Un efect secundar al pandemiei de COVID-19. Cum încearcă părinții să-și protejeze copiii: "Se întâmplă la nivel de țară"
articol scris de Octavian Vasilescu23.11.2020, 16:39
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Pandemia de COVID-19 a lovit în plin România, iar autoritățile reușesc cu greu să facă față numărului mare de infectări.
Pandemia a generat foarte multe efecte secundare, ca o reacție în lanț. Nu mai avem spectatori pe stadioane, nu mai au loc evenimente publice, concerte, iar economia se clatină tot mai mult. Un alt efect secundar în reprezintă retragerea juniorilor aflați în activitate.
Coordonatorul Centrului de Copii și Juniori de la ASU Poli Timișoara, Iulian Prodana, spune că părinții îi retrag pe cei mici de teama virusului: "Cei mici se antrenează în continuare. Încercăm să lucrăm un pic la moralul lor, avem niște ședințe cu psihologul sportiv la club, cu domnul Alexandru Buncu. Lucrăm pentru ca cei mici să nu-și piardă motivația și plăcerea de a juca fotbal. Încercăm să-i menținem conectați.
Din păcate sunt și urmări ale pandemiei. Au fost copii care s-au retras din activitate, părinții nu prea mai sunt dispuși să-i aducă la fotbal. Încearcă să-i protejeze, să-i țină mai mult acasă. Asta se întâmplă și la nivel de țară, trebuie să vedem cum o să gestionăm situația. Încet, încet trebuie să trecem peste toate", a spus Iulian Prodana, într-un interviu acordat pentru Digi Sport.
Tinerii fotbaliști au doar doi idoli: Messi și Cristiano Ronaldo
Iulian Prodana a mai spus că ASU Poli încearcă să-i învețe pe tinerii jucători care este istoria fotbalului românesc, ce jucători legendari am avut în trecut și ce performanțe au obținut echipele autohtone: "Psihologul nostru sportiv i-a întrebat pe cei mici care sunt echipele lor favorite, ce jucători urmăresc, iar cam toți au spus Barcelona, Real Madrid, Messi și Ronaldo.
Din păcate, acest fenomen a devenit destul de monopolizat. Nimeni nu știe istoria fotbalului românesc, ce jucători mari am avut... Cu toții au spus nume din străinătate. Încercăm să le transmitem istoria noastră, să știe și copiii istoria fotbalului nostru. Asta chiar dacă situația naționalei nu e extraordinară", a declarat Iulian Prodana.
ASU Poli Timișoara, locul 8 în topul academiilor din România
FRF a demarat din 2019 procesul de clasificare pe baza standardelor de calitate a academiilor, cluburilor cu activitate de copii și juniori și centrelor pentru fotbal juvenil din România.
Academiile sunt aranjate în clasament pe baza unui punctaj. În 2019, ASU Poli Timișoara a obținut 56.6 puncte în această anchetă a FRF. În 2020, academia de pe Bega a avut un salt impresionant, ajungând pe locul 8 pe țară, cu 81.1 puncte. În 2019, academia de la ASU Poli Timișoara s-a situat pe locul 17.
Top 10 academii din România, conform FRF:
- Viitorul - 93.42 p.
- FCSB - 88.18 p.
- Dinamo - 84.84 p.
- Concordia Chiajna - 84.81 p.
- Csikszereda Miercurea Ciuc - 83.9 p.
- Sport Team București - 83.34 p.
- Universitatea Craiova - 81.59 p.
- FC Voluntari - 81.13 p.
- ASU Poli Timișoara - 81.10 p.
- CFR Cluj - 80.12 p.
Cum se punctează academiile din România
Conform FRF, procedura de evaluare acoperă șapte domenii fundamentale pentru performanța în fotbalul juvenil, fiecare cu mai multe categorii.
Fiecare categorie este evaluată pe o scară de la 1 la 4 puncte. În același timp, fiecare categorie are o pondere diferită la evaluarea totală. Scorul final depinde de evaluarea tuturor categoriilor din 7 domenii, calculul final ținând cont atât de ponderea fiecărei categorii, cât și a domeniului general în scorul total.
Iată cele 7 domenii și ponderea lor la total (100%), fiecare academie putând obține maximum 100 de puncte:
- STRATEGIE ȘI FILOZOFIE 10,6 %
- ECHIPE ȘI JUCĂTORI 12,1%
- STAFF TEHNIC 19,4%
- STAFF SUPORT 6,8%
- ANTRENAMENTE ȘI MECIURI 9,7%
- INFRASTRUCTURĂ ȘI FACILITĂȚI 20,8%
- REZULTATE 20,6%
VIDEO ASU Poli a învins Petrolul în etapa precedentă din Liga 2
Etichete: poli timisoara , asu poli timisoara , centru de copii si juniori , iulian prodana
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții