Exclusiv Pancu anunță cu emoție despărțirea de Stadionul Giulești. "E clar, e ultimul meci oficial!"
19.11.2018, 12:00SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Rapidiștii sunt gata să-şi ia adio de la Stadionul Giulești. Ultimul meci oficial în fieful tradițional al alb-vișiniilor, Rapid - Înainte Modelu, din Liga 3, se joacă sâmbătă, 24 noiembrie, la ora 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 4.
La rândul lui, Daniel Pancu va juca ultimul meci din cariera de fotbalist. Acum antrenor la Rapid, "Pancone" va intra câteva minute pe teren în Liga 3 și a precizat că s-a informat foarte bine, înainte să anunțe că acesta va fi ultimul joc oficial pe bătrâna arenă giuleșteană, care e programată în primăvara anului 2019.
"E ultimul meci oficial pe Stadionul Giulești. E ultimul, m-am informat și eu foarte bine, pentru că am spus că vreau foarte mult să fiu pe teren la ultimul meci. Am sunat ieri în 3 locuri și mi s-a spus că e clar ultimul meci oficial. O să apar și eu câteva minute, acolo. Mi-am dorit foarte mult lucrul ăsta. Sper să nu fie nevoie să intru să dau vreun gol. Sper să fie meciul liniștit. Nu există meci ușor, dar întâlnim echipa de pe locul 10 și dacă tratăm meciul serios nu ar trebui să fie nicio problemă", a spus Daniel Pancu, în cadrul emisiunii "Digi Sport Matinal", cu Dan Filoti.
"Cred că avem în jur de 2.500 de suporteri la fiecare meci acasă. Din partea mea, tot respectul pentru cei care vin, indiferent de cum evoluează echipa, indiferent de liga în care jucăm și poziția pe care ne aflăm în clasament. Ar trebui, poate, ceva facilități, dar încă nu e cazul. Când va fi noul stadion. Acum conducerea se ocupă, i-a invitat pe toți care au avut legătură cu ce înseamnă performanță la Rapid", a adăugat antrenorul Rapidului.
"Începând de luni, stadionul va fi predat Companiei Naționale de Investiții. Ăsta e ultimul meci oficial și din câte știu suporterii vor să organizeze ceva special, cu un meci înainte de dărâmarea oficială care va începe undeva în februarie-martie. Ne vom mai putea antrena acolo până atunci, prin ianuarie și februarie, un lucru foarte bun. Apoi, vom juca în Regie. Suntem aproape înțeleși, încă nu e bătută în cuie varianta, care ar fi cea mai bună, din punctul nostru de vedere. Nu prea mai sunt alte variante: Voluntari, Chiajna, Arena Națională sau Dinamo. Dar... e mai complicat", a mai precizat Daniel Pancu.
Încep lucrările de modernizare la stadionul din Giuleşti pentru EURO 2020
Noul stadion din Giuleşti va avea o capacitate de 14.000 de locuri. Actuala arenă va fi demolată, cu excepţia peluzei dinspre Sala Rapid, care va fi modernizată.
Arena va avea şi o zonă de sărituri în lungime, dar şi o pistă de alergare 60 de metri outdoor. Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, dar și săli de forță sau recuperare și pistă de popice.
România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA obligă ţările organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.
Stadionul "Giulești - Valentin Stănescu", 79 de ani de istorie
Pe 10 iunie 1939, Regele Carol al II-lea inaugura stadionul construit după modelul celebrului Highbury, fieful "tunarilor" de la Arsenal Londra (construit în 1913 și dărâmat în 2006, după ce britanicii nu au primit acceptul autorităților să îl extindă și modernizeze; și-au construit o nouă arenă, sprijiniți și de sponsorul lor principal).
Gheorghe Dumitrescu este arhitectul care a semnat proiectul stadionului, după o idee a managerului rapidist de atunci, Costică Bauer-Ardeleanu, cel care a avut ideea și relațiile necesare acestui "import". Gheorghe Scurtu, posesorul muzeului Rapidului și un istoric neoficial al clubului "feroviar", spune, citat de vanatoruldelegende.blogspot.ro, că Bauer ar fi adus de la Londra liftul de pe Highbury și câteva scaune.
În 1935 s-a ales locul construcției. În 1936 au început lucrările (finanțate doar din banii angajaților CFR) și au fost finalizate în același an, însă inaugurarea a fost amânată doi ani și jumătate. Presa vremii notează că un amical de pe 30 septembrie, cu Admira Viena - campioana de atunci a Austriei - a fost mutat pe OMEF, din cauză că nu ar fi fost toate lucrurile puse la punct.
Arena a fost omologată abia în a doua parte a anului 1937, până atunci găzduind numai antrenamente și pregătiri. Primul meci oficial s-a jucat pe Giulești pe 27 noiembrie 1937, în ultima etapă a turului de campionat, când Rapid câștiga cu 2-0 în fața Jiului.
Deschiderea oficială a avut loc abia pe 10 iunie 1939, când se serba Ceferiada, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea primei linii de cale ferată realizată cu capital românesc: București - Giurgiu.
Ziarul "Timpul" a aproximat la 20.000 numărul de oameni prezenți la inaugurare. Pe gazonul giuleștean, Regele Carol al II-lea a îngenunchiat și a sărutat crucea. Ceremonia religioasă a fost oficiată de Vicarul Patriarhiei, în lipsa unui Patriarh în funcție, în acel moment. La eveniment au mai participat și Mihai, care avea să fie următorul rege, premierul Armand Călinescu, prințul Paul al Greciei, dar și numeroși alți diplomați și reprezentanții a 12 administrații de căi ferate din întreaga Europă.
Ultimul meci oficial de pe Stadionul "Giulești - Valentin Stănescu" se joacă sâmbătă, 24 noiembrie, la ora 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 4 și LIVE VIDEO pe digisport.ro și m.digisport.ro.
Cum va arăta noul Giuleşti, conform proiectului de la CNI
Etichete: daniel pancu , stadion giulesti , demolare giulesti , compania nationala de investitii , retragere daniel pancu
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții