Galeria Rapidului / Foto: Facebook @Original

Scandal la Rapid: ”Peluza Nord nu este Coreea de Nord”. Acuzații în Giulești! ”Am făcut greva foamei pentru echipă”

articol scris de Digi Sport
05.09.2024, 18:04
  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Girona, miercuri, 22:00, DGS 2

Galeria Rapidului stă pe un butoi cu pulbere, după ce membrii facțiunii ”Original 1923” au afișat două bannere ironice la adresa lui Marius Șumudică, în timpul meciului Rapid - Dinamo 1-1.

La aproximativ două săptămâni de la acel episod, ultrașii care au făcut referire la două declarații ale lui Șumudică, oferite cu ani în urmă, de care s-au folosit pentru a transmite mesajul că pentru ei înlocuirea lui Lennon cu Șumudică nu e o variantă, susțin că au fost amenințați de ”unii vechi rapidiști” din cauza bannerelor respective.

Galerie Foto

În 2024, manipularea și dezinformarea continuă să fie prezente, inclusiv în rândul suporterilor

Cei de la ”Original 1923” au postat un mesaj amplu pe rețelele sociale, prin care au anunțat că nu vor ceda presiunilor și vor continua să susțină Rapidul ”așa cum doresc”.

Libertatea de exprimare este dreptul de a fi tu însuți! Noi, Original.1923, dorim să clarificăm public și transparent situația actuală. În 2024, manipularea și dezinformarea continuă să fie prezente, inclusiv în rândul suporterilor.

Acuzațiile conform cărora am fi fost plătiți pentru a afișa, la meciul cu Dinamo, mesaje controversate care făceau referire la declarațiile din trecut ale lui Marius Șumudică par să facă parte din acest peisaj de dezinformare.

În plus, aceste acuzații sunt însoțite de amenințări și intimidări, reflectând presiunile venite din partea unui/unor rapidiști vechi care doresc să manipuleze și să folosească suporterii în interes personal.

Se spune că aceste mesaje ar fi fost afișate fără știrea lui Liviu Ungurean, singurul lider al galeriei. Însă, procedura de acces în stadion cu inscripții implică informarea și aprobarea mai multor persoane, inclusiv un oficial al clubului, un reprezentant al Jandarmeriei și alte persoane implicate în buna organizare a meciului.

Din fericire, mulți suporteri și observatori pot distinge realitatea fără a se lăsa influențați de aceste încercări de dezinformare. Campania de denigrare și amenințările din mediul online au culminat după meciul din Bănie, când același rapidist cu vechime a făcut amenințări și acuzații demne de filme precum „John Wick”, spunând „vă cotropesc” și „vă distrug”.

Compararea noastră cu niște interpreți de muzică lăutărească și denigrarea grupului nostru, care de 20 de ani a străbătut continentul pentru Rapid, am făcut greva foamei pentru Rapid și ne-am sacrificat libertatea și sănătatea pentru Rapid, arată că interesele personale primează în fața rapidiștilor care îndrăznesc să aibă un punct de vedere diferit.

Aceste acțiuni sunt inacceptabile și subminează solidaritatea și respectul reciproc, valori care ar trebui să ne caracterizeze pe toți cei care iubim Rapidul. Poziția noastră este clară și fermă: nu ne lăsăm intimidați de nicio amenințare și nu vom permite ca reputația noastră să fie pătată de acuzații nefondate.

Nu vom tolera acuzațiile nefondate aduse la adresa noastră, care au ca unic scop defăimarea; cine are probe concrete, să iasă în față și să le prezinte. În caz contrar, vom considera aceste afirmații ca fiind simple calomnii și vom răspunde în consecință.

Rămânem dedicați susținerii echipei Rapid București, așa cum am făcut mereu, cu corectitudine, pasiune și respect față de valorile noastre.

Noi vom continua să facem ceea ce am făcut și până acum: să încurajăm Rapid București așa cum dorim noi, nu cum vor alții. Peluza Nord nu este Coreea de Nord”, au transmis cei de la Original 1923, pe Facebook.

Etichete: suporteri rapid , scandal rapid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”

Israelul a decis marți să arunce în aer pagerele purtate de membrii Hezbollah în Liban și Siria, de teamă că operațiunea sa secretă ar fi putut fi descoperită de grup, au declarat trei oficiali americani pentru Axios.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Răzvan Oaidă a semnat cu U Cluj

Foto A câştigat Roland Garros, visa să ajungă ca Halep, dar acum e medic chirurg la Floreasca

Primul fotbalist din lume care nu mai suportă și a spart tăcerea. ”Dacă va continua, vom intra în grevă”

După 29 de ani, a căzut recordul la Real Madrid! S-a scris istorie în UEFA Champions League

"Ridicol". Cât primește Ianis Hagi pe lună de la Rangers, deși nu mai joacă nici la echipa a doua

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Radu Drăgușin, 97 de minute jucate la Tottenham într-un meci absolut dramatic! Nota primită la final

Gigi Becali nu l-a vrut la FCSB, iar peste o lună a debutat cu gol și assist în Champions League

Așa arată noul clasament Champions League, după încă 6 meciuri jucate! Liderul, aproape imposibil de depășit

Scandal în SuperLigă: și-a reziliat contractul și a plecat de la echipă! Antrenorul, acuzat de rasism

Citeşte şi

Video Momente rare: Marius Șumudică a ajuns în fața suporterilor și a repetat încontinuu un cuvânt, după eșecul cu ”U” Cluj

Foto Apariție specială a lui Marius Șumudică la primul meci în Giulești + Mesajul apărut la peluză pentru antrenor

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOW„Nu în viața asta!”. Kate Winslet a refuzat să-și acopere „colăceii”, după ce i s-a sugerat acest lucru pe platourile de la „Lee”

Mircea Lucescu a primit vestea pe care o aștepta cu sufletul la gură! Care este starea lui Valentin Mihăilă citeşte ştirea pe Prosport.ro

A devenit Campion Mondial alături de Lionel Messi, iar acum va fi evaluat psihologic, într-un dosar de viol citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Digi World

Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului