Video Exclusiv O zi din viața lui Rotariu, în Kazahstan. Aparatele, cazul care l-a impresionat în vremea pandemiei și o recomandare
articol scris de Andru Nenciu01.05.2020, 12:51
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Dorin Rotariu (24 de ani), fotbalistul echipei Astana, a subliniat pentru Digi Sport câteva momente din viața sa, în perioada în care fotbalul din Kazahstan e întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.
Rotariu joacă în Kazahstan din februarie 2019, moment în care a fost transferat de la FC Brugge pentru 1,5 milioane de euro. Atent cu pregătirea fizică încă din perioada în care evolua la Timișoara, fiul lui Ilie Rotariu, fratele geamăn al fostului internațional Iosif Rotariu, a fructificat timpul liber și și-a construit în apartamentul în care locuiește o sală de forță miniaturală.
Dorin Rotariu și aparatele de forță
"În perioada asta mi-am achiziționat lucrurile necesare pentru menținerea fizică. Pe lângă activitatea sportivă propriu-zisă, îmi lipsește libertatea conferită de sport, de meciuri, de ce-mi place cel mai mult să fac", explică Dorin pentru Digi Sport.
Pasiunea pentru o pregătire de manual e moștenită din familie. Și tatăl său, Ilie, fost jucător la CFR Timișoara, merge constant să alerge și joacă tenis, dar și unchiul său.
"Nu știu dacă face ca mine, 2.000 de abdomene pe zi, dar are un nivel foarte ridicat și el, la acest capitol. E foarte atent cu pregătirea fizică, uitați-vă și cum arată, excelent!", completează Iosif Rotariu (58 de ani), omul care l-a anihilat pe Diego Maradona, la Coppa del Mondo.
Dorin Rotariu, impresionat de un caz care a făcut înconjurul lumii
Perioada pandemiei care a măcinat și sportul mondial a croșetat povești unice. Mulți sportivi și-au bombat pieptul la început, evitând să se protejeze, iar alții și-au dovedit altruismul și generozitatea. Fotbalistul român de la Astana a fost impresionat de un caz popularizat pe toate meridianele.
"Cel mai mult m-a impresionat Rudy Gobbert, din NBA, de la Utah Jazz. Cel care a făcut o donație e 500.000 de dolari", evidențiază Rotariu pentru Digi Sport.
Rudy Gobert, jucătorul echipei Utah Jazz, a fost primul sportiv din NBA depistat pozitiv cu COVID-19. Diagnosticul a venit imediat după ce francezul a glumit pe seama virusului la conferința de presă și a scandalizat pe toată lumea. În cele din urmă, jucătorul a ales să se revanșeze și a făcut o donație uriașă.
Mărturisirea lui Rudy Golbert și mesajul plin de semnificații
"În primul rând, și cel mai important, aș vrea să îmi cer scuze public față de toate persoanele pe care le-am deranjat cu comportamentul meu. La momentul respectiv nu știam că sunt infectat, nu mi-a păsat și nu am vreo scuză.
Sper ca povestea mea să fie o lecție și un avertisment care să îi facă pe toți să trateze acest fenomen cu seriozitate. Voi face tot ce pot pentru a susține oprirea răspândirii virusului și pentru a-i educa și pe alții", a scris pe Instagram baschetbalistul francez, la jumătatea lunii martie.
Dorin Rotariu, din Kazahstan: "Am câștigat experiență datorită numărului mare de meciuri jucate pentru Astana, 47"
În Kazahstan, țară cu o populație de peste 18 milioane de locuitori, se înregistraseră până aseară 25 de decese și 3.551 de cazuri de pacienți cu coronavirus. Medicii au recuperat 879 dintre bolnavi.
Dorin abia așteaptă să se pună din nou în mișcare fotbalul, atât în Kazahstan, cât și în România.
"Cum m-a schimbat fotbalul de aici? Cred că prin experiența acumulată datorită numărului mare de meciuri - 47 de partide jucate", subliniază stângaciul care pe vremea în care juca la Dinamo a fost monitorizat și de Manchester United.
Rotariu urmărește tot ce se întâmplă în România și simte un fior pe șira spinării de câte ori aude veștile din țară.
"Din România cel mai mult îmi lipsesc meciurile de la națională, cu fanii care ne transmit mereu forță și încredere. Mi-e dor de acele momente", continuă nepotul lui Iosif Rotariu.
Timișoreanul care va împlini 25 de ani pe 29 iulie valorează în acest moment 1,7 milioane euro și a strâns 10 selecții pentru tricolori, reprezentativă pentru care a marcat un gol.
Dorin Rotariu - cel mai greu adversar întâlnit în carieră și cartea pe care o recomandă
Fotbalist tehnic, cu un repertoriu vast de trucuri, cu pătrunderi în viteză și șuturi înșelătoare cu interiorul piciorului stâng, aripa Astanei a răspuns provocării lansate de Digi Sport și a răspuns și ce notă și-ar da pentru șuturile din afara careului.
"Nota 9! Iar cel mai frumos gol e primul reușit pentru FC Brugge".
Jucătorul asupra căruia a avut o influență mare în carieră și agentul FIFA, Dragoș Boboc, fost fundaș la Jiul, Farul și Bacău, s-a oțelit împotriva unor fotbaliști agresivi, cu un joc dur, specific campionatelor din Belgia și Olanda, bazate pe forță și dezvăluie că Leander Dendoncker, acum la Wolverhamptor, "a fost cel mai dificil adversar întâlnit în carieră".
Dendoncker are 24 de ani, o cotă de piață de 22 de milioane de euro și s-a ciocnit cu internaționalul român pe când evolua în tricoul lui Anderlecht.
În loc de încheiere, Rotariu le transmite tuturor iubitorilor de cărți recomandarea sa: "Cel mai mult mi-a plăcut în această perioadă, dintre cărțile citite, Business Adventures, de John Brooks. O recomand!"
Etichete: video , iosif rotariu , antrenament , astana , exclusiv , kazahstan , dorin rotariu , pandemie
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții