Unirea dintre FCSB și CSA Steaua pusă din nou pe tapet. Anunțul făcut la 33 de ani de la Sevilla
07.05.2019, 18:54Cupa Spaniei: Racing Ferrol - Rayo Vallecano, vineri, 20:00, DGS 1
La Liga: Valencia - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 1
Steaua sărbătorește astăzi 33 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Ministerul Apărării a organizat astăzi o festivitate la care au luat parte fostele glorii ale clubului, printre care și Gică Hagi. ”Regele” a fost cel care a readus în prim plan unirea dintre FCSB și CSA Steaua.
”Ar fi un lucru extraordinar ca FCSB să se unească cu CSA Steaua. Să fie iar o forță a fotbalului românesc, la fel ca și Dinamo. Doar așa putem avea și o națională puternică”, susține Gică Hagi.
Soluția lui Helmut Duckadam
”Eroul” de la Sevilla, Helmut Duckadam ar fi de acord cu ideea lui Gică Hagi, dar consideră că acest lucru nu mai este posibil. Duckadam este de părere că cele două părți se putea înțelege destul de simpul, dacă intervenea Primul Ministru, iar Gigi Becali și Ministrul Apărării s-ar fi așezat la masă să discute problema.
”Nu cred că mai este posibil așa ceva. Dacă Primul Ministru spune că nu poate să facă nimic, ce să fac eu? Primul Ministru ar trebui să-l pună pe Ministrul Apărării la o masă cu domnul Becali și să discute. Sunt convins că se putea rezolva, în avantajul ambelor cluburi”, susține Helmut Duckadam.
Părerea lui Gabi Balint
Unul dintre jucătorii care a marcat în finala de la Sevilla, Gabi Balint, consideră că acest lucru nu se mai poate întâmpla. Balint susține că nu se mai regăsește în actualul club, condus de Gigi Becali.
”Nu cred că e posibil să se mai întâmple lucrul ăsta. Mie cel mai rău îmi pare de suporteri. Păcat că s-a ajuns aici.Dar nici cum e actualul FCSB nu mi-ar conveni să zic că asta este Steaua mea. Nu am cum să mă simt că aș face parte din acel club”, a spus și Balint, la Fotbal Club.
Istoricul conflictului dintre FCSB și CSA Steaua
Războiul dintre FCSB și Armată a început în anul 2015, când clubul patronat de Becali a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.
FCSB a fost acţionată în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, prin juristul Florin Talpan, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.
Ulterior au existat mai multe runde de negocieri între cele două părți, pentru ca Becali să poată folosi în continuare numele de Steaua, dar nu s-a ajuns la nicun consens. În vara lui 2017, CSA a reînființat secția de fotbal a clubului.
Etichete: csa steaua , gica hagi , gabi balint , helmut duckadam , fcsb , fcsb steaua , unirea fcsb csa steaua
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții