rrahmani la Rapid! „Tu, Șucu, trebuia să-l chemi și să-l întrebi asta” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ianis Hagi nu a mai rezistat: "Nu mai folosiți declarațiile lui Giovanni Becali ca și cum ar fi ale mele!" citeşte ştirea pe ziare.com

Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor, transportat de urgență la Spitalul Militar din Capitală. Care este starea lui actuală citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Digi World

Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins "complet nepregătiți": "Ești expus toată noaptea"

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia