Mesajul lui Daniel Oprița pentru fanii Stelei, după ce echipa n-a putut să joace barajul de promovare
articol scris de Digi Sport19.05.2022, 15:42
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
CSA Steaua s-a clasat pe locul patru în play-off-ul Ligii 2, dar nu a primit dreptul de a disputa barajul de promovare în Liga 1.
Daniel Oprița consideră că și-a îndeplinit obiectivul la Steaua
În mod normal, Steaua ar trebui să joace barajul pentru promovare cu ocupanta locului 7 în play-out-ul Ligii 1, Chindia Târgoviște.
FRF a anunțat că locul Stelei a fost luat de Concordia Chiajna. Steaua n-are drept de promovare, din cauza formei de organizare – club de drept public. CSA Steaua depune un memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
Antrenorul Stelei, Daniel Oprița, le-a transmis un mesaj de mulțumire fanilor și consideră că și-a îndeplinit obiectivul.
"Daniel Oprița, împreună cu jucătorii și colaboratorii săi, Gabi Boștină, Fane Nofitovici, Sorin Bobariu, Paul Sofelea, George Matara, Costel Cucu, Gheorghe Neagoe și Dan Dinescu, le mulțumesc suporterilor Stelei pentru susținerea necondiționată din acest sezon, atât la meciurile de acasă, cât și la cele din deplasare.
Suntem convinși că ați contribuit din plin la realizarea obiectivului, acela de a termina în primele patru echipe ale campionatului. Alături de voi am fost mult mai puternici și vom face totul să ducem echipa unde vă doriți", se arată într-un comunicat.
Soluțiile prin care CSA Steaua poate promova în Liga 1
Miercuri, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că schimbarea statutului clubului din drept public într-unul privat s-ar putea realiza printr-o preluare a acțiunilor de către o societate comercială sportivă pe acțiuni, chiar deținută de către Ministerul Apărării.
"Modificarea Legii Sportului sau transformarea clubului într-o structură de drept privat. În ceea ce privește primul scenariu, modificarea Legii Sportului se poate realiza printr-o procedură parlamentară sau printr-o Ordonanță de Urgență.
Dar odată clubul promovat în Liga 1 ar putea să aibă ceva probleme în ceea ce privește licența UEFA dacă pe parcurs își dorește să se transforme din club de drept public în club privat. Al doilea scenariu reprezintă din punctul nostru de vedere o soluție foarte rapidă.
Tranformarea clubului din drept public în drept privat, sub forma unei Societăți Comerciale Sportive pe Acțiuni reprezintă o soluție foarte accesibilă. E cea mai rapidă procedură, legală, și care permite o dezvoltare sustenabilă clubului.
În 48 de ore s-ar putea realiza această trecere dintr-un club de drept public într-o Societate Comercială Sportivă pe Acțiuni. Este o procedură legală. Când spun aceste lucru, țin să precizez că este prevăzut și în Legea Sportului.
Articolul 56: Cluburile sportive existente se pot transforma în societăți comerciale sportive pe acțiuni în baza hotărârii adunării generale, cu avizul federației sportive naționale și cu respectarea dispozițiilor legale în materie.
Și a mai menționat un alt aspect: un club de drept privat sub forma unei Societăți Comerciale Sportive pe Acțiuni ar păstra Ministerul Apărării ca acționar unic pe termen scurt, ceea ce ar păstra aceeași formă de finanțare pe care o are și astăzi.
Totodată ar oferi și oportunitatea de a atrage finanțare din mediul privat", a spus Răzvan Burleanu în conferința organizată de FRF.
Etichete: steaua , csa steaua , liga 2 , fani steaua , daniel oprita , oprita , promovare liga 1
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții