Mărcile şi trofeele clubului FC Rapid nu s-au vândut nici la a şaptea licitaţie: "Prețul este încă mare"
08.03.2018, 17:23SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Licitaţia publică cu strigare pentru vânzarea mărcilor, culorilor şi trofeelor clubului de fotbal Rapid, a şaptea de la începerea procedurii de lichidare, care a avut ca sumă de pornire 1.374.000 de euro plus TVA, nu a avut loc, joi, deoarece nimeni a fost interesat să cumpere, a declarat, joi, pentru AGERPRES, lichidatorul judiciar al FC Rapid SA, Mihai Florea.
"Preţul este încă mare, este a şaptea licitaţie şi nimeni nu a venit să cumpere. Nici la a opta, cea din 15 martie, nu cred că se prezintă cineva. Cred eu că dacă va fi cineva interesat, va veni la ultima licitaţie, care va avea preţul stabilit de evaluator (n.r. - 406.000 de euro plus TVA). Asta e părerea mea şi mi-o menţin. Dar eu organizez câte licitaţii vor creditorii, pentru că ei sunt cei care decid preţul de pornire", a spus Mihai Florea.
Lichidatorul judiciar al FC Rapid SA a organizat până în prezent şapte licitaţii pentru vânzarea mărcilor, culorilor şi trofeelor clubului de fotbal după cum urmează:
10 noiembrie 2017 - preţ de pornire 3,4 milioane euro + TVA
23 noiembrie 2017 - 3,06 milioane de euro + TVA
15 decembrie 2017 - 2,754 milioane de euro + TVA
12 ianuarie 2018 - 1,7 milioane de euro + TVA
9 februarie 2018 - 1,7 milioane de euro + TVA
28 februarie 2018 - 1,530 milioane de euro + TVA
8 martie 2018 - 1,374 milioane de euro + TVA.
La niciuna dintre acestea nu s-a prezentat vreun cumpărător.
Următoarea licitaţie este programată pentru 15 martie, ora 16:00, la sediul Sierra Quadrant SPRL Filiala Bucureşti, desemnat lichidator judiciar de Tribunalul Bucureşti.
De la prima licitaţie şi până în prezent, Asociaţia Sportivă Academia Rapid Bucureşti a fost singura care s-a arătat interesată de achiziţionarea mărcilor şi trofeelor FC Rapid, dar a refuzat să participe considerând preţul de pornire mult prea ridicat.
Adunarea Generală a Creditorilor a stabilit, în şedinţa sa din 26 octombrie 2017, ca preţul de pornire al licitaţiei pentru vânzarea mărcilor şi culorilor echipei giuleştene să fie de 3,4 milioane de euro plus TVA. Iniţial, o firmă specializată în evaluare stabilise ca preţ de pornire 406.000 de euro plus TVA, sumă respinsă de creditorul majoritar Valerii Moraru.
Academia Rapid Bucureşti, echipă înfiinţată anul acesta în asociere cu Primăria Sectorului 1, care a obţinut prin închiriere dreptul de folosinţă a mărcii, culorilor şi siglei FC Rapid de la societatea SC FC Rapid SA, aflată în lichidare, evoluează în prezent în Liga a IV-a.
Gruparea de fotbal Rapid a intrat în procedură de insolvenţă în 7 decembrie 2012, iar la 13 iunie 2016 Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment şi dizolvarea societăţii. Suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru era de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. Conform legii, lichidatorul trebuie să scoată la licitaţie sigla, culorile şi mărcile FC Rapid.
După declararea falimentului, echipa de fotbal FC Rapid a fost exclusă în vara anului 2016 din Liga I.
În sezonul 2016-2017, în Liga a V-a au activat două echipe care se doresc a fi continuatoarele echipei Rapid: AFC Rapid, asociaţie non-profit care a administrat clubul până în 2006 şi care deţine 0,25 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA, şi Mişcarea CFR, echipă înfiinţată de sindicatul CFR şi Clubul Aristocratic Rapid. Dintre acestea, Mişcarea CFR s-a desfiinţat, iar AFC Rapid evoluează în prezent în Liga a IV-a alături de Academia Rapid.
AGERPRES
Etichete: rapid , rapid bucuresti , licitatie rapid , licitatie marci rapid , trofee rapid , marci rapid
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții