Surpriză de proporții! FCSB ar putea folosi numele Steaua în preliminariile UCL. ”Și la meciul cu Virtus”
articol scris de Digi Sport21.06.2024, 14:19
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Adrian Căvescu, avocatul care reprezintă FCSB-ul în procesul cu CSA Steaua pentru marcă și palmares, susține că gruparea lui Gigi Becali (65 de ani) ar putea folosi numele ”Steaua” în preliminariile UEFA Champions League.
Adrian Căvescu a spus de ce, în opinia sa, FCSB ar putea folosi numele Steaua în Europa
Avocatul a mutat războiul pentru marca Steaua și la EUIPO, Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală, și dezvăluie că această speță va fi judecată în luna august a acestui an. Până atunci, susține Căvescu, cei de la FCSB ar putea folosi numele Steaua pe baza unui drept provizoriu.
Căvescu lasă însă de înțeles că patronatul roș-albaștrilor nu ar lua o astfel de decizie până la un verdict final.
”Marca FCSB Steaua va putea fi folosită în cupele europene. Deja poate să facă asta în baza dreptului provizoriu, dar am zis să nu fim… Să nu întindem coarda.
Dacă mă întrebați pe mine, oricând în afara României am putut să folosim Steaua simplu.
Se poate și la meciul cu Virtus. Putem veni cu tricouri cu Steaua, pentru că marca Armatei este doar una românească”, a spus Căvescu, potrivit fanatik.ro.
Adrian Căvescu a mai precizat și ce așteaptă el să conteze în procesul de la EUIPO.
”Se va judeca undeva în august și cred că se va pronunța. Eu sper că se va constata că mărcile lor anterioare nu au fost folosite cum trebuie și să ne înregistreze noua marca FCSB Steaua. Apoi, o să vin și eu o acea decizie în țară și să o flutur pe la instanțe, așa cum a făcut și domnul Talpan cu decizia ICCJ din 2014”, a mai spus Căvescu.
”Alo, unde sunt banii produși?”
Mai mult, Adrian Căvescu crede că dovezile depuse la dosar e CSA Steaua București nu ar fi suficiente.
”Probele de folosire sunt slabe de tot. Astea nu sunt probe de folosire: două pixuri, trei calendare… Domne, astea sunt mărci comerciale.
Este un manual al EUIPO cu privire la mărcile comerciale. Trebuie depuse cifre de afaceri. Faci comerț, vinzi! Încasezi bilete la meciuri, copii la antrenamente, tricouri, ce vinde un club, cum au toți pe-afară.
Ei fac evenimentul Sevilla 25 de ani, ne premiem, ne dăm câte o insignă, un calendar și un pix. Alo, unde sunt banii produși? Vorba domnului Becali”, a mai dezvăluit angajatul FCSB-ului.
Marcel Pușcaș a participat la privatizarea Stelei: ”Numele a fost inclus”. Unde a greșit Gigi Becali
Marcel Pușcaș (63 de ani), director executiv la FCU Craiova, a fost în conducerea echipei de fotbal Steaua, atunci când s-a privatizat, în 1998.
Actualul oficial al grupării din Bănie a spus care a fost marea greșeală pe care a făcut-o Gigi Becali (65 de ani) în 2003. Totul, după cel mai recent comunicat al celor de la CSA Steaua, legat de nume și palmares.
Pușcaș a precizat că Becali nu ar fi avut acum nicio problemă dacă în vara lui 2003 se obținea prelungirea contractului legat de numele, marca și palmaresul Stelei.
”Lucrurile erau foarte simple dacă se făcea ce trebuia în 2003. În ’98, s-a închiriat numele, într-adevăr, așa cum și CSU Craiova a închiriat de la Clubul Sportiv condus de Badea. Așa s-a procedat atunci. Numele a fost inclus atunci în acest proiect de privatizare a secției de fotbal, proiect făcut de mine.
Reamintesc, la vremea respectivă, nu voia nimeni din clubul Steaua să se privatizeze secția de fotbal. Dar era o măsură absolut firească, normală, modernă. Pentru că nu mai puteai primi sponsorizări la o unitate militară, aveai o grămadă de lucruri birocratice de făcut, era mai greu. Plus că era și desuetă povestea. În toată Europa, nu mai existau astfel de echipe.
Însă, ulterior, s-a făcut o simplă mare greșeală, în 2003, când a expirat acel împrumut de cinci ani al numelui Steaua și s-a ignorat latura juridică. ’Lasă, dom’ne, că merge și așa’. Au rămas lucrurile nerezolvate. Era simplu, trebuia un contract, aprobau toți generalii, toată conducerea Ministerului, nu era nicio problemă.
Pentru că s-a ignorat acea parte în 2003, legată de nume, marcă, palmares, s-a trezit juridic juristul renumit la CSA Steaua (n.r. - Florin Talpan) după 10 ani care a spus: ’stați, dom’ne, că astea sunt ale noastre”. Așa s-a ajuns aici”, a spus Pușcaș, la Digi Sport.
Etichete: palmares steaua , steaua champions league , marca steaua , adrian cavescu
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții