Jucătorii Corvinului la finalul meciului cu Paksi / Foto: Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Primarul din Hunedoara, anunț major înainte de Corvinul - Paksi: ”Vom depune documentele!”

articol scris de Digi Sport
17.07.2024, 23:12
  • SuperLiga: FC Buzău - Oțelul, sâmbătă, 18:45, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Farul, sâmbătă, 21:30, DGS 1

Corvinul lui Florin Maxim a obținut o victorie extraordinară împotriva celor de la Paksiscor 4-0, în manșa tur a turului 1 preliminar din Europa League.

Corvinul - Paksi se joacă joi, de la 21:00, și va putea fi urmărit ÎN DIRECT pe Digi Sport 1, dar și pe www.digisport.ro și aplicația Digi Sport (disponibilă pe Google Play și App Store), de către abonații DIGI România. 

Dan Bobouțanu, primarul din Hunedoara: ”Vom depune la FRF documentele necesare pentru a ne transforma în club de drept privat şi pentru a avea astfel drept de promovare în Liga I!

Agenția Națională pentru Sport a eliberat ”Certificatul de Identitate Sportivă” pentru Corvinul Hunedoara. Anunțul a fost făcut de Dan Bobouțanu, primarul din Hunedoara.

Astfel, clubul a devenit unul de drept privat și va cere Federației Române de Fotbal, după ce parcursul în cupele europene se va încheia, dreptul de promovare în SuperLigă. 

”Corvinul are „Certificat de Identitate Sportivă” ca entitate sportivă de drept privat.

În 2016, încă din primele mele zile de mandat ca primar, a trebuit să mă implic pentru a salva de la dispariţie fotbalul din municipiul Hunedoara ca disciplină sportivă practicată în mod organizat. Am înfiinţat atunci „CS Hunedoara”, club de drept public aflat în subordinea Consiliului Local.

În 2021, „anul centenarului fotbalului hunedorean”, am reuşit, împreună cu Ioan Andone şi prietenii noştri (şi ai Corvinului) să recuperăm brand-ul „FC Corvinul Hunedoara 1921”, demers susţinut doar din banii noştri, personali. Apoi am donat brand-ul municipiului Hunedoara, pentru a fi siguri că nimeni nu va mai putea să-l înstrăineze vreodată. Tot în 2021 ne-am stabilit un obiectiv clar: promovarea în Liga secundă la finalul unuia dintre următoarele două sezoane.

În 2023 am reuşit să promovăm şi, mai mult, Corvinul Hunedoara a devenit revelaţia fotbalului românesc câştigând ediţia 2023 – 2024 a Cupei României (după ce a trecut de mai multe formaţii, considerate mult mai puternice, din Liga I). Astăzi Corvinul Hunedoara deţine o licenţă UEFA ca entitate de drept public şi poate juca într-o competiţie europeană, dar nu poate juca în Liga I, acolo unde ar fi trebuit să se afle în acest moment (pentru că, din punct de vedere sportiv, locul 2 în sezonul trecut, din Liga secundă, însemna promovare directă în prima ligă).

O lege proastă (fără niciun amestec cu Federaţia Română de Fotbal) – Legea Sportului din 1998 – nu permite unui club de drept public să poată evolua într-o ligă profesionistă (Liga I) cu toate că şi un club de drept public are contracte profesioniste încheiate cu jucătorii şi antrenorii. Din această cauză a trebuit să refacem întreaga documentaţie şi să înfiinţăm o asociaţie sportivă de drept privat, împreună cu Consiliul Judeţean Hunedoara.

Astăzi putem anunţa că Agenţia Naţională pentru Sport a emis „Certificatul de identitate sportivă” pentru noua asociaţie: „Asociaţia Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921”. Le mulţumesc tuturor celor implicaţi în acest demers!

Corvinul se află acum într-o aventură europeană care sper să dureze cât mai mult. Din momentul în care parcursul european din actualul sezon se va încheia, vom depune la FRF documentele necesare pentru a ne transforma în club de drept privat şi pentru a avea astfel drept de promovare în Liga I.”, a scris Dan Bobouțanu pe Facebook.

  • Locul ocupat în campionat în sezonul precedent îi permitea Corvinului Hunedoara să promoveze direct în SuperLigă, acest lucru nu s-a întâmplat din cauza formei de organizare.

Etichete: corvinul hunedoara , dan boboutanu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unul dintre cei temuți interlopi români din Spania a fost găsit mort în închisoare

Unul dintre cei temuți interlopi români din Spania a fost găsit mort, în închisoare. Cristian Săndulache era condamnat la 55 de ani, pentru proxenetism.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Rapid a dat lovitura verii în România

Scoțienii au folosit un singur cuvânt, după ce au aflat cum s-a terminat "telenovela" Ianis Hagi

Exclusiv Cuvintele care l-au făcut pe Pușcaș să spună "Îmi fac bagajul și plec acasă"! Reacția lui Mircea Lucescu

Foto 140 de milioane € pentru noua "bijuterie" din România! Al doilea cel mai mare stadion din țară, după Arena Națională

Sunt convinși: Ianis Hagi chemat înapoi la prima echipă, antrenorul lui Rangers dat afară!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Spectaculos! Se construiește "cea mai modernă bază sportivă din România". Stadionul rivalizează cu Arena Națională

Deasupra lui Messi! Zidane a numit cel mai bun jucător din istorie: "Nimeni nu m-a impresionat ca el!"

Un fost fotbalist de la FCSB își pregătește revenirea în SuperLiga: ”Sunt în discuții”

"În trening la nuntă, în costum la prelungirea contractului!" Prezentă la ambele evenimente, soția a reacționat

Citeşte şi

Exclusiv Ioan Andone a vorbit despre situația de la Corvinul: "Au riscat foarte mult"

Corvinul a adus doi jucători în locul celor patru pierduți

PEROZIubita lui Jason Statham face sport în lenjerie. Blonda și-a arătat silueta fabuloasă pe terasa casei ei din Malibu

FILM NOWLiz Hurley, decolteu abisal la petrecerea fostului ei iubit, Hugh Grant. Au rămas în relații bune, chiar dacă el a înșelat-o

Spaniolul Iago Lopez este transferul cu care Costel Gâlcă vrea să dea lovitura la Universitatea Craiova! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al Simonei Halep, dat afară! Fanii tenisului jubilează după această decizie citeşte ştirea pe ziare.com

Descoperirea surprinzătoare făcută de un bărbat pe Google Maps citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Katy Perry, criticată dur după show-ul făcut la MTV VMA: „Este disperată. Cariera ei s-a încheiat!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Katy Perry, criticată dur după show-ul făcut la MTV VMA: „Este disperată. Cariera ei s-a încheiat!”

Digi World

Ce a declanșat vibrații de 9 zile, care au zguduit Pământul, și valuri tsunami înalte cât Statuia Libertății. Investigația a durat un an

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit