Lionel Messi și Luis Suarez / Foto: Profimedia

Lionel Messi continuă să scrie ISTORIE!

articol scris de Digi Sport
03.10.2024, 11:04
  • Europa League: PAOK - FCSB, joi, 22:00, DGS 1

  • Europa League: Porto - Man. United, joi, 22:00, DGS 2

Celebrul fotbalist argentinian Lionel Messi a ajuns la 46 de trofee cucerite în carieră, după ce şi-a trecut în palmares MLS Supporters' Shield cu Inter Miami, după 3-2 în deplasare cu Columbus Crew.

Lionel Messi, fotbalistul cu cele mai multe trofee câștigate: 46!

Inter Miami a învins campioana en-titre, Columbus Crew, cu scorul de 3-2, în deplasare, grație unei duble a lui Leo Messi (37 de ani), și şi-a asigurat astfel trofeul MLS Supporters' Shield, care este decernat în MLS formaţiei care termină sezonul regulat pe primul loc.

Messi este fotbalistul cu cele mai multe trofee câştigate, două dintre acestea fiind obţinute cu echipa din Florida, Leagues Cup în 2023 şi MLS Supporters' Shield în 2024.

Messi, care în acest an a mai obţinut şi cu naţionala Argentinei un trofeu, Copa America, este urmat într-o ierarhia a celor mai laureaţi jucători, conform BeSoccer, de brazilianul Dani Alves (44), egipteanul Hossam Ashour (39), spaniolul Andres Iniesta (38) şi brazilianul Maxwell (37).

În continuare figurează spaniolul Gerard Pique şi galezul Ryan Giggs, cu câte 36, dar lor li s-a alăturat şi spaniolul Sergio Busquets (Inter Miami), pentru care MLS Supporters' Shield este trofeul cu numărul 36.

Câte 35 de trofee au portughezul Cristiano Ronaldo, francezul Karim Benzema şi englezul Kenny Dalglish.

Messi, Busquets, Jordi Alba şi Luis Suarez au câştigat împreună 14 trofee, dar MLS Supporters' Shield este primul pentru ei cu Inter Miami, cele 13 anterioare fiind obţinute cu FC Barcelona: patru în LaLiga, patru în Copa del Rey, unul în Champions League, unul în Supercupa Europei, două în Supercupa Spaniei şi unul la Cupa Mondială a Cluburilor.

Ronaldo sau Messi? Arteta l-a ales pe "cel mai bun din toate timpurile" fără să stea pe gânduri

Galerie Foto

Duelul de la distanță dintre Cristiano Ronaldo (39 de ani) și Lionel Messi (37 de ani) a împărțit lumea fotbalului în două, în ultimii 20 de ani.

Starul portughez evoluează acum în Arabia Saudită, la Al-Nassr, în timp ce rivalul său argentinian joacă în SUA la Inter Miami.

Ambii jucători se află la final de carieră, însă dezbaterea în privința celui mai bun fotbalist din toate timpurile continuă.

Pus să aleagă între Cristiano Ronaldo și Lionel Messi, Mikel Arteta a dat un răspuns clar, la microfonul Sky Sports.

"Dintotdeauna, pentru mine pe primul loc a fost Messi, nu pot să neg asta. Exact la fel și pentru cei 3 băieți ai mei. Suntem foarte norocoși că am avut oportunitatea, timp de atâția ani, să-l urmărim pe cel mai bun fotbalist din toate timpurile.

Pentru mine, el este, pentru că între Messi și ceilalți (n.r. Cristiano Ronaldo și Pele) diferența este uriașă.", a spus managerul lui Arsenal.

Mikel Arteta nu a evoluat niciodată împotriva lui Lionel Messi în cariera de fotbalist, dar a jucat împotriva lui CR7, în meciurile dintre Everton și Manchester United.

Etichete: lionel messi , inter miami , mls supporters' shield


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie din Hunedoara a mințit că a fost violată, pentru a-i ascunde soțului că îl înșală

O tânără în vârstă de 25 de ani din orașul Orăștie este cercetată de autorități, după ce a afirmat, în fața polițiștilor, că a fost sechestrată de un bărbat și agresată sexual, transmite IPJ Hunedoara, într-un comunicat.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

N-au niciun dubiu! Britanicii au făcut predicția: scorul final la PAOK - FCSB

Surpriză la aeroport! Becali a văzut noul look al lui Octavian Popescu și a spus ce se va întâmpla cu decarul FCSB-ului

Simona Halep - Arina Rodionova 6-2, 4-6, 6-4. Românca a ”spart gheața”, după 777 de zile

Antrenorul lui Rangers a rupt tăcerea! Ce a spus de Ianis Hagi, după ce l-a reprimit la echipa mare

Cum l-a numit Philippe Clement pe Ianis Hagi, după ce șefii lui Rangers l-au pus să îl reprimească în lot

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali s-a hotărât: oferta pentru jucătorul care e în TOP 3 din SuperLigă! Transferul e iminent

Echipa lui Adrian Mazilu, meci ”nebun” cu gol în minutul 90+6 și victorie la penalty-uri! Românul de 3.000.000 €, ”dispărut”

Galerie Foto ”Nu-ți voi răspunde, pentru că nu ai înțelege”. Luis Enrique, derapaj la adresa unei jurnaliste. Cum a reacționat aceasta

Blinkova a spus cum a învins-o pe Halep: ”Am jucat cel mai bun tenis din viața mea. Am făcut meciul vieții”

Citeşte şi

Duel Messi - Mățan în MLS! VIDEO Starul argentinian a făcut spectacol

Lionel Messi, așa cum rar a fost văzut. Gestul făcut la finalul meciului dintre Inter Miami și Charlotte

PEROZZendaya, ca un supermodel al anilor '80, la Paris. În dresuri plasă și o fustă foarte scurtă, și-a lăsat picioarele perfecte la vedere

FILM NOWMomentul stânjenitor când Melanie Griffith a făcut-o să roșească pe fiica ei, Dakota Johnson, în fața lui Obama: „Am murit”

Gabi Tamaș, poveste impresionantă. ”După meci îl sunam pe tata și-l înjuram la propriu. 10-15 minute ne înjuram reciproc” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ilie Năstase o critică dur pe Simona Halep: "Face o mare greșeală! N-a înțeles nimic!" citeşte ştirea pe ziare.com

WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite telefoane: Samsung, iPhone și Huawei, pe listă. Ce alternative au românii citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga susține că viața ei s-a schimbat complet de când l-a cunoscut pe Michael Polansky: „Este cel mai bun prieten!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga susține că viața ei s-a schimbat complet de când l-a cunoscut pe Michael Polansky: „Este cel mai bun prieten!”

Digi World

Trei obiceiuri pe care să le prioritizezi pentru o viață lungă. Somnul e mai important decât ai putea crede

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului