Scapă Rapidul de problemele juridice cu ajutorul politicului? "Dacă se vrea, atunci se va găsi o soluţie"
19.04.2018, 15:16SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Academia Rapid are șanse tot mai mari de a-și rezolva problemele juridice care nu-i dau dreptul să promoveze în Liga 3. Liderul din Liga a 4-a încearcă de luni bune să obțină personalitatea juridică, însă de fiecare dată s-a lovit de refuzul judecătorilor, iar la mijloc s-a aflat AFC Rapid, echipa care contestă solicitările Academiei.
Conform Prosport, Horia Manoliu, preşedintele AFC Rapid, ar fi ajuns la o înţelegere de principiu cu primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, şi urmează să depună armele în aceasta luptă. Vestea este una cât se poate de bună pentru Academie, pentru că aceste probleme trebuie rezolvate până la finalul lunii iunie, momentul-limită până la care mai poate să obţină documentele necesare participării la barajul pentru promovarea în Liga 3.
"E adevărat, ne-am întâlnit, sunt discuţii în desfăşurare, dar încă n-am ajuns la ceva concret şi definitiv. Vă daţi seama că e vorba între noi de răni care sunt vechi de doi ani", a spus pentru ProSport preşedintele AFC Rapid, Horia Manoliu.
"Deocamdată, într-adevăr, Academia nu are dreptul să joace în barajul de promovare. Dar mai e timp. Dacă se vrea, atunci se va găsi o soluţie", a mai adăugat Manoliu.
Aceeaşi sursă afirmă însă că e vorba de o discuţie mai avansată decât atât. În acest moment, planul ar fi ca Horia Manoliu să renunţe la acţiunile în instanţă, să primească o funcție de conducere în Academia Rapid şi o suma de bani. "Ar fi vorba de o unire. Sub ce formă, deocamdată, nu ştiu", mai explică preşedintele AFC Rapid.
Problema Academiei Rapid, care tocmai a câştigat marele derby cu CSA Steaua, scor 3-1, este însă puţin mai complicată. Echipa are banii, puterea (sportivă şi politică), si suporterii, dar in acelaşi timp, AFC Rapid, despre care se spune că ar fi continuitoarea SC FC Rapid SA, are mult mai multe legături legale cu echipa intrată în faliment în 2016. Dar nici o fuziune efectivă nu ar fi posibilă, pentru că AFC Rapid are foarte multe datorii la Fisc (peste 400.000 de euro) şi este chiar inactivă fiscal.
Cert este că personalitatea juridică este elementul fundamental atât pentru promovare, cât şi pentru dobândirea mai facilă a tuturor elementelor de patrimoniu pe care SC FC Rapid SA le mai poate scoate la licitaţie, care a fost organizată de 11 ori până în prezent și niciun cumpărător nu s-a prezentat.
Teoretic ar mai putea fi încă şase, la care se va coborî cu câte 10 la sută de la un termen la celălalt. Vezi AICI care sunt, de fapt, cele 23 de trofee găsite în gestiunea clubului.
813.301 euro + TVA a fost ultima sumă în schimbul căreia elementele de patrimoniu ale SC FC Rapid SA puteau fi achiziţionate.
Etichete: promovare , proces , cis , afc rapid , academia rapid , liga a 4 a , personalitate juridica
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții