Karina Milei (în dreapta) și Victoria Victoria Villarruel (a doua din dreapta) la Ziua Independenței Argentinei / Foto: Profimedia

"Nu vă mai prefaceţi indignaţi, ipocriţilor!" Argentina și-a cerut scuze, după ieșirea în "decor" a Victoriei Villarruel

articol scris de Digi Sport
20.07.2024, 13:50
  • SuperLiga: UTA - Hermannstadt, luni, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - U Cluj, luni, 21:00, DGS 1

Guvernul argentinian i-a cerut scuze Franţei pentru comentariile vicepreşedintelui țării, Victoria Villarruel, care a numit Parisul "colonialist", iar pe francezi "ipocriţi", în urma polemicii stârnite de scandările rasiste proferate de jucătorii naţionalei Argentinei.

Argentina i-a cerut scuze Franței, după comentariile făcute de Victoria Villarruel

Karina Milei, secretarul preşedinţiei şi sora preşedintelui Javier Milei, a mers joi la ambasada Franţei din Buenos Aires, unde "a explicat" că acest "comentariu nefericit făcut pe reţelele de socializare a fost unul personal", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Manuel Adorni, într-o conferinţă de presă.

"Nu este poziţia guvernului să amestece pasiunile sportive şi chestiunile diplomatice", a adăugat el.

Victoria Villarruel a publicat miercuri, pe platforma X, un mesaj de susţinere pentru internaţionalul Enzo Fernandez, aflat în centrul unei polemici după ce a difuzat un videoclip în care jucătorii echipei naţionale cântă o melodie care conţine versuri rasiste vizându-i pe fotbaliştii naţionalei Franţei, după victoria împotriva Columbiei în finala Copei America (1-0).

"Nicio ţară colonialistă nu ne va intimida pentru un cântec al unor fotbalişti sau pentru că au fost spuse nişte adevăruri pe care ea nu vrea să le admită. Nu vă mai prefaceţi indignaţi, ipocriţilor! Enzo, te susţin", a scris doamna Villarruel.

Controversa a apărut într-un moment când preşedintele Milei este aşteptat la Paris, la invitaţia Guvernului francez pentru deschiderea Jocurilor Olimpice. "Relaţiile diplomatice cu Franţa sunt intacte", a insistat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei.

Federaţia Franceză de Fotbal (FFF) a "condamnat cu cea mai mare fermitate afirmaţiile rasiste", anunţând că depune plângere "pentru afirmaţii jignitoare de natură rasială şi discriminatorie".

Sesizat marţi de Federaţia Franceză, FIFA "condamnă cu fermitate orice formă de discriminare din partea oricui, inclusiv a jucătorilor, suporterilor şi oficialilor". Forul fotbalistic mondial a declarat că examinează scandările jucătorilor argentinieni.

Confruntat cu amploarea reacţiilor, Enzo Fernandez şi-a cerut scuze "sincer", pe contul său de Instagram, dar clubul său, Chelsea, a lansat o "procedură disciplinară" împotriva lui.

În Argentina, episodul a stârnit agitaţie. Guvernul l-a demis pe secretarul adjunct de stat pentru sport, Julio Garro, după ce acesta le-a căpitanului Argentinei, Lionel Messi, şi preşedintelui Federaţiei să prezinte scuze.

Kylian Mbappe, batjocorit de jucătorii Argentinei pentru presupusa relație cu un model transsexual 

Galerie Foto

Fotbaliștii Argentinei au stârnit un scandal la nivel internațional, după un live făcut în urma finalei Copa America 2024, câștigată în fața Columbiei, scor 1-0, după prelungiri. 

Concret, Enzo Fernandez a făcut un live pe Instagram, iar la un moment dat cei din autocar au început să strige "Joacă pentru Franța, dar sunt toți din Angola".

Scandare pe care tot argentinienii au făcut-o celebră după victoria de la Cupa Mondială 2022 împotriva Franței. La fel ca și acum, imaginile cu versurile cântate de fotbaliști au stârnit un val mare de critici. 

De asemenea, un alt vers care s-a auzit pe transmisiunea live a fost "Le place să se culce cu transsexuali", aluzie la o știre falsă care a circulat tot în perioada turneului final din Qatar. 

La acel moment s-a scris despre căpitanul Franței, Kylian Mbappe, că ar fi început o relație cu Ines Rau, un model transsexual francez cunoscut la nivel internațional.

În vârstă de 34 de ani, Rau are peste un milion de urmăritori pe Instagram și contracte cu cele mai mari reviste de modă din lume. 

Etichete: franta , argentina , victoria villarruel


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum arată sistemul revoluționar de transport care promite viteze de 700 km/h. Primul test a fost efectuat cu succes

Transportul la viteze de 700 km pe oră cu hyperloop-ul este cu un pas mai aproape de realitate, odată cu efectuarea unui test în Olanda. Compania olandeză Hardt a anunțat finalizarea cu succes a testării prototipului său de sistem de transport hyperloop, marcând un pas înainte pentru tehnologia care promite să revoluționeze modul în care ne deplasăm.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Rapid a dat lovitura verii în România

Debut de coșmar: autogol în minutul 6, cartonaș roșu și înfrângere la scor ”de maidan”

Radu Drăgușin, salvat de Real Madrid? Vestea venită chiar înainte de Tottenham - Arsenal

Până când moartea i-a despărțit, după 51 de ani de căsătorie! Soția lui Gigi Mulțescu: ”Nu mai înţelegeam ce îmi spunea”

”Îngrozitor!” Scoțienii, verdict dur după Dundee United - Rangers. Fanii, mesaj pentru Ianis Hagi

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gigi Becali a luat o decizie radicală după CFR Cluj - FCSB: ”La revedere! S-a terminat”

Exclusiv OUT! Abia a semnat, dar patronul l-a luat la țintă: ”Greșeala mea”. Alți trei jucători, direct pe bancă

Exclusiv Ilie Dumitrescu e convins, după ce FCSB a ajuns pe locul 12 în SuperLigă: ”N-ai cum!”

Video Louis Munteanu a dat declarația serii după CFR - FCSB 2-2 + Pentru cine a făcut gesturile de după goluri

Citeşte şi

Liverpool, ofertă de 200.000.000€ pentru Kylian Mbappe! Ce a urmat după ce francezul și-a dat acordul

Video Dibu Martinez a comis-o din nou! Ce a făcut când a văzut că un cameraman îl filmează

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWReacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la filmările "Mad Max: Fury Road": "Presiunea pusă pe noi era copleșitoare"

Ion Marin este devastat după moartea fostului coleg de cameră de la Dinamo citeşte ştirea pe Prosport.ro

Nemulțumirea lui Elias Charalambous, după remiza cu CFR: ”Trebuie să vedem de ce ajungem în această situație” citeşte ştirea pe ziare.com

Indicatorul rutier care le dă mari bătăi de cap șoferilor din România. Mulți nu știu ce să facă în momentul în care îl întâlnesc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Un muzician celebru, anunț teribil pe rețelele sociale: „Mi-am înșelat soția și am avut un copil în afara căsniciei!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Un muzician celebru, anunț teribil pe rețelele sociale: „Mi-am înșelat soția și am avut un copil în afara căsniciei!”

Digi World

"Nu am văzut niciodată asta în casa noastră. Și stăm aici de patru ani". Ce au descoperit doi soți, total întâmplător, în locuința lor

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit