Marco Reus, fotbalistul celor de la Borussia Dortmund / Foto: Profimedia

Marco Reus s-a decis! Anunțul făcut după ce Borussia Dortmund s-a calificat în finala UCL

articol scris de Digi Sport
08.05.2024, 14:30
  • SuperLiga: Buzău - Hermannstadt, vineri, 18:30, DGS 1

  • SuperLiga: ”U” Cluj - Oțelul Galați, vineri, 21:00, DGS 1

În urmă cu câteva zile, Marco Reus (34 de ani) a făcut public faptul că va pleca de la Borussia Dortmund în vară, după 12 sezoane în care a îmbrăcat tricoul formației de pe Signal Iduna Park.

Decizia a fost anunțată la trei zile de la victoria cu PSG din turul semifinalelor UEFA Champions League. Ulterior, după calificarea în finala competiției, s-a aflat unde ar vrea neamțul să meargă după plecarea de la Borussia Dortmund.

Marco Reus vrea să se transfere în MLS! Samir Nasri l-a dat de gol

Fotbalistul emblematic al Borussiei Dortmund a avut parte de o noapte de vis, întrucât echipa sa de suflet s-a calificat în finala celei mai importante competiții intercluburi din Europa.

În timp ce se bucura alături de colegi în vestiar, un fost fotbalist a dezvăluit posibila destinație a lui Marco Reus. Acela este Samir Nasri, retras în 2021.

Conform lui Fabrizio Romano, Marco Reus ar vrea ca MLS să fie următorul campionat în care va evolua. Prezent în cadrul unei emisiuni, Samir Nasri a mărturisit că Reus deja a purtat discuții în acest sens.

Astfel, fotbalistul Borussiei Dortmund s-ar alătura unei liste selecte de jucători care evoluează deja în SUA, precum Lionel Messi, Sergio Busquets, Luis Suarez și Jordi Alba.

VIDEO cu rezumatul meciului PSG - Borussia Dortmund 0-1

Marco Reus pleacă de la Borussia Dortmund, după 12 ani! Anunțul oficial

O eră extraordinară urmează să se încheie în vară. Borussia Dortmund și căpitanul lor pe termen lung, Marco Reus, au convenit de comun acord să nu prelungească contractul jucătorului, care expiră la sfârșitul sezonului.

Dortmundanul a îmbrăcat tricoul Negru-Galben timp de 12 ani de când s-a întors în clubul tinereții sale în 2012 – un nivel de loialitate care se vede rar în fotbalul profesionist modern.

Asta înseamnă că tânărul de 34 de ani, care mai devreme a jucat pentru BVB la nivel de tineret, a petrecut în total peste 21 de ani la clubul inimii sale. Reus caută acum o nouă aventură la sfârșitul carierei sale impresionante.

Șeful BVB, Hans-Joachim Watzke, a adus un omagiu serviciului extraordinar al favoritului fanilor pentru culorile Negru și Galben: 'Marco Reus este unul dintre cei mai mari jucători ai clubului. S-a născut la Dortmund, a jucat aproape 10 ani în echipa noastră de tineret și timp de 12 ani ani la prima echipă, și a fost căpitanul clubului nostru pentru o lungă perioadă de timp.

Legătura lui cu Borussia Dortmund este extraordinară. Îi dorim mult succes în viitorul său, pentru că sunt destule provocări interesante care îl așteaptă aici, la Dortmund.'

Marco Reus a jucat în echipa de tineret Borussia Dortmund din 1995 până la începutul anului 2005 și s-a întors la BVB de la Mönchengladbach ca 'Fotbalistul anului al Germaniei' în vara anului 2012.

Reus a fost o parte importantă a echipei care a intrat cu năvală în Campioana din 2013. A jucat Finala Ligii la Londra și a câștigat de două ori DFB-Pokal, ridicând el însuși trofeul în calitate de căpitan în 2021.

A purtat banderola pentru Black & Yellows timp de cinci ani, între 2018 și 2023. Va rămâne pentru totdeauna unul dintre marii clubului. El a fost votat 'Fotbalistul anului din Germania' pentru a doua oară în 2019”, a transmis Borussia Dortmund.

Etichete: mls , borussia dortmund , marco reus , video psg - dortmund


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Ce arată datele celui mai recent sondaj

Cu trei zile înainte de alegerile prezidenţiale, Maia Sandu se menţine detaşat în fruntea preferinţelor electoratului din Republica Moldova, dar creşte semnificativ şi proporţia alegătorilor indecişi, astfel că, dacă aceştia s-ar hotărî în cele din urmă să voteze pentru ea, există şanse ca actuala şefă a statului să fie realeasă din primul tur de scrutin, arată datele unui sondaj dat publicităţii joi.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Real Madrid a luat decizia așteptată de toată lumea, după ce Kylian Mbappe a fost acuzat de viol

Ce loc va ocupa România în clasamentul FIFA, după victoriile cu Cipru și Lituania

Un polițist a împușcat-o mortal! ATENȚIE Imagini cu puternic impact emoțional. Autoritățile: ”Putea fi mult, mult mai rău”

A fost la petrecerea din Suedia a lui Mbappe și a spus totul: "Ne-au pus telefoanele într-o cutie!"

Exclusiv ”Mâine dăm banii”. Gigi Becali a anunțat un transfer la FCSB! Suma pe care o plătește patronul campioanei

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Mircea Lucescu l-a sunat pe Daniel Pancu, după scandalul din Giulești. Ce a făcut în primele 15 minute ale discuției

Exclusiv Decizia luată de Daniel Pancu, după ce Rareș Ilie a înjurat-o pe Steaua în Giulești, la România U21 - Elveția U21

Exclusiv Dinu Gheorghe a revenit în direct: cum l-a numit pe Dan Șucu

Dan Șucu, decizie finală în cazul lui Marius Șumudică! ”Toate șansele de pe pământ”

Citeşte şi

Jurgen Klopp a dat răspunsul pe loc, după oferta de a reveni la Borussia Dortmund

Alex Mățan a găsit răzbunarea perfectă în SUA și americanii au exclamat: ”Mă scuzați. E mult prea tare”

PEROZCine e femeia celebră care l-a făcut tată pe Liam Payne, fostul membru al trupei One Direction, mort la 31 de ani. Își adora fiul

FILM NOWAl Pacino, despre motivul real pentru care a acceptat să joace în Godfather III: "Eram falit. Alegerea nu putea fi mai simplă"

”Sunt convins! Se poate bate la primele locuri”. Cum prefațează Helmut Duckadam derby-ul Dinamo – FCSB citeşte ştirea pe Prosport.ro

Victorie extraordinară a Anei Bogdan! A învins o mare favorită și s-a calificat în sferturi citeşte ştirea pe ziare.com

Soldatul care a luptat 30 de ani în al Doilea Război Mondial citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Dorian Popa, primele declarații despre noua iubită: „Am dreptul să-mi găsesc fericirea!” El s-a despărțit anul trecut de Claudia Iosif

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Dorian Popa, primele declarații despre noua iubită: „Am dreptul să-mi găsesc fericirea!” El s-a despărțit anul trecut de Claudia Iosif

Digi World

Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce la extreme

Digi Animal World

Casa unei femei din Washington, asaltată de 100 de ratoni: „Nu am văzut niciodată atât de mulți în același loc”