Mingea oficială din SuperLigă / Foto: Facebook @Sepsi OSK

Un oficial al FRF ”a dat de pământ” cu contestatarii ”Regulii U21”: ”Să facă ceva concret”

articol scris de Digi Sport
30.06.2024, 13:05
  • Supercupa: FCSB - Corvinul, joi, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 22:00, DGS 1

În ultima perioadă, mai mulți oficiali din SuperLiga s-au arătat nemulțumiți de faptul că ”Regula U21” va rămâne obligatorie și în sezonul viitor. 

De pildă, Gigi Becali (66 de ani), patronul FCSB, a anunțat că mai mulți conducători de club din campionatul intern ar avea de gând să boicoteze această normă (prin care echipele din primul eșalon sunt obligate să folosească cel puțin câte un fotbalist eligibil pentru naționala de tineret pe tot parcursul meciurilor). 

La câteva zile distanță de la acest scandal declanșat de ”latifundiarul din Pipera”, un oficial al Federației Române de Fotbal a venit cu o replică aspră pentru cei care sunt împotriva acestei reguli. 

Vlad Munteanu: ”Aștept să văd și eu primul patron care va investi cu un plan clar într-o academie”

În contextul vâlvei create în jurul ”Regulii U21”, Vlad Munteanu (43 de ani), managerul operațional al FRF din 2016, a subliniat că patronii echipelor cu pretenții din SuperLiga ar trebui să se implice activ în dezvoltarea jucătorilor tineri, la fel cum o face Gică Hagi la Farul Constanța. 

”Majoritatea cluburilor importante se plânge de regula U21, dar nu văd pe nimeni, de șase ani, să facă ceva concret pentru a crea jucători, în afară de Gheorghe Hagi. Din ce se pare, acum am văzut că se orientează spre jucători (n.r. - români) crescuți pe afară, pentru că este mai ușor să-i iei la 19, 20 de ani.

Tot a trebuit să intervină FRF cu o regulă, 5+6, și atunci doar așa sunt deschiși oamenii. Aștept să văd și eu primul patron care va investi cu un plan clar într-o academie, să aibă un buget, antrenori licențiați, preparatori fizici și, cu siguranță, după anii respectivi va avea succes, va crește tineri și va aduce clubul pe un moment profitabil din punct de vedere financiar”, a spus Vlad Munteanu, la iamsport.ro. 

Printre patronii din SuperLigă care de-a lungul timpului și-au manifestat nemulțumirea față de ”Regula U21” s-au numărat Gigi Becali (FCSB), Ioan Varga (CFR Cluj) și Mihai Rotaru (Universitatea Craiova). 

Însă, după cum au decis oficialii FRF în Comitetul Executiv de la începutul lunii iunie, ”Regula U21” va fi menținută pentru cel puțin încă două sezoane. 

Etichete: frf , vlad munteanu , regula u21


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O fată din București și-a dat părinții în judecată pentru bani. Vrea să fie întreținută până la 26 de ani

O tânără în vârstă de 20 de ani din București, studentă la Facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice, și-a dat în judecată părinții pentru bani. Potrivit libertatea.ro, ea a cerut instanței să-i oblige pe părinții săi la plata unei pensii lunare de întreținere în valoare de 2.000 de lei, până la împlinirea vârstei de 26 de ani ori până la încetarea studiilor.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Federico Piovaccari a semnat

UEFA a descris într-un singur cuvânt victoria Olandei în fața României

UEFA a reacționat și i-a descris în două cuvinte pe români, după imaginile virale de la Munchen

Foto Englezii l-au văzut pe Andrei Rațiu după meciul cu Olanda și au exclamat: ”Fotbalul chiar este sportul cel mai frumos”

Ianis Hagi, batjocorit de englezi: "Seamănă cu acele doamne!" Cu cine au putut să-l compare pe fotbalistul român

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

De la EURO, direct în Supercupă! Gigi Becali a anunțat echipa la FCSB - Corvinul

Victor Pițurcă a răbufnit după eliminarea României de la EURO 2024: ”Este inadmisibil. Au făcut ce au vrut”

Ce se întâmplă cu transferul lui Răzvan Marin: grecii au făcut anunțul

Foto Confesiunea lui Reghecampf: ”'Cum ai stat tu cu mine ?'. Orice femeie o lua la fugă”

Citeşte şi

Ladislau Boloni e printre favoriții să îl înlocuiască pe Edi Iordănescu și a dezvăluit ce relație are cu FRF

Video Gigi Becali s-a răzgândit înainte de Supercupa României! Cine l-a convins să revină asupra deciziei

PEROZGina Pistol, imagini rare în costum de baie. Fanii au asaltat-o cu mesaje: „Ai un farmec aparte”

FILM NOWFiica cea mare a lui Ben Affleck, alături de tatăl ei și în cele mai grele momente. Gesturi duioase pe străzile din LA

Florin Prunea, categoric: „Burleanu are deja în cap o altă soluție de selecționer”. Cine îl poate înlocui pe Iordănescu citeşte ştirea pe Prosport.ro

Sute de suporteri i-au așteptat pe jucătorii echipei naționale, la revenirea în țară VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Portar din Liga 1, după gratii la doar 32 de ani. Revolta soției: „Legea nu este egală pentru toți" citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM La malul mării, bronzată, în formă maximă, doar în slip și un tricou cu vedere la abdomen, Ștefania și-a pus fanii pe jar

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

La malul mării, bronzată, în formă maximă, doar în slip și un tricou cu vedere la abdomen, Ștefania și-a pus fanii pe jar

Digi World

Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe motive

Digi Animal World

Val de reacții după ce o femeie a refuzat să returneze un câine pe care l-a găsit pe stradă: „Îl iubesc prea mult”