Tony da Silva și Marius Șumudică / Foto: Sport Pictures

Oficial Un antrenor din SuperLigă și-a dat demisia: ”Pentru binele echipei”

articol scris de Digi Sport
04.09.2024, 18:28
  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Girona, miercuri, 22:00, DGS 2

Tony da Silva (43 de ani) nu mai este antrenorul lui Poli Iași.

Tony da Silva a plecat de la Poli Iași: ”O decizie înțeleaptă”

UPDATE: Clubul din Copou a anunțat oficial despărțirea de antrenorul portughez: ”Mulțumim, Tony da Silva! Contractul dintre antrenorul principal Tony da Silva și clubul nostru s-a încheiat, la solicitarea tehnicianului.

"Pentru binele echipei Poli Iași, am decis să închei, astăzi, contractul. Vă mulțumesc tuturor, de la cei din club până la suporteri, pentru colaborare, pentru încurajări și pentru critici.

Doresc tot ce este mai bun pentru Poli, iar în acest moment simt că aceasta e decizia înțeleaptă. Momentele frumoase trăite aici nu mi le poate lua cineva și vor rămâne mereu în amintirea mea.", a spus tehnicianul portughez.

Tony da Silva a semnat contractul cu Poli pe 1 aprilie, în acest an, și sub comanda sa echipa a reușit menținerea în Superligă după rezultatele înregistrate în ultimele etape din sezonul trecut. Apreciem munca sa în Copou și îi dorim mult succes în carieră”, se arată în comunicatul celor de la Poli Iași.


Tony da Silva și-a dat demisia de la Poli Iași

În etapa precedentă, gruparea din Copou a pierdut rușinos în fața celor de la Hermannstadt, scor 2-6. La scurt timp după acel joc, președintele lui Poli Iași, Cornel Șfaițer, a transmis că nu se pune problema înlocuirii tehnicianului portughez.

Cei de la Poli Iași au avut câteva zile libere, iar la revenirea la antrenamente, în cursul zilei de miecuri, 4 septembrie, surprinzător, Tony da Silva le-a spus tuturor că demisionează. A discutat mai întâi cu cei din conducerea clubului, apoi a făcut anunțul și în vestiar, în fața jucătorilor, notează gsp.ro.

Tony nu a putut fi întors din drum, iar moldovenii trebuie să-și caute un nou antrenor. Poli Iași ocupă locul 14, cu 7 puncte adunate în primele 8 runde ale sezonului.

Lusitanul a fost instalat la cârma formației ieșene în aprilie 2024 în locul lui Leo Grozavu și a reușit să salveze echipa de la retrogradare.

Discursul lui Tony da Silva, după Hermannstadt - Poli Iași 6-2

"De când am venit aici, toată lumea știe că mi-am apărat jucătorii. Astăzi n-am făcut nimic din ce am pregătit. N-am fost agresivi, concentrați, pare c-am venit aici în vacanță. Astăzi n-au nicio scuză.

Eu, ca lider, trebuie să îmi asum responsabilitatea. Nu fug! Dar băieții trebuie să vadă ce vor ei în viața lor. Și azi n-am văzut o echipă, n-am văzut jucători cu voință de a căștiga, sincer. Dacă asta e ambiția noastră, e o mare problemă. Nu poți să joci cu echipele mari și să ai o atitudine ca asta.

Nu e echipa pe care o vreau eu. Nu m-am regăsit în această echipă. Le-am spus tot ce trebuie să facem și nu s-a făcut nimic. Îi respectăm pe suporteri că au venit, unii nu mănâncă să plătească bilet, vin sâmbătă la meci în loc să stea cu familia, iar noi ne-am făcut de rușine.

Să se uite în oglindă și să vadă ce rușine au produs astăzi. Sincer, îmi e rușine și îmi cer scuze clubului. Astăzi merităm ce am primit", a declarat Tony da Silva

VIDEO Rezumat Hermannstadt - Poli Iași 6-2

Etichete: tony da silva , antrenor poli iasi , antrenor superliga , demisie tony da silva


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”

Israelul a decis marți să arunce în aer pagerele purtate de membrii Hezbollah în Liban și Siria, de teamă că operațiunea sa secretă ar fi putut fi descoperită de grup, au declarat trei oficiali americani pentru Axios.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto A câştigat Roland Garros, visa să ajungă ca Halep, dar acum e medic chirurg la Floreasca

Primul fotbalist din lume care nu mai suportă și a spart tăcerea. ”Dacă va continua, vom intra în grevă”

După 29 de ani, a căzut recordul la Real Madrid! S-a scris istorie în UEFA Champions League

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Leonard Doroftei a spus în trei cuvinte totul despre Gică Hagi

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Score&Video Manchester City - Inter Milano 0-0 / PSG - Girona 0-0 / Brugge - Dortmund 0-0, ACUM, DGS 1, 2, 3. Programul

Scandal în SuperLigă: și-a reziliat contractul și a plecat de la echipă! Antrenorul, acuzat de rasism

Live Video&Score Coventry - Tottenham 0-0 | ACUM pe Digi Sport 4. Radu Drăgușin e titular

Răsturnare spectaculoasă de situație: Adi Petre nu se mai lasă de fotbal! Ce club cunoscut l-a ofertat

Citeşte şi

Exclusiv Emil Săndoi și-a dat acordul și revine în SuperLiga, după doi ani: ”L-am mai dorit”

Exclusiv Șfaițer bătuse palma pentru antrenor la Poli Iași, dar totul a picat în ultimul moment. Săndoi e noul favorit

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOW„Nu în viața asta!”. Kate Winslet a refuzat să-și acopere „colăceii”, după ce i s-a sugerat acest lucru pe platourile de la „Lee”

Mircea Lucescu a primit vestea pe care o aștepta cu sufletul la gură! Care este starea lui Valentin Mihăilă citeşte ştirea pe Prosport.ro

A devenit Campion Mondial alături de Lionel Messi, iar acum va fi evaluat psihologic, într-un dosar de viol citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Digi World

Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului