Sorin Cârțu / Foto: Sport Pictures

Foto Sorin Cârțu a vorbit despre situația asemănătoare cu cea a lui Mitriță: "Și eu m-am simțit neîndreptățit"

articol scris de Digi Sport
11.09.2024, 15:37
  • Champions League: AS Monaco - Barcelona, joi, 22:00, DGS 1

  • Champions League: Atalanta - Arsenal, joi 22:00, DGS 2

Naționala de fotbal a României a câștigat partida cu selecționata Lituaniei, scor 3-1, din etapa a doua a noii ediții din Nations League.

Golurile "Tricolorilor" au fost marcate de Mihăilă (min. 4), Marin (min. 87) și Mitriță (min. 90+2), în timp ce lituanienii au punctat prin Kucys (min. 34).

Sorin Cârțu: "Și eu am fost neîndreptățit pe vremea mea, Lucescu îl prefera pe Gabor"

Alexandru Mitriță (29 de ani) a marcat ultimul gol al partidei din Ghencea, la capătul unui contraatac ca la carte făcut împreună cu Denis Alibec (33 de ani).

Atacantul Universității Craiova a revenit astfel la prima reprezentativă a României, după ce nu a mai intrat în atenția fostului selecționer Edi Iordănescu (46 de ani), lucru care a stârnit multe controverse.

Sorin Cârțu (68 de ani), fostul mare jucător al Craiovei, a vorbit despre golul marcat de Mitriță și și-a amintit despre perioada în care se lupta pentru un post de titular la națională, pe vremea când selecționer era tot Mircea Lucescu (79 de ani).

"Cartea de vizită a unui atacant nu rămâne pasa, rămâne golul. A vrut să dea gol, vrea să impresioneze. Da, de multe ori.

Încerci să impresionezi antrenorul ca de data viitoare să te bage în primul 11. Când marchezi, ai un atuu mare la antrenor și la ceea ce înseamnă decizia lui de a te trimite în primul 11.

Mă simțeam și eu neîndreptățit pentru că la vremea respectivă dădeam goluri, eram golgheterul echipei, am pierdut de două ori titlul de golgheterul echipei din cauza unor penalty.

Îl vedea pe Romulus Gabor mai util decât mine. De multe ori l-am mai înlocuit, am mai jucat și eu.", a transmis Sorin Cârțu, într-o intervenție telefonică, la emisiunea Digi Sport Special.

  • Alexandru Mitriță este cotat la 3,5 de milioane de euro, potrivit Transfermarkt.
  • Alexandru Mitriță a marcat 3 goluri, în 19 partide pentru naționala României.

Galerie FOTO cu momentul în care Alexandru Mitriță îl îmbrațișează pe Mircea Lucescu

Galerie Foto

Iosif Rotariu: ”A arătat și cu Lituania că Alexandru Mitriță e cel mai bun din campionatul nostru”

Iosif Rotariu (61 de ani), fostul mijlocaș al echipei naționale, este de părere că Alex Mitriță a arătat, prin prestația sa din meciul cu Lituania, că este cel mai valoros jucător din SuperLiga.

De asemenea, fostul fotbalist a lăudat gestul pe care Mitriță l-a făcut imediat după ce a înscris în poarta Lituaniei (s-a dus la selecționerul Mircea Lucescu și l-a îmbrățișat, în semn de mulțumire pentru că a avut încredere în el și că l-a introdus pe gazon).

"A arătat și acest meci cu Lituania că Mitriță e cel mai bun din campionatul nostru. Gestul de după gol denotă recunoștință din partea lui Mitriță pentru un om care crede în el. Știe Mircea Lucescu să scoată cea mai bună versiune dintr-un fotbalist cu reale calități.

Mitriță trece printr-o perioadă foarte bună și acest gol îl va alimenta cu un plus de ambiție. Nu contează că a fost rezervă Mitriță, Mircea Lucescu știe foarte bine când să introducă jucătorii de care are nevoie”, a spus Rotariu.

VIDEO rezumat România - Lituania 3-1

Etichete: nationala romaniei , sorin cartu , alexandru mitrita


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”

Israelul a decis marți să arunce în aer pagerele purtate de membrii Hezbollah în Liban și Siria, de teamă că operațiunea sa secretă ar fi putut fi descoperită de grup, au declarat trei oficiali americani pentru Axios.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Ivan Perisic a semnat

"Ridicol". Cât primește Ianis Hagi pe lună de la Rangers, deși nu mai joacă nici la echipa a doua

Primul fotbalist din lume care nu mai suportă și a spart tăcerea. ”Dacă va continua, vom intra în grevă”

S-a lăudat că n-a fost demis niciodată în 26 de ani, iar a doua zi a fost dat afară

Se naște o nouă forță în România? ”Eu asta îmi doresc, să preiau clubul!”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

De la Rapid, direct în UEFA Champions League! Ce au scris kosovarii după debuturile lui Rrahmani și Krasniqi

Cum și-a numit Pep Guardiola echipa, după 0-0 cu Inter Milano. Manchester City, pe locul 11 în clasament

Pentru prima oară în istoria UEFA Champions League! Recordul pe care nu voia să-l stabilească: ”Nu merita asta”

Englezii au tras concluzia după ce Drăgușin a jucat 97 de minute în ”thriller-ul” cu Coventry: ”A intrat în încurcătură”

Citeşte şi

Sorin Cârțu ”a explodat”, după Poli Iași - Universitatea Craiova 2-0: ”Măcar să avem orgoliu”

În fotbalul românesc a apărut ”turbo Mitriță”! Jucătorul care e așteptat să ”explodeze” în următorii doi ani

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOW„Nu în viața asta!”. Kate Winslet a refuzat să-și acopere „colăceii”, după ce i s-a sugerat acest lucru pe platourile de la „Lee”

Mircea Lucescu a primit vestea pe care o aștepta cu sufletul la gură! Care este starea lui Valentin Mihăilă citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum au fost surprinși Naomi Osaka și Patrick Mouratoglou citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Digi World

Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului