Gianni Infantino, președintele FIFA, în compania unui șeic / Foto: GettyImages

Lovitură de proporții pregătită de șeici! Cele trei mari cluburi pe care vor să le cumpere

articol scris de Digi Sport
23.10.2024, 15:08
  • UCL: Brest - Leverkusen, miercuri, 19:45, DGS 1

  • UCL: Barcelona - Bayern, miercuri, 22:00, DGS 1

Șeicii din Arabia Saudită, după ce au adus în campionatul intern vedete ale fotbalului mondial, precum Ronaldo și Neymar, au decis să pășească și pe scena mare din Europa.

Saudiții nu se opresc doar la a atrage vedete în campionatul intern, vor să achiziționeze și mari cluburi din Europa, la fel ca în cazurile cluburilor Manchester City și Paris Saint-Germain, care sunt deținute de personalități din Emiratele Arabe Unite, respectiv Qatar.

Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite au în plan să cumpere Liverpool, Chelsea sau Barcelona

Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite a cumpărat clubul englez Newcastle United, în schimbul sumei de 360 de milioane de euro. Această mutare s-a dovedit a fi cu mult sub nivelul așteptărilor, însă aceștia nu se opresc și vor să achiziționeze și altele.

Potrivit informațiilor oferite de The Independent, Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite ar fi dispuși să cumpere clubul Liverpool sau Chelsea, însă și Barcelona reprezintă o opțiune, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă.

Todd Boehly (51 de ani), acționarul majoritar al lui Chelsea, abia a cumpărat clubul în urmă cu doi ani și sunt șanse mici să cedeze clubul, însă, când vine vorba de Liverpool, lucrurile ar putea să funcționeze. În urmă cu un an, Grupul Fenway Sports, care deține clubul, ar fi fost dispusă să-l vândă în schimbul unei sumei importante.

Mohamed Salah vrea un salariu mult mai mare pentru a semna cu Liverpool

Mohamed Salah (32 de ani) a dezvăluit că e gata să părăsească echipa antrenată de Arne Slot (45 de ani) la finalul sezonului.

Intrat în ultimul an de contract, starul egiptean a făcut un anunț clar: dacă nu se va schimba nimic, va pleca de la Liverpool vara viitoare.

Presa din Anglia a aflat și cerința lui Mohamed Salah pentru a semna un nou contract cu gruparea de pe Anfield Road. 

Potrivit celor de la Football Insider, atacantul lateral de 32 de ani este gata să își prelungească angajamentul doar cu o singură condiție. Acesta își dorește un salariu mult mai mare decât cel pe care îl câștigă acum

În acest moment, Mohamed Salah este cel mai bine plătit fotbalist de la Liverpool cu 360 de mii de euro pe săptămână și se află pe locul al treilea în topul celor mai bine plătiți jucători din Premier League.

Cel mai bine plătit jucător din Premier League este Kevin De Bruyne, cel care este remunerat cu 400.000 de euro pe săptămână, în timp ce pe doi este Erling Haaland, care primește 375.000 de euro pe săptămână, potrivit sportac.com.

  • 55 de milioane de euro este cota de piață a lui Mohamed Salah, potrivit transfermarkt.com. 
  • 7 goluri și 6 pase decisive a reușit egipteanul în acest sezon pentru Liverpool.

Etichete: chelsea , liverpool , barcelona , arabia saudita , fondul public de investitii al arabiei saudite


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Atac terorist la Ankara: șase morți, inclusiv doi atacatori, și 14 răniți, indică noul bilanț anunțat de Recep Tayyip Erdogan

Cel puțin șase oameni au murit, inclusiv doi atacatori, și alți 14 au fost răniți într-un atac terorist a avut loc miercuri în capitala Turciei, Ankara. Explozii și focuri de armă au fost auzite la fabrica de avioane și drone TUSAȘ, a transmis publicația turcă Hurriyet. Atacul a avut loc în jurul orei 16.00.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Acuzată la JO 2024 că este bărbat, Imane Khelif a făcut marele anunț, după mai bine de două luni

Reacția scoțienilor, după ce Ianis Hagi a marcat direct din corner

"Așa mă simt acum!" Pique a "rupt" tăcerea, la doi ani după ce a părăsit-o pe Shakira pentru Clara Chia

Dan Petrescu a avut dreptate! CFR a anunțat verdictul în cazul lui Louis Munteanu: ”Putea fi mult mai grav”

Englezii au făcut ”pariul”: scorul cu care se va termina Rangers - FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Câți bani a încasat Dinamo după meciul cu FCSB

Englezii, lăsați fără cuvinte: românul ”care e de trei ori mai bogat decât Ronaldo și de care nu ați auzit niciodată”

”Vă pare rău?”. Ce a spus antrenorul lui Rangers despre Ianis Hagi, după euro-golul românului

Video Un puști l-a oprit pe Messi, iar argentinianul nu se aștepta la ceea ce a urmat! ”Ești nebun”. Imagini virale

Citeşte şi

Barcelona îi pregătește o lovitură de proporții lui Real Madrid! Anunțul făcut înainte de "El Clasico"

O nouă lovitură! După Rodrygo, un alt titular de la Real Madrid ratează El Clasico

PEROZIleana Lazariuc și fiul cel mare, într-un selfie care i-a făcut pe fani să le spună că arată ca frații: "Gene de moldoveni frumoși"

FILM NOWExperiența se vede. Denzel Washington a intrat rapid în pielea personajului său din Gladiatorul II: "Mi-am pus costumul și am început"

Următorul transfer pregătit de Gigi Becali în culise! „E cel mai vizibil! Și îl văd potrivit pentru Germania” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Veste importantă pentru Ianis Hagi. „Dușmanul” său de la Rangers, aproape să plece de la echipă, după meciul cu FCSB citeşte ştirea pe ziare.com

După moartea fiului lor la doar 25 de ani, au descoperit o viață dublă secretă în online pe care nu au bănuit-o niciodată citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Christina Aguilera, trup de zeiță într-o rochie cu un decolteu imposibil de ignorat. Fanii: „Doamne, ești atât de frumoasă!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Christina Aguilera, trup de zeiță într-o rochie cu un decolteu imposibil de ignorat. Fanii: „Doamne, ești atât de frumoasă!”

Digi World

Ce vezi în imagine, un câine sau o girafă? O iluzie optică a stârnit vâlvă pe rețelele sociale: „Să-mi spună cineva de ce văd un iepure!”

Digi Animal World

Angajați de la o grădină zoologică din Anglia, apel pentru identificarea unei creaturi cu „aripi și coarne”. Imaginile au stârnit vâlvă