Universitatea Craiova, prima echipă din România care reia antrenamentele. Metoda aleasă de clubul din Bănie
13.04.2020, 09:56SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Pandemia de COVID-19 a pus stop fotbalului. Liga 1 a fost oprită pe 12 martie, iar Federația Română de Fotbal a anunțat trei variante de reluare a campionatului: 27 mai, 3 iunie și 13 iunie.
Prima echipă din România care a anunțat că reia antrenamentele este Universitatea Craiova. Clubul din Bănie va relua pregătirile în grup, dar prin intermediul video-conferințelor.
”Clubul Universitatea Craiova a stabilit ca începând de luni, 13 aprilie 2020, să fie reluate pregătirile în cadrul video-conferințelor cu tot lotul alb-albastru.
Antrenamentele de la distanță vor fi conduse de către preparatorul fizic Cornel Blejan”, au anunțat cei de la Universitatea Craiova.
Cornel Blejan: ”Vom face adaptare anatomică”
Preparatorul fizic al oltenilor, Cornel Blejan a explicat în ce vor consta antrenamentele și de ce a ales această metodă.
”Intrăm în a cincia săptămână de izolare şi vom face antrenamente live. Vom face adaptare anatomică. Ne vom conecta toţi la o reţea, vom fi aproape de ce înseamnă antrenament dirijat. Vom face 5 antrenamente pe săptămână, 3 cu mine, 2 individual.
În prima parte a pregătirii ai nevoie de 4-6 săptămâni pentru a pregăti muşchii, tendoanele, ligamentele, pentru a susţine un efort de intensitate maximă, altfel apare un mare risc de accidentare”, a declarat Blejan la Oltenia TV.
Thomas Neubert a dezvăluit ce metode de pregătire se pot folosi în această perioadă
Thomas Neubert, fostul preparator fizic de la FCSB, a făcut, în urmă cu ceva timp, pentru Digi Sport o listă cu programele de antrenament pe care cluburile și jucătorii le pot urma în această perioadă de criză.
- Una dintre soluțiile la care apelează multe cluburi din lume și mulți sportivi este acest ”cybertraining”. Un preparator face exercițiile online, prin intermediul diferitelor aplicații. Prin acest mod le transmiți jucătorilor ce trebuie să facă. De obicei au diferite sisteme de măsurare a bătăilor inimilor și vezi toată activitatea live pe computer. În unele țări este posibil, în altele nu. Spre exemplu în Dubai nu era posibil, pentru că nu aveai voie să folosești skype, până acum câteva zile, deci nu puteam face acest ”cybertraining”.
- O altă soluție la care apelează unele cluburi, este aceea ca jucătorii să se antreneze afară pe teren, grupuri de 3 sau 4 jucători, cu câte un antrenor. Nu intră în contact între ei, se împart în minigrupuri pe mai multe terenuri și se fac antrenamente fizice.
- Unele cluburi au hotărât să facă antrenamente individuale la sală. Un jucător şi un antrenor intră pe rând pentru a face antrenamente fizice. După fiecare jucător se face dezinfecție toatlă.
- O altă soluție este ca cei din club să le trimită un program online jucătorilor, zilnic, pe care să-l poată face acasă. Cluburile mari au făcut asta și le-au dat jucătorilor diverse echipamente pentru a se pregăti. Oameni din club mergeau acasă la jucători și le duceau diferite echipamente.
- Cea mai comună soluție este să faci antrenament acasă, fără niciun echipament. Îți folosești doar corpul. Asta fac și eu cu jucătorii mei în acest moment. Le transmit zilnic câte un program pe care ei pot să-i facă acasă, în interiorul casei, sau în curte. Pot merge și afară să alerge. La noi este încă posibil asta.
Etichete: thomas neubert , antrenament craiova , covid-19 , cornel blejan
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții