Cosmin Matei / Foto: Sport Pictures

Vestea primită de Cosmin Matei în cazul de dopaj! Fotbalistul poate să revină pe teren

articol scris de Digi Sport
25.08.2024, 18:24
  • Champions League: Bologna - Șahtior, miercuri, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

Pe data de 4 august Agenția Naționala Anti-Doping a decis să îl suspende pe Cosmin Matei (32 de ani) pentru următoarele șase luni, dar fotbalistul a făcut apel și acum a primit o veste bună.

Fotbalistul lui Sepsi fusese depistat pozitiv la o substanță denumită 5-metilhexan-2-amină (care poate fi găsită într-un ulei pe bază de rădăcină de mușcată și care ”se traduce printr-un stimulent pe termen scurt, care oferă un plus de viteză, energie și tonus muscular”).

Cosmin Matei poate reveni pe teren, după ce a fost aprobată cererea suspendării executării pedepsei pentru dopaj până la soluționarea cazului

La scurt timp după decizia luată de ANAD, Paul Mincu, avocatul lui Cosmin Matei, a anunțat că fotbalistul va depune apel. Pedeapsa pentru fotbalist a început din momentul deciziei ANAD.

Pe lângă apel, Matei a solicitat, prin avocatul său, și suspendarea executării pedepsei până la soluționarea speței. În această cauză, fotbalistul lui Sepsi a avut câștigat de cauză.

Cererea i-a fost acceptată și Cosmin Matei poate să revină la antrenamentele covăsnenilor și să joace în următorul meci, potrivit gsp.ro. Pentru Sepsi revenirea lui Matei este o veste cât se poate de bună, mai ales, după ce covăsnenii au ajuns la trei înfrângeri consecutive.

Este important de precizat că Matei nu a fost suspendat provizoriu și a putut juca pentru Sepsi în primele trei etape. După decizia ANAD, fotbalistul nu a mai evoluat în niciun meci și nici nu a mai participat la antrenamentele echipei.

  • Matei a fost depistat pozitiv la un control antidoping făcut de mijlocașul lui Sepsi la finalul partidei pe care covăsnenii au pierdut-o, pe teren propriu, 1-3 în fața celor de la Universitatea Craiova, pe 4 februarie (etapa a 24-a din sezonul trecut al SuperLigii). 

Ce a spus Cosmin Matei despre suspendarea primită pentru dopaj

”Am stat șapte săptămîni, mai am de tras puțin. A fost și este în continuare o perioadă grea pentru mine și familia mea.

Am intrat într-o situație fără voia mea, este greu. Este o procedură în desfășurare. Am colaborat cu cei de la ANAD. Sper să se termine această perioadă grea cu bine. Este cel mai greu lucru prin care poate trece un sportiv.

Nu mi-a venit să cred. Am aflat oricum la 10 zile după... Nici acum nu îmi vine să cred că am avut acest ghinion. A fost de la un pre-workout. Am avut susținerea familiei.

Îmi doresc ca domnii de la comisii să vadă situația exact. Am avut o perioadă în care am fost răcit, dar nu a avut legătură. A fost un pre-workout care a fost contaminat fără să știu eu sau medicul echipei”, a spus Cosmin Matei, la flash-interviu.

Etichete: suspendare , sepsi , dopaj , cosmin matei


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

Ofertă pentru Ianis Stoica: salariul, de trei ori mai mare decât la Hermannstadt! Atacantul a dat deja răspunsul

Video Jurnaliștii spanioli l-au descris pe Andrei Rațiu în două cuvinte, după super golul marcat în Rayo - Osasuna

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv Verdictul a fost dat în direct după prima seară de UEFA Champions League: ”Va fi campioană!”

După 29 de ani, a căzut recordul la Real Madrid! S-a scris istorie în UEFA Champions League

Subiect închis: Ianis Hagi a decis unde va evolua! Cum l-au numit scoțienii

UEFA a scris un singur cuvânt pe internet, după ce Bayern a marcat nouă goluri cu Dinamo Zagreb

Citeşte şi

Două echipe importante, OUT din cursa pentru play-off? Raul Rusescu: ”Nu cred că au vreo șansă”

Video Sepsi - Botoșani 3-0. Covăsnenii câștigă primul meci, după plecarea lui Bernd Storck

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOWMichael Douglas a dezvăluit cum a reușit să joace atât de bine scenele intime din „Basic Instinct”: „Sunt expert”

Lovitură cruntă pentru Rapid! Motivul pentru care Marius Șumudică nu-i poate utiliza pe Aaron Boupendza și Clinton N’Jie citeşte ştirea pe Prosport.ro

„Intrăm în grevă”. Unul dintre favoriții la câștigarea Balonului de Aur anunță un cutremur în fotbal citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Inna, într-o ținută care i-a expus silueta în toată splendoarea. Fanii au reacționat imediat: „Ești o zeiță”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Inna, într-o ținută care i-a expus silueta în toată splendoarea. Fanii au reacționat imediat: „Ești o zeiță”

Digi World

De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia