Mingea oficială de joc din SuperLiga României / Foto: Sport Pictures

Foto A semnat în 2023, dar a ajuns în România în 2024. ”Un an de luptă” pe filiera Ghana-Nigeria-Senegal

05.07.2024, 17:42
  • SuperLiga: FC Botoșani - Rapid, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - FC Buzău, duminică, 21:00, DGS 1

FCU Craiova, club care a retrogradat la finalul sezonului trecut în Liga 2, a anunțat vineri, 5 iulie 2024, un nou transfer.

Moses Abbey a semnat cu FCU Craiova în 2023 și a ajuns la echipă în 2024

Oficialii oltenilor sunt bucuroși că Moses Abbey (21 de ani) se va alătura, în sfârșit lotului pregătit de către Marius Croitoru (43 de ani).

Atacantul ghanez a semnat cu echipa din Bănie în vara anului trecut, dar abia acum jucătorul a putut ajunge în România.

Atacantul ghanez a avut probleme cu actele.

”După un an de luptă cu birocrația, Moses Abbey a obținut viza care îi permite să joace pentru FCU 1948.

Moses Abbey este jucătorul nostru din vara anului 2023, dar din cauza birocrației excesive a fost nevoit să se întoarcă în Ghana, țara sa de origine.

Deoarece în Ghana nu există ambasadă a României, procedurile au trebuit să fie îndeplinite la ambasada României din Nigeria, care, din probleme administrative, au transferat dosarul la ambasada României din Senegal.

Astăzi, Moses Abbey a primit viza ce îi permite să joace pentru FCU 1948.

Săptămâna viitoare, Abbey se va alătura lotului pregătit de Marius Croitoru”, au anunțat cei de la FCU Craiova pe social media.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Fotbal Club Universitatea 1948 (@fcucraiovaofficial)

Adrian Mititelu a "tunat" în direct, după ce instanța i-a admis cererea în procesul cu FRF

Adrian Mititelu (56 de ani), patronul lui FCU Craiova, a reacționat, după procesul câștigat în primă instanță în fața celor de la FRF.

După ce Tribunalul București a admis cererea lui Adrian Mititelu, conform căreia FRF ar funcționa ilegal, forul condus de Răzvan Burleanu are dreptul să conteste decizia instanței prin apel.

După decizia instanței de la București, Adrian Mititelu a intrat în direct la Digi Sport și nu s-a ferit de cuvinte.

Noi am atacat la București că FRF nu funcționează conform cu legea. Figurau alte cluburi. La început, judecătorii au ignorat cererea noastră. S-a creat în România o jurisprudență. Datorită acestui aspect ÎCCJ s-a sesizat și s-a făcut un recurs în interesul legii. ÎCCJ a decis în 2023 că Mititelu de la Craiova are dreptate. Decizia este obligatorie de la publicarea în monitor.

Au efect retroactiv toate actele decât ce spune ÎCCJ. Mandatul lui Burleanu din 2022 și ale celorlați membri sunt nule. Ei aveau așteptări. Au încercat să modifice legile. Au convocat o adunare generală în secret, acei membri care erau în registru, ceea ce spunea Mititelu din 2012.

Sunt cluburi care nu există, AFC Rapid, AFC Dinamo. Eu cred că mai funcționează 7-8 cluburi. Au făcut o adunare, iar pe 4 aprilie nu a venit nimeni. Iar pe 5 au venit niște amețiți care au votat adunările lui Burleanu. Eu nu știam, am fost înștiințat de cei de la Progresul și Rapid. A fost cineva mai vigilent, noi am intervenit. Eu am fost evacuat din sală la instanță. Eu sunt așa mai vocal.

Am trăit un moment de deja-vu. Avocatul de acum 12 ani spunea aceleași aberații. Din fericire pentru noi, acum am avut o decizie care ne-a surprins și pe noi.

Practic, instanța a respins acele adunări generale care acopereau ilegalitățile lui Burleanu. În 5 aprilie a decis să afilieze toate cluburile. Dar FCSB, CFR Cluj nu sunt afiliate la FRF.

Noi suntem membri fondatori asociați ai FRF din 2001. Ei sunt ilegali acum. Noi am cerut ca un administrator să preia totul. Federația funcționează ilegal.

Noi vom cere un curator să pună lucrurile la punct. Nu e normal ca oamenii care sunt ilegal acolo să poată semna. Durează, pentru că actele sunt de la dezafilierea noastră. Ei au fost la un pas să facă legea după bunul plac.

Acum instanța îmi dă dreptate mie. Burleanu a fost ales de cluburi care nu mai sunt afiliate. Nu există cerere de înscriere, de afiliere. Au încercat să o cocoloșească. Au pierdut puterea”, a spus Adrian Mititelu, la Fotbal Club.

Decizia Tribunalului București

ACS Progresul București, Asociația Fotbal Club Rapid București (nu clubul din SuperLigă, ci asociația non-profit care susține că e adevărata continuatoare) și FCU 1948 Fotbal Club susțin că în ultimii 23 de ani nu au existat schimbări de statut la FRF, iar membri noi au fost adăugați în cadrul forului în mod nestatutar.

Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de petenta Federaţia Română de Fotbal, ca neîntemeiată. Respinge ca inadmisibilă cererea de intervenție formulată de către Asociația Clubul Sportiv Tenis Club Pamira.

Admite cererea de intervenție formulată de către Asociația Fotbal Club Progresul București. Admite cererea de intervenție formulată de către Asociația Fotbal Club Rapid București (AFC Rapid).

Admite cererea de intervenție formulată de către FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul București – Secția a V – a Civilă Pronunţată astăzi, 04.07.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în soluția instanței.

Etichete: adrian mititelu , moses abbey , fcu craiova transferuri , mititelu fcu craiova


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Autorul jafului de la banca din Iași vine cu o explicație halucinantă: spune că e antreprenor și voia să-și plătească datoriile la stat

Explicație halucinantă a bărbatului arestat după ce a vrut să jefuiască o bancă din Iași: spune că avea nevoie disperată de bani ca să plătească datoriile la stat. Avocații suspectului au încercat din răsputeri să îi convingă pe magistrați că bărbatul suferea de o depresie puternică, motiv pentru care și-a plănuit traseul de la Suceava la banca din Iași, iar pe drum a cumpărat un pistol de jucărie. Nu au avut însă succes: bărbatul, ridicat de mascați într-o operațiune ca-n filme după o săptămână de căutări, a fost arestat.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Au început negocierile: Cristiano Ronaldo se pregătește să semneze contractul cu ”ultimul club din cariera sa”

N-au stat la discuții și i-au luat Emmei Răducanu ”bijuteria” de 150.000 de euro. Englezii au descris totul într-un cuvânt

Federația a amânat toate meciurile de fotbal: s-a declarat stare de catastrofă naturală

Florin Niță, erou în Arabia Saudită: atacantul advers s-a prăbușit pe teren, iar românul nu a stat pe gânduri

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Oficial Dani Carvajal a semnat, după ce ”s-a rupt” cu Villarreal: contractul oferit de Real Madrid

Live Video&Text Hermannstadt - Sepsi 0-2, ACUM, Digi Sport 1. Gol anulat pentru sibieni! Covăsnenii rămân cu avantaj de două goluri

Transferul lui Gabi Torje a ajuns până în presa din Italia! Ce s-a scris despre "Messi de România"

Dorinel Munteanu i-a dat replica lui Adrian Mutu: "Pentru un bănuț, trebuie să vorbească!"

Citeşte şi

Adrian Mititelu l-a făcut ”praf” pe Nicolo Napoli, după ce a citit declarația italianului

Lovitură pentru Adrian Mititelu. Ce a decis instanța în procesul legat de dezafilirea echipei FC U Craiova

PEROZE frumoasă de pică, pozează în lenjerie și ar putea deveni nora lui Michael Schumacher. Cine este Laila, blonda din viața lui Mick

FILM NOWHalle Berry, selfie în care apare topless, acoperită doar cu un braț. 58 de ani în buletin, cu decenii mai tânără la trup și chip

Alexi Pitu vorbește, în premieră, despre negocierile cu viitoarea sa echipă: "Trebuie să plec cât mai repede!" citeşte ştirea pe Prosport.ro

Probleme serioase pentru Novak Djokovic, la Shanghai. Cum s-a terminat meciul cu Alex Michelsen citeşte ştirea pe ziare.com

Primul român cu Tesla Cybertruck: Ce a putut să facă prima dată după ce a adus-o în România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Coafată ca Marilyn Monroe și extrem de decoltată. Peste 3 milioane de inimioare la pozele lui Beyonce

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Coafată ca Marilyn Monroe și extrem de decoltată. Peste 3 milioane de inimioare la pozele lui Beyonce

Digi World

Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care poți bea doar apă

Digi Animal World

Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit virale