Breaking News Tragedie în fotbalul românesc! A murit Ilie Balaci

21.10.2018, 11:19
  • UCL: Brest - Leverkusen, miercuri, 19:45, DGS 1

  • UCL: Barcelona - Bayern, miercuri, 22:00, DGS 1

Fotbalul românesc este lovit de o nouă tragedie. Ilie Balaci, marele fotbalist al Craiovei Maxima, a murit azi, din cauza unui atac cerebral.

Potrivit informaţiilor Digi Sport, Balaci (62 de ani) a căzut din senin în această dimineaţă, iar în urmă cu doar câteva minute i s-a declarat decesul.

"Mi-a zis un prieten. Am vorbit la Craiova, cu prietenii noștri, care îi țineau lumânarea. Parcă suntem blestemați!", a spus, printre lacrimi, Sorin Cârţu, la "Digi Sport Matinal".

Cine a fost Ilie Balaci 

Născut pe 8 septembrie 1956, la Bistreţ, Balaci a fost supranumit "Minunea blondă" şi este omul de care se leagă marile succese ale Universităţii Craiova din anii '80.

Ilie Balaci a început să joace fotbal la nouă ani, în 1965, la "piticii" Universității Craiova, şi a debutat în prima divizie la mai puţin de 17 ani (12 august 1973, Jiul Petroșani — Universitatea Craiova 1-1).

O jumătate de an mai târziu, a devenit cel mai tânăr debutant în echipa națională, la 17 ani și şase luni, într-un meci contra Franţei, de la Paris, pierdut cu 0-1, pe 23 martie 1974.

A marcat primul gol sub "tricolor" pe 6 octombrie 1976, într-un amical Cehoslovacia - România 3-2, iar în 12 mai 1982 a fost în premieră căpitanul naţionalei într-un amical Argentina - România 1-0.

Ultimul meci la echipa naţională pentru Balaci a fost şi ultimul al lui Mircea Lucescu pe banca tehnică: România - Austria 4-0, pe 10 septembrie 1986, în preliminariile Euro 1988,

A jucat în Divizia A 347 de partide și a marcat 84 de goluri pentru Universitatea Craiova (1973-1985), FC Olt Scornicești (1985-1986) și Dinamo (1986-1988): 76 pentru "Ştiinţa", şapte pentru FC Olt şi unul pentru Dinamo.

A adunat 69 de selecții şi a marcat de opt ori pentru naţionala României, iar în două rânduri a fost desemnat cel mai bun fotbalist din România (1981 și 1982).

Final de carieră prematur 

Balaci s-a accidentat în apogeul carierei, la 27 de ani, când era liderul "Craiovei Maxima" şi cel mai bun jucător român, şi a avut un final prematur de carieră, la 31 de ani, din cauza deselor accidentări.

Cea mai gravă dintre ele, care a pus punct carierei sale de fotbalist la cel mai înalt nivel, a fost provocată de fundașul Vasile Arezanov, într-un meci de campionat, jucat la Baia Mare, la 21 februarie 1984.

Din acest motiv a ratat şi Campionatul European din Franța, din 1984, deși a contribuit din plin la calificare.

Ca jucător a câştigat trei titluri cu Universitatea Craiova (1973-1974, 1979-1980 și 1980-1981), patru Cupe ale României şi a fost semifinalist al Cupei UEFA cu gruparea din Bănie, care a devenit în sezonul 1982-1983 prima echipă din ţara noastră care ajunge în careul de aşi al unei cupe europene.

A jucat 3 988 de minute pentru naţionala României şi 22 497 de minute în Liga 1 pentru Universitatea Craiova.

Ca antrenor, Ilie Balaci le-a pregătit pe Dinamo (tineret), Pandurii Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin și Universitatea Craiova. În anul 1991 a părăsit România pentru a antrena în Asia și Africa, unde a câștigat 21 de trofee cu şapte cluburi și a fost supranumit "Prințul deșertului".

Etichete: ilie balaci , a murit ilie balaci , deces ilie balaci


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Suspecții în cazul atentatului cu bombă din Arad au fost prinși după trei ani. Fiica milionarului ucis, principala suspectă

La trei ani după moartea omului de afaceri arădean Ioan Crișan, într-o explozie în parcarea unui supermarket, suspecții atentatului au fost prinși. Atacul ar fi fost comandat de fiica milionarului, potrivit unor surse din anchetă, citate de Digi24. Poliția a anunțat miercuri dimineață că face percheziții în acest caz.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Acuzată la JO 2024 că este bărbat, Imane Khelif a făcut marele anunț, după mai bine de două luni

"Așa mă simt acum!" Pique a "rupt" tăcerea, la doi ani după ce a părăsit-o pe Shakira pentru Clara Chia

Englezii au făcut ”pariul”: scorul cu care se va termina Rangers - FCSB

Marius Șumudică, ”altă persoană”: discurs complet neașteptat după 5-0 cu Farul! Cum a numit-o pe FCSB

Dan Petrescu a avut dreptate! CFR a anunțat verdictul în cazul lui Louis Munteanu: ”Putea fi mult mai grav”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Credit limitat pentru Philippe Clement la Rangers: anunțul scoțienilor, înaintea meciului cu FCSB din Europa League

Reacția lui Carlo Ancelotti, după hat-trick-ul reușit de Vinicius Jr. în Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2

Gigi Becali, mesaj pentru Gică Hagi, după Rapid - Farul 5-0

Foto Real Madrid a făcut iar "remontada" în Champions League, iar glumele au curs în valuri! Cele mai tari meme-uri

Citeşte şi

Video Șase ani fără Ilie Balaci! ”Minunea Blondă”, comemorată

Video Universitatea Craiova, moment special în memoria lui Ilie Balaci, la partida cu Botoșani

PEROZCum a apărut Kim Kardashian la petrecerea de ziua ei de naștere. Vedeta a purtat o rochie transparentă și extrem de mulată

FILM NOWSalma Hayek, desculță într-un videoclip postat pe Instagram. Imaginile au făcut furori pe internet: „De departe cea mai frumoasă!”

Următorul transfer pregătit de Gigi Becali în culise! „E cel mai vizibil! Și îl văd potrivit pentru Germania” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Probleme pentru Răzvan Lucescu! Poliția din Grecia, pe urmele lui, după ce a făcut un gest grosolan la derby-ul cu AEK Atena citeşte ştirea pe ziare.com

După moartea fiului lor la doar 25 de ani, au descoperit o viață dublă secretă în online pe care nu au bănuit-o niciodată citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Alexandra Stan, într-o ținută care i-a lăsat pe fani fără cuvinte. Trupul artistei arată perfect: „Zici că ești făcută cu AI”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Alexandra Stan, într-o ținută care i-a lăsat pe fani fără cuvinte. Trupul artistei arată perfect: „Zici că ești făcută cu AI”

Digi World

Sunt sucurile cu îndulcitori o alternativă mai bună decât cele cu zahăr? Un medic gastroenterolog explică de ce sunt dăunătoare băuturile dietetice

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit