Kylian Mbappe / Foto: Profimedia

Întorsătură de situație în cazul conflictului financiar dintre Mbappe și PSG. Soluționarea ar putea veni în câțiva ani

articol scris de Digi Sport
12.09.2024, 16:44
  • Champions League: AS Monaco - Barcelona, joi, 22:00, DGS 1

  • Champions League: Atalanta - Arsenal, joi 22:00, DGS 2

PSG a ajuns într-un conflict legal cu Kylian Mbappe (25 de ani), la nici măcar două luni după ce francezul a plecat gratis la Real Madrid.

Fotbalistul a sesizat UEFA, Liga Profesionistă de Fotbal din Franța și Federația de Fotbal din Franța, pentru că PSG nu i-a plătit mai multe salarii și bonusuri incluse în contractul care a expirat pe 30 iunie. 

Procedura de recuperarea a banilor ar putea dura câțiva ani pentru Kylian Mbappe

Liga Profesionistă de Fotbal din Franța s-a confruntat cu refuzul lui Kylian Mbappe și al apropiaților săi de a ajunge la un consens cu oficialii de la PSG și a fost nevoită să sesizeze în instanță ambele părți implicate. Procedura de soluționare a litigiului financiar ar putea să prelungească și mai mult conflictul, poate câțiva ani, după cum a relatat footmercato.net.

"Clientul meu dorește pur și simplu ca munca sa să-i fie plătită, așa cum ar trebui să se întâmple în cazul oricărui jucător care și-a încheiat contractul pe o perioadă determinată.

Aici este cazul unui angajat cu contract pe durată determinată care își duce la bun sfârșit contractul, iar clubul îi spune: 'te duci în altă parte, nu te plătesc '. Dreptul muncii trebuie să se aplice.", a declarat Delphine Verheyden, avocatul lui Kylian Mbappe.

Căpitanul Franței solicită prin reclamația sa cele 55 de milioane de euro, bani care reprezintă trei salarii brute pe lunile aprilie, mai și iunie, plus o primă pentru cea mai recentă prelungire de contract. 

Pe 13 august, Mbappe, al cărui contract cu PSG a expirat pe 30 iunie, a trimis un email către FFF, prin care a informat că a făcut un demers legal la UEFA. 

La scurt timp după ce vestea s-a propagat în presa internațională, PSG a fost contactată de jurnaliștii francezi pentru o reacție, dar aceasta a fost mai pașnică decât se aștepta multă lume. 

"PSG nu vrea să facă niciun comentariu legat de discuțiile din prezent, care au loc în mod constructiv de câteva luni bune încoace, și echipa continuă să abordeze acest subiect în mod respectuos", a transmis clubul din capitala Franței, potrivit Foot Mercato

PSG continuă să susțină ideea că s-a ajuns la un acord oral, și, prin urmare, moral, cu Kylian Mbappe în ceea ce privește renunțarea sa la anumite bonusuri.

Reacția lui Kylian Mbappe când a fost întrebat despre conflictul legal cu PSG: ”Am doar lucruri pozitive de spus despre PSG”

Kylian Mbappe s-a alăturat colegilor de la naționala Franței în vederea primelor două meciuri din Liga Națiunilor, care vor putea fi urmărite în direct pe canalele Digi Sport, dar și pe site-ul digisport.ro și în aplicația Digi Sport, de către abonații Digi România.

În cadrul unei conferințe de presă, Mbappe a fost întrebat despre conflictul legal cu PSG, dar a refuzat să vorbească despre acest subiect. Mai mult, francezul a avut un mesaj pentru fosta sa echipă.

”Probleme salariale cu PSG? Am doar lucruri pozitive de spus despre PSG, le doresc numai bine”, a spus Kylian Mbappe, citat de jurnalistul italian Fabrizio Romano.

Etichete: psg , kylian mbappe , mbappe conflict psg


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Accident grav în București. Un șofer a murit după ce mașina sa a fost lovită de tramvai. Vatmanul a ieșit pozitiv la DrugTest

Un șofer a murit după ce mașina pe care o conducea a fost lovită din plin de un tramvai condus de un bărbat care a ieșit pozitiv la DrugTest. Accidentul a avut loc în Sectorul 5 din Capitală, pe șoseaua Progresului. În zonă circulația este restricționată.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Ivan Perisic a semnat

"Ridicol". Cât primește Ianis Hagi pe lună de la Rangers, deși nu mai joacă nici la echipa a doua

Se naște o nouă forță în România? ”Eu asta îmi doresc, să preiau clubul!”

S-a lăudat că n-a fost demis niciodată în 26 de ani, iar a doua zi a fost dat afară

După 29 de ani, a căzut recordul la Real Madrid! S-a scris istorie în UEFA Champions League

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

FIFA a actualizat clasamentul mondial! Pe ce loc e România, după victoriile din Liga Națiunilor

3,5 milioane de euro - transferul lui Ianis Hagi

Anunțul făcut de FRF, după ce biletele pentru meciul cu Cipru s-au epuizat în doar 75 de minute

Schimbare radicală la Real Madrid: "Antrenorul ne-a dat libertate să alegem"

Citeşte şi

Victorie chinuită în PSG - Girona 1-0! Luis Enrique: "A fost mai grea decât o naștere!"

Video PSG - Girona 1-0 | Gazzaniga, eroul Parisului. Gafa care i-a îngropat pe spanioli

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOWGillian Anderson pare că a găsit elixirul tinereții. Actrița, seducătoare la premiera filmului The Substance, într-o rochie radiantă

Mircea Lucescu a primit vestea pe care o aștepta cu sufletul la gură! Care este starea lui Valentin Mihăilă citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum au fost surprinși Naomi Osaka și Patrick Mouratoglou citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Digi World

Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului