Foto Exclusiv Stadion de Liga 3, gazon de Champions League! Cel mai mare oraș din România care nu a avut niciodată echipă în prima divizie
articol scris de Daniel Bratosin06.05.2023, 16:26
SuperLiga: Sepsi - ”U” Cluj, vineri, 19:00, DGS 1
Bundesliga: Bayern - Leipzig, vineri, 21:30, DGS 1
De-a lungul timpului, în Liga 1 au fost echipe care au reprezentat orașe nu foarte mari din România sau chiar comune. De exemplu, în sezonul actual, cele mai mici localități cu fotbal de primă divizie sunt Mioveni, Voluntari și Sfântu Gheorghe.
În stagiunea 2022/2023, iubitorii ”sportului rege” din Timișoara, Iași, Oradea sau Bacău nu au putut decât să-și amintească perioadele în care cluburile pe care le susțin evoluau pe prima scenă a fotbalului românesc. Dar există unele municipii sau reședințe de județ în care nu s-a jucat niciodată vreun meci din SuperLigă.
Focșani, cel mai mare oraș din România care nu a avut niciodată echipă în Liga 1
Focșani (aproximativ 85.000 de locuitori) este cel mai mare oraș din România care nu a avut vreodată echipă în prima ligă. E urmat de Deva și Zalău. Înființat în 1953 sub numele de Spartac Focșani, clubul vrâncean a atins apogeul în perioada 1980-1994, când a încheiat de trei ori pe poziția a treia în divizia secundă.
Actuala CSM Focșani 2007 este în Grupa 2 din Liga 3, unde conduce play-out-ul, în fața unor formații precum Sporting Liești, Viitorul Ianca sau Voința Limpeziș. Vrâncenii evoluează pe stadionul ”Milcovul”, construit în 1974, cu o capacitate de 8.500 de locuri.
Galerie Foto
Puține lucruri s-au schimbat la arena care a prins viață în urmă cu aproape 50 de ani. În locul bătrânelor bănci de lemn din tribune și-au făcut apariția câteva scaune colorate, dar doar în anumite sectoare, în timp ce în alte părți spectatorii au de ales între a sta în picioare sau direct pe beton, iar tabela, care până mai ieri era acționată manual, a fost înlocuită cu una electronică.
În schimb, gazonul de pe stadionul ”Milcovul” este excelent, poate unul dintre cele mai bune din țară. Totuși, doar suprafața de joc este îngrijită, toată zona verde ce depășește tușele terenului fiind ”ca după război”.
Cel mai important nume lansat în fotbalul mare de orașul Focșani este Narcis Răducan (48 de ani), fost jucător la Steaua sau Rapid. De asemenea, la Unirea, așa cum s-a numit echipa timp de mai multe decenii, a evoluat, printre alții și Edi Iordănescu, selecționerul României.
În lipsa unor investitori potenți din punct de vedere financiar, autoritățile locale sunt cele care finanțează echipa de fotbal, însă CSM Focșani 2007 nu este o prioritate pentru Primărie, iar acest lucru se oglindește în rezultatele formației care în urmă cu 40 de ani aduna 10.000 de oameni, peste capacitatea stadionului, meci de meci, la dueluri cu Laminorul Roman sau Progresul Brăila.
Etichete: csm focsani , stadion focsani , stadionul milcovul
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții