Exclusiv Rotariu lansează provocarea: cum ar trebui inaugurat stadionul din Ghencea. "Va fi cel mai frumos din țară. Vin și pe jos de la Timișoara"
articol scris de Andru Nenciu12.04.2020, 10:32
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Iosif Rotariu (57 de ani) susține că noul stadion din Ghencea va eclipsa celelalte arene moderne din România.
Fostul mijlocaș, finalist al Cupei Campionilor Europeni din sezonul 1988-1989, le propune șefilor Clubului Sportiv al Armatei Steaua să organizeze un eveniment cu fast când va fi inaugurată arena contruită pentru Campionatul European din 2021.
"Meciul de inaugurare ar trebui să aibă loc între foști jucători emblematici ai Stelei, din diferite perioade. Nici nu concep să se joace alt meci. Asta ar trebui să facă cei de la CSA Steaua. Sunt sigur că mulți dintre noi ar răspunde provocării. Eu aș veni și pe jos de la Timișoara, ar fi un eveniment care ar avea loc cu casa închisă. S-ar vorbi în toată Europa despre el", spune Rotariu pentru Digi Sport.
Iosif Rotariu: "Ar trebui să joace orice echipă care plătește o chirie. Nu sunt de acord să evolueze doar echipa Armatei"
Stadionul Steaua prinde contur pe zi ce trece. Asociația Steliștilor 47 (AS47) a publicat pe contul de Facebook, zilele trecute, un filmuleț în care este prezentată arena. Lucrările la arena din Ghencea sunt cele mai avansate. Tribunele sunt ridicate și acoperite în mare parte. Din imagini se vede cum și parcarea de la tribuna oficială prinde contur. "Va fi cel mai frumos stadion din toată țara și cred va deveni un obiectiv turistic important pentru toți iubitorii fotbalului dacă oamenii cu putere de decizie vor avea o strategie coerentă și se vor inspira de la marile cluburi din străinătate. Un muzeu n-ar trebui să lipsească, tururi de stadion n-ar trebui să lipsească. Așa vor fi motivați și copiii", mai spune omul care l-a marcat pe Diego Maradona, la Coppa del Mondo. Rotariu susține că pe Ghencea n-ar trebui să evolueze doar echipa Armatei. "În opinia mea, pe această arenă ar trebui să joace orice echipă care plătește chiria, pentru că stadionul trebuie întreținut. Eu nu sunt de acord să joace doar echipa Armatei, nu mi se pare o idee bună".
Și fostul coleg al Rotariu de la Steaua, Marius Lăcătuș, a declarat săptămâna trecută că noul stadion va impresiona suflarea fotbalistică din România. "Stadionul Steaua arăta foarte bine şi înainte, gazonul cel puţin, era de o calitate extraordinară. Am văzut şi proiectele noului stadion, şi ce se face şi cred că va fi unul dintre cele mai frumoase din România, poate cel mai frumos, chiar peste Arena Naţională," a spus Lăcătuş într-o intervenţie la emisiunea Digi Sport Special.
Stadion Steaua, detaliile proiectului
- Cost construcţie 94.672.020 milioane de euro
- Capacitate: 31.254 de locuri
- Suprafața de joc 105m/68m. Gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă
- Spații de cazare pentru sportivi (24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare)
- Restaurant
- Muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua
- Spații VIP (loje și parcare)
- Sală de forță și de recuperare
- Punct medical de prim ajutor
- Zona de presă si sky-box ul în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea și care respectă standardele UEFA și FIFA
- Sala de conferință
- Vestiare pentru sportivi
- Magazine
- Spații tehnice și pentru birouri
Etichete: steaua , iosif rotariu , ghencea , stadion
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții