România, bucurie după victoria cu Ucraina, scor 3-0 / Foto: Sport Pictures

Un ucrainean din SuperLiga a analizat victoria României contra țării sale de la EURO 2024

articol scris de Digi Sport
19.06.2024, 17:03
  • SuperLiga: Buzău - Hermannstadt, vineri, 18:30, DGS 1

  • SuperLiga: ”U” Cluj - Oțelul Galați, vineri, 21:00, DGS 1

România a avut un început perfect de EURO 2024 și a câștigat cu 3-0 în fața naționalei Ucrainei

Acest succes al ”Tricolori”, dar și amploarea cu care a fost obținut, a făcut imediat înconjurul presei internaționale, care a vorbit în termeni laudativi despre elevii lui Edi Iordănescu (46 de ani) și, de cealaltă parte, în termeni duri despre jucătorii pregătiți de Serghei Rebrov (50 de ani). 

La câteva zile distanță de la victoria ”magică” reușită de România pe Allianz Arena din Munchen, un jucător ucrainean din SuperLiga noastră a decis să-i analizeze pe ”Tricolori” și să ofere explicații pentru eșecul suferit de reprezentativa țării sale.

Alan Aussi: ”Românii au un psihic foarte puternic. Ucraina și-a dorit să câștige meciul prin pricepere și tehnică”

Alan Aussi (22 de ani), fundașul central ucrainean al lui CFR Cluj (împrumutat de la Ponferradina B până la sfârșitul lunii iunie), a susținut că jucătorii naționalei României au dat dovadă că au calitate și că sunt foarte puternici mental. 

De partea cealaltă, stoperul este de părere că Ucraina a încercat în meciul contra României să se impună printr-un joc individual bazat pe calitățile tehnice ale jucătorilor aflați în compartimentul ofensiv. 

"Jucători foarte buni, doi sunt de la echipa mea, Vasile Mogoș și Daniel Bîrligea. În opinia mea, sunt fotbaliști de mare calitate care pot performa foarte bine la EURO.

Am avut inițiativa (n.r. - Ucraina) în primele 20-25 de minute. A fost o problemă spre finalul primei reprize. După gol, români au crezut în ei, în timp ce ai noștri nu și-au mai revenit.

Românii au un psihic foarte puternic. De șase luni, de când sunt aici (n.r. - la CFR Cluj) am văzut cum se 'omoară' pentru rezultat în meciurile din campionat. Din punct de vedere fizic sunt foarte bine pregătiți.

Ar putea juca încă un meci în aceeași zi. Nu se poate spune că echipa noastră nu și-a dorit să câștige, dar în acest meci, România a avut mai multă râvnă.

Mi s-a părut că Ucraina și-a dorit să câștige meciul prin pricepere și tehnică. Sunt sigur că acest lucru nu se va mai întâmpla cu slovacii", a spus Aussi, pentru publicația ua-football

Alan Aussi a fost împrumutat de CFR în iarnă de la echipa secundă a celor de la Ponferradina, însă stoperul a evoluat doar 13 minute în a doua jumătate a sezonului pentru ardeleni (în partida cu Rapid, câștigată de clujeni cu 4-1 în play-off). 

  • 50.000 de euro este cota de piață a lui Aussi, potrivit Transfermarkt 

Până acum, Aussi a jucat 5 meciuri pentru selecționata Ucrainei U17 (sub 17 ani) și a marcat un gol și două partide pentru Ucraina U19.

Etichete: cfr cluj , romania , ucraina , euro 2024 , alan aussi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Ce arată datele celui mai recent sondaj

Cu trei zile înainte de alegerile prezidenţiale, Maia Sandu se menţine detaşat în fruntea preferinţelor electoratului din Republica Moldova, dar creşte semnificativ şi proporţia alegătorilor indecişi, astfel că, dacă aceştia s-ar hotărî în cele din urmă să voteze pentru ea, există şanse ca actuala şefă a statului să fie realeasă din primul tur de scrutin, arată datele unui sondaj dat publicităţii joi.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Real Madrid a luat decizia așteptată de toată lumea, după ce Kylian Mbappe a fost acuzat de viol

Ce loc va ocupa România în clasamentul FIFA, după victoriile cu Cipru și Lituania

A fost la petrecerea din Suedia a lui Mbappe și a spus totul: "Ne-au pus telefoanele într-o cutie!"

Foto ”Cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”, de nerecunoscut: transformare radicală! ”Nu poate fi ea” / ”Incredibil”

Exclusiv OUT! Verdict fără dubii în direct, după calificarea României U21: ”Pierde Campionatul European, e clar”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Presa din Spania a anunțat finala pentru transferul lui Andrei Rațiu! Două echipe uriașe

David Beckham l-a descris pe Leo Messi în doar două cuvinte

Prețuri exorbitante și telefoane interzise. Suedezii au publicat imagini din "camera secretă" în care a petrecut Mbappe

Concluzie clară, venită din Scoția: "A fost o rușine ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi!"

Citeşte şi

Decizia luată de Mircea Lucescu: "Asta e problema lui la ora actuală"

Exclusiv Iasmin Latovlevici, remarcă la evoluțiile echipei naționale: "Asta a contat foarte mult"

PEROZCine e femeia celebră care l-a făcut tată pe Liam Payne, fostul membru al trupei One Direction, mort la 31 de ani. Își adora fiul

FILM NOWAl Pacino, despre motivul real pentru care a acceptat să joace în Godfather III: "Eram falit. Alegerea nu putea fi mai simplă"

”Sunt convins! Se poate bate la primele locuri”. Cum prefațează Helmut Duckadam derby-ul Dinamo – FCSB citeşte ştirea pe Prosport.ro

Victorie extraordinară a Anei Bogdan! A învins o mare favorită și s-a calificat în sferturi citeşte ştirea pe ziare.com

Soldatul care a luptat 30 de ani în al Doilea Război Mondial citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Miliardara Selena Gomez, criticată pentru că i-a oferit unui om fără adăpost doar 20 de dolari: Ce mai faci cu banii aceștia în NYC?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Miliardara Selena Gomez, criticată pentru că i-a oferit unui om fără adăpost doar 20 de dolari: Ce mai faci cu banii aceștia în NYC?

Digi World

Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce la extreme

Digi Animal World

Momentul când o femeie încearcă să mângâie un tigru la Grădina Zoologică din Bridgeton. Aproape a fost sfâșiată de animal