Logo Manchester City / Foto: Profimedia

Pleacă de la Manchester City! A renunțat, după mai bine de un deceniu

articol scris de Digi Sport
08.10.2024, 22:04
  • Nations League: Italia - Belgia, joi, 21:45, DGS 1

  • Nations League: Israel - Franța, joi, 21:45, DGS 2

Manchester City se confruntă cu mai multe probleme în plan administrativ, iar la finalul sezonului se va despărți de unul dintre cei mai vechi oameni din club.

Txiki Begiristain (60 de ani) este directorul sportiv al celor de la Manchester City din octombrie 2012, dar la finalul acestui sezon va renunța la funcția sa.

Txiki Begiristain va pleca din funcția de director sportiv la finalul sezonului actual

Marca a relatat că Txiki Begiristain ar fi dorit de o lungă perioadă de timp să plece de la Manchester City, iar oficialii de pe Etihad se pare că nu se vor opune.

Un nou director sportiv ar urma să fie stabilit la începutul anului 2025 chiar dacă Begiristain va renunța la postul ocupat la finalul sezonului. Sursa citată anterior a transmis că Txiki Begiristain a vrut să plece prima dată în urmă cu cinci ani, dar ceea ce l-a făcut să rămână a fost Pep Guardiola. Ulterior, și-a prelungit contractul cu cinci ani.

În perioada petrecută pe Etihad, directorul sportiv a colaborat cu trei antrenori diferiți, dar cu Pep Guardiola a obținut cele mai mari reușite.

Manchester City a avut câștig de cauză după ce a dat în judecată Premier League, în ”procesul secolului”

Manchester City a intentat un proces în luna iunie a anului 2024, după ce s-a plâns de noile reguli din Anglia, în ceea ce privește contractele de sponsorizare.

În așteptarea verdictului în ”procesului secolului”, clubul Manchester City a obținut luni, 7 octombrie, prima sa victorie în fața Premier League.

Un grup independent al Curții de Arbitraj a dat dreptate campioanei în exercițiu, care a contestat, în luna iunie, 25 de regulamente ale Premier League în ceea ce privește tranzacțiile cu părți asociate (APT), introduse în februarie 2024.

În plus faţă de funcţionarea generală a APT, ale cărei ”reguli sunt inechitabile din punct de vedere structural”, conform hotărârilor, Manchester City, care din 2008 este deţinut de un fond de investiţii din Emiratele Arabe Unite, s-a referit în special la două contracte de sponsorizare semnate cu Etihad Aviation Group şi First Abu Dhabi Bank, care au fost blocate ”inechitabil” şi în mod ”discriminatoriu” de Premier League, tot conform hotărârilor, potrivit news.ro.

Etichete: manchester city


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Laura Vicol, șefa comisiei juridice din Camera Deputaților, a demisionat după dezvăluirile despre afacerile soțului ei. Reacția Nordis

Șefa comisiei juridice din Camera Deputaților a demisionat din funcție. Laura Vicol, de la PSD, a anunțat că pleacă la o zi după investigația Recorder în care s-a vorbit de afacerea imobiliară a soțului ei. Aceasta acuză jocuri nedrepte.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Răsturnare de situație! Anunțul unui neurochirurg, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher: ”Nu e posibil”

Foto Au apărut imaginile de la evenimentul în care ”Michael Schumacher a avut prima apariție publică” după 11 ani

David Schumacher a răbufnit la adresa mamei sale: ”O rușine absolută! L-a lovit pe tatăl meu fără oprire”

Foto Jucătorul de la FCSB căruia Gigi Becali i-a spus ”ADIO” a plecat din Capitală și a transmis un mesaj de TREI cuvinte

Un club din SuperLigă rămâne fără acționar: ”Renunț! Nu vreau să mai aud de echipă”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv Cum a ajuns la Dinamo ”cel mai bun transfer făcut de Rapid”: ”În vestiar i s-a întâmplat ce i s-a întâmplat”

7.000.000€ pentru un jucător român!

Nici Real Madrid, nici Manchester City. Fotbalistul de 130.000.000€ de la Leverkusen și-a ales următoarea destinație

A rupt tăcerea, după ce i-a accidentat grav pe Ter Stegen și Carvajal în decurs de două săptămâni

Citeşte şi

Manchester City i-a găsit înlocuitor lui Rodri. Clauza de 60.000.000 de euro a câștigătorului Euro 2024 ar putea fi plătită în iarnă

Mesajul lui Erling Haaland care i-a speriat pe fanii lui City: "Vreau să vă mulțumesc"

PEROZAlessandra Ambrosio, spectacol la volei pe plajă, jucat în costum de baie. Supermodelul continuă să arate impecabil la 43 de ani

FILM NOWZoe Saldana, despre rolul care i-ar putea aduce Oscarul: A trebuit să merg la casting. Regizorul nu știa multe despre starul din Avatar

Gigi Becali a dat ordin să-i fie prelungit contractul unui jucător de bază de la FCSB! Până când a semnat fotbalistul citeşte ştirea pe Prosport.ro

Decizie luată de FRF, referitoare la colaborarea cu Nordis. Ce se întâmplă cu sponsorul arbitrilor și al naționalei de tineret EXCLUSIV citeşte ştirea pe ziare.com

Primul humanoid care a intrat în direct la TV ca să dea declarații. Ce a spus robotul citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM La sfârșitul verii, Mario Fresh și Alexia Eram pozau îndrăgostiți, acum și-au spus adio după 8 ani de iubire: "Nu există resentimente"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

La sfârșitul verii, Mario Fresh și Alexia Eram pozau îndrăgostiți, acum și-au spus adio după 8 ani de iubire: "Nu există resentimente"

Digi World

Când e cel mai bine să faci dușul zilnic. Așa scapi de stres și de unele alergii, dar îți ajuți și pielea

Digi Animal World

Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când obține ce vrea”