Darius Olaru, în FCSB - Sparta Praga / Foto: Profimedia

Exclusiv Sfaturile lui Ilie Dumitrescu pentru Darius Olaru, după ce a auzit că jucătorul este dorit de PSV

articol scris de Digi Sport
16.08.2024, 09:03
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

Darius Olaru (26 de ani) a fost cel mai bun jucător al celor de la FCSB în înfrângerea cu Sparta Pragascor 2-3, care a dus la eliminarea campioanei României din turul trei preliminar din Champions League.

A doua zi, după înfrângerea cu Sparta Praga, patronul celor de la FCSB a dezvăluit că Darius Olaru va pleca de la FCSB, după dubla manșă cu LASK Linz, din Europa League.

Ilie Dumitrescu, sfaturi pentru Darius Olaru: ”Vezi că în poziția aia, când se pierde mingea, trebuie să ai reacție”

Echipa interesată de serviciile lui Darius Olaru este PSV Eindhoven, gruparea care a câștigat campionatul în Olanda în sezonul trecut și va evolua direct în Champions League.

După ce a auzit veștile legate de interesul olandezilor pentru fotbalistul campioanei, Ilie Dumitrescu (55 de ani) i-a oferit câteva sugestii lui Olaru legate de mișcarea în teren, atunci când nu se află în posesia mingii.

Olaru în ultimii doi ani s-a ridicat la un nivel de joc foarte bun. Din punctul meu de vedere s-a ridicat la un nivel excelent în ”dubla” asta cu Sparta Praga. Își asumă. E lider.

Are disponibilitate la efort, iar legat de faza asta cu statul pe jos, cei care dau tonul de fiecare dată sunt arbitrii. El oricum intră în foarte multe contacte pentru poziția pe care o are în teren. La noi, în România, faulturile se dau foarte ușor.

(n.r. Olaru poate face pasul la PSV?) Are nevoie de adaptare. Acolo e altul procesul de pregătire. E alt sistem. E altceva în Olanda. 

I-am dat câteva mesaje, când el era la cel mai bun nivel al său, în care îi explicam 'vezi că în poziția aia, când se pierde mingea, trebuie să ai reacție'. Nu știu dacă a fost receptiv sau dacă se uită la emisiuni.

Eu dacă aș fi scouter aș pune și o bilă neagră acolo. El când intră în posesie este ok. Este un jucător foarte bun care te ajută. Când se pierde mingea, nu prea are reacție. Nu poți să faci pasul așa în Olanda. Trebuie să se schimbe puțin. Acolo, rigorile sunt altele.

Vezi ce face concurența ta pe post și va trebui să joci la fel. Acolo nu o să mai fie un lider. Nu o să mai fie titular dacă pierde mingiile. Va fi ca oricare alt jucător de pe bancă.

El juca în fața apărării în trecut. A fost transferat din poziția asta de box-to-box, în ultimii 2 ani, în al doilea atacant, unde a a avut mai multe sarcini ofensive.

Eu l-am văzut în multe momente când nu reacționa la jocul fără minge. Asta nu e ok. Spun asta pentru că îi doresc binele”, a declarat Ilie Dumitrescu, în cadrul emisiunii ”Digi Sport Special”.

  • 7 milioane de euro este cota de piață a lui Darius Olaru, potrivit Transfermarkt.
  • În 9 partide jucate pentru FCSB în acest sezon, Darius Olaru a înscris 7 goluri și a oferit 3 pase de gol.

Gigi Becali: ”Am două oferte pentru Olaru din Europa și Rusia. Cred că pe șase milioane de euro îl dau, am cerut opt, dar pe șase îl dau”

L-am vândut pe Coman cu șase milioane și mai iau vreo șase milioane de euro și pe Olaru, deci încasez vreo 25 de milioane. Am două oferte pentru Olaru din Europa și Rusia. Cred că pe șase milioane de euro îl dau, am cerut opt, dar pe șase îl dau.

Dar vorbim după Linz, eu vreau să îi măresc salariu și să nu plece, dar nu pot să îl țin pe băiat că își face viitorul.

O părere de rău e că a plecat Coman. Ne calificam cu Coman. M-am gândit că ia salariu de două milioane, e viața lui”, a declarat Gigi Becali, potrivit Fanatik.

  • 40 de goluri și 33 de pase decisive a înregistrat Darius Olaru în cele 183 de meciuri pe care le-a jucat la FCSB.
  • 20 de selecții are mijlocașul ofensiv în naționala României.

Etichete: gigi becali , psv eindhoven , ilie dumitrescu , darius olaru , transfer darius olaru , sfaturi ilie dumitrescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. PAOK l-a adus pe Dejan Lovren

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Corriere dello Sport anunță o lovitură de proporții: "Negocierile pentru Dennis Man încep de la 30 de milioane €!"

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Verdictul medicilor în cazul lui Valentin Mihăilă, accidentat cu Udinese

Adrian Petre, fostul atacant al celor de la FCSB, a decis să se retragă din fotbal la doar 26 de ani

Wow! Un român a prins primul 11 ideal din Europa, lângă staruri precum Kane, De Ligt sau Yamal

Daniel Niculae a spus-o răspicat despre formula lui Șumudică: ”Dacă nu cea mai bună, între primele trei”

Citeşte şi

Exclusiv Gigi Becali a anunțat singura echipă din SuperLigă care îi poate pune probleme în lupta la titlu

Video Exclusiv Gigi Becali a intrat în direct și l-a întrebat pe Radu Naum: ”Te-a retrogradat?”. A urmat un dialog presărat cu hohote de râs

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOWSean Penn, sărut pasional pe străzile din Madrid cu o tânără din Republica Moldova. Actorul nu a ținut cont de oamenii din jurul lui

Mircea Lucescu îl propune pe Darius Olaru italienilor: „Poate juca atât mijlocaș defensiv, cât și în spatele vârfului” citeşte ştirea pe Prosport.ro

"Rapid nu se bate cu mine la titlu”. Gigi Becali, mesaj dur spre Dan Șucu citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Tocuri imposibile, un tricou pe post de rochie și dres plasă. Lady Gaga, la cină romantică în Malibu

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Tocuri imposibile, un tricou pe post de rochie și dres plasă. Lady Gaga, la cină romantică în Malibu

Digi World

De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia