Se dărâmă "Templul"! A început demolarea stadionului din Ghencea. Cum va arăta noua arenă
18.06.2018, 20:51Liga Națiunilor: Portugalia - Polonia, vineri, 21:45, DGS 1
Liga Națiunilor: Danemarca - Spania, vineri, 21:45, DGS 2
Stadionul "Steaua", cunoscut mai mult ca Ghencea, inaugurat în 1974, a intrat oficial în proces de demolare, în cursul zilei de luni, 18 iunie, în vederea organizării EURO 2020. Mai multe utilaje de contrucții au fost trimise la arena, care au început lucrările, instalația de nocturnă fiind prima vizată.
Aflata în proprietatea lui Gigi Becali, patronul echipei FCSB, nocturna din Ghencea va fi demontată și transportată la baza de pregătire a vicecampioanei, din comuna Berceni.
Acum trei ani, adică pe 22 martie 2015, s-a disputat ultimul joc oficial pe stadionul din Ghencea. Este vorba despre partida FCSB - Viitorul 4-1. Din acel moment, echipa lui Gigi Becali a disputat meciurile de pe teren propriu pe Arena Naţională.
Construcția a fost inaugurată în aprilie 1974, cu ocazia unui meci amical Steaua - OFK Belgrad (scor 2-2). În 1991 au început lucrarile la instalația de nocturnă, aceasta fiind inaugurată pe 14 august, la un meci Steaua-FC Bacău (scor 4-1). Mai târziu, în 1996, arena din Ghencea a fost modernizată în totalitate, tribunele fiind dotate cu scaune, cantonamentul jucătorilor de sub tribuna a doua fiind renovat la nivelul unui hotel de patru stele, iar utilitățile fiind aduse la standardele vremii.
Stadionul a mai trecut printr-un proces de modernizare și în 2007, când Steaua București a reintrat în grupele Champions League, după o pauză de 10 ani.
Marcel Răducanu, Anghel Iordănescu, Liţă Dumitru, Gică Hagi, Marius Lăcătuş, Ilie Dumitrescu şi Adrian Ilie sunt doar câţiva dintre legendarii jucători ai Stelei şi ai naţionalei României care au încântat tribunele din Ghencea.
Pe locul actualului Ghencea va fi construit un nou stadion, cu o capacitate de 30 de mii de locuri. Câteva caracteristici cheie: minim 30.000 locuri, spații cazare pentru sportivi, cel puțin 12 camere duble și spații conexe, un muzeu amenajat pe o suprafață estimata între 1.500 - 1.700 mp, și 150 de locuri de parcare securizate pentru oficiali, conform normativelor UEFA.
România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA obligă ţările organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale.
Etichete: steaua , ghencea , stadion , demolare , lucrari de demolare
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții