Neil Lennon / Foto: Profimedia

Exclusiv Va fi prezent la derby-ul cu FCSB? Ce se întâmplă cu Neil Lennon, viitorul antrenor al Rapidului

articol scris de Digi Sport
16.05.2024, 12:59
  • Champions League: AS Monaco - Barcelona, joi, 22:00, DGS 1

  • Champions League: Atalanta - Arsenal, joi 22:00, DGS 2

Neil Lennon (52 de ani) va fi noul antrenor al Rapidului și urmează să fie anunțat oficial în viitorul apropiat. 

Neil Lennon nu va fi prezent la Rapid - FCSB

Antrenorul scoțian nu va fi însă prezent la derby-ul Rapid - FCSB, din ultima etapă a play-off-ului, a 10-a, și implicit a sezonului, susțin sursele digisport.ro.

  • Rapid - FCSB, din etapa 10 (ultima) a play-off-ului SuperLigii, se va juca duminică, 19 mai 2024, de la ora 21:00 și va fi în direct pe Digi Sport 1. Partida din Giulești va putea fi urmărită și în Aplicația Digi Sport, dar și în format Live Video&Text pe digisport.ro.

Din informațiile Digi Sport, tehnicianul nord-irlandez și-ar fi stabilit deja staff-ul cu care va lucra la formația patronată de Dan Șucu: un antrenor secund, preparator fizic și un analist, pe care îi va aduce din străinătate.

Va lucra și cu unul sau chiar doi antrenori români și nu este clar dacă îl va păstra în staff pe actualul interimar Bogdan Lobonț.

Dan Șucu, mai generos cu Neil Lennon decât cu Marius Șumudică?

Jurnaliștii britanici au aflat că Neil Lennon va câștiga anual 750.000 de lire sterline, aproximativ 875.000 de euro, iar contractul va fi valabil două sezoane. Din această sumă își va plăti și oamenii pe care îi aduce în echipa tehnică. Pentru Marius Șumudică nu a fost disponibil un buget atât de mare. Discuțiile au pornit de la suma anuală de 360.000 de euro, bani din care ar fi trebuit să-și plătească și secunzii.

Negocierile dintre Rapid și Marius Șumudică s-au terminat rapid. Antrenorul a fost informat de Dan Șucu, în urma unei discuții telefonice foarte scurte, că nu este luat în calcul.

”În privința subiectului referitor la posibilitatea ca eu și staff-ul meu să preluăm conducerea tehnică a Rapidului, am fost anunțat la întâlnirea respectivă că voi fi anunțat astăzi despre decizia conducerii clubului.

Acest lucru s-a întâmplat. Domnul Șucu mi-a mulțumit și m-a anunțat că s-a decis instalarea unui antrenor străin. Vreau să-i mulțumesc domnului Șucu pentru aprecieri, conducerii Rapidului pentru că s-a gândit la mine, oamenilor din fotbal pentru cuvintele frumoase, încredere și suporterilor Rapidului pentru susținere.

Din respect pentru toată lumea, am dorit să lămuresc lucrurile în mod oficial. În încheiere, vreau să doresc succes echipei în următorul sezon!”, a transmis Șumudică, prin intermediul unui comunicat de presă.

Neil Lennon a refuzat-o pe Hibernian

Hibernian a intrat pe fir după ce Lennon a discutat cu Rapid, dar tehnicianul a decis să să nu-și schimbe decizia inițială și va semna, astfel, cu Rapid. 

"Lennon a fost căutat de Hibernian, Aberdeen și naționala Irlandei, dar își va continua cariera în România. Va reveni în antrenorat în ROMÂNIA, după ce s-ar fi înțeles cu Rapid.

Lennon a vorbit cu cei de la Rapid săptămâna trecută și a fost invitat să vadă derby-ul bucureștean din acest weekend, pentru a vedea cum viitorii săi elevi joacă împotriva marilor rivali de la FCSB, cunoscuți anterior ca Steaua.

După meci, este de așteptat ca Lennon să pună pixul pe un contract valabil pe doi ani, cu un salariu care însumează 1,75 milioane de euro", au scris cei de la Daily Record

Etichete: antrenor rapid , neil lennon , rapid fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Șoșoacă, în Parlamentul European: „Dumnezeu nu e vaccinat, în România 88% nu sunt vaccinaţi”. I-au tăiat microfonul

Eurodeputata Diana Șoșoacă a avut miercuri un discurs puternic antivaccinist în Parlamentul European, în cadrul unei dezbateri pe tema variolei maimuței (Mpox) și a măsurilor pe care Uniunea Europeană ar trebui să le ia în fața acestei amenințări. Fosta senatoare română a acuzat UE că vrea să declanșeze o nouă pandemie, după ce a „omorât câţi bătrâni a putut” în Italia, și a spus că ea se va opune, pentru că „Dumnezeu nu e vaccinat” și 88% dintre români nu sunt vaccinați. La finalul intervenției, microfonul i-a fost tăiat.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Se naște o nouă forță în România? ”Eu asta îmi doresc, să preiau clubul!”

3,5 milioane de euro - transferul lui Ianis Hagi

S-a lăudat că n-a fost demis niciodată în 26 de ani, iar a doua zi a fost dat afară

"Ridicol". Cât primește Ianis Hagi pe lună de la Rangers, deși nu mai joacă nici la echipa a doua

Guvernul României, lovitură grea pentru 'U' Cluj! Ordonanța de Urgență a fost aprobată

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Adrian Mutu a dat verdictul despre ”pictorul” de la FCSB: ”Nu e genul”

A semnat în vară un contract până în 2027, dar e aproape să fie dat afară după doar 6 meciuri

Never say never! A bătut un record vechi de 24 de ani în Champions League la prima secundă pe teren

Decizia luată de antrenorul lui Trabzonspor, după ce l-a scos de pe teren pe Drăguș și apoi l-a criticat

Citeşte şi

De la pretenții de titlu la lupta pentru salvarea de la retrogradare! Cu cine poate semna Neil Lennon

Neil Lennon, la o lună după ce a plecat de la Rapid: ”A fost incredibil de neprofesionist”

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOWPar mai degrabă surori. Julianne Moore și fiica ei, mic dejun pe străzile din NYC. Liv, mult mai înaltă decât mama sa

Prețul real pentru atacantul căruia Gigi Becali i-a pus o clauză de 500.000.000 de euro citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum au fost surprinși Naomi Osaka și Patrick Mouratoglou citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Alina Eremia și-a etalat silueta într-un costum de baie îndrăzneț, în ciuda temperaturilor scăzute: „Trebuie să-mi cresc rezistența”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Alina Eremia și-a etalat silueta într-un costum de baie îndrăzneț, în ciuda temperaturilor scăzute: „Trebuie să-mi cresc rezistența”

Digi World

Care sunt alimentele și băuturile care ar putea reduce riscul de apariție a demenței. Nu sunt dificil de introdus în dietă

Digi Animal World

O vulpe și un bursuc, prietenii neobișnuiți ai unui câine. Imaginile adorabile te vor topi