Adrian Mititelu și Joao Janeiro / Foto: colaj Digi Sport

Exclusiv Reacția lui Adrian Mititelu după mesajul lui Joao Janeiro, care nu a condus decât două antrenamente și și-a făcut bagajele

articol scris de Digi Sport
30.06.2023, 08:27
  • Liga Națiunilor: Danemarca - Serbia, duminică, 19:00, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Elveția - Spania, duminică, 21:45, DGS 1

Joao Janeiro (42 de ani) s-a despărțit de U Craiova 1948, după doar două antrenamente conduse și la mai puțin de o lună de la instalare.

Adrian Mititelu, după mesajul lui Joao Janeiro: ”Să depășim momentul”

Antrenorul portughez a dezvăluit că s-a confruntat cu lucruri neașteptate la Craiova, pe care nu a vrut să le detalieze, și a dat de înțeles că regretă că a venit în România. La aproximativ o săptămână distanță, Adrian Mititelu, patronul clubului din Bănie, a reacționat.

Am văzut acele rânduri care se vor a fi un interviu al lui Janeiro. Am înțeles că sunt de pe pagina lui de Facebook. Am vorbit cu Edi Zelgin, team-managerul nostru, care are o relație cu el și mi-a spus că s-a înțeles greșit.

Eu rămân la același răspuns, nu a fost nimic greșit din partea noastră. Dorința de plecare a fost a lui. Mă puneți să comentez niște afirmații făcute pe o pagină de Facebook, care nu-s importante. Să depășim momentul”, a transmis Adrian Mititelu, la Fotbal Club.

Adrian Mititelu aduce antrenor român

Până va fi numit un nou antrenor principal, U Craiova 1948 va fi condusă de antrenorul Florin Drăgan și de preparatorul fizic Dan Vasilică. Viitorul tehnician va trebui să lucreze cu ei!

De asemenea, Adrian Mititelu a anunțat că orice antrenor vine trebuie să-i ofere libertate totală preparatorului fizic Dan Vasilică.

În acest moment, echipa este antrenată de cei care au antrenat-o după plecarea lui Croitoru, să fie clar. Eu am mare încredere în acești oameni și îi voi ajuta cu un licențiat Pro în zilele viitoare. Echipa a avut rezultate sub comanda lui Drăgan și a lui Vasilică. Eu am încredere în ei.

Nu mă voi lua după modelul lui Gigi Becali. Voi aduce pe cineva cu Licența Pro care să conducă acest colectiv. La mine colectiv înseamnă că preparatorul fizic are libertate totală. Vreau ca antrenorul principal să-i dea autonomie totală preparatorului fizic.

Nu aduc un antrenor de poză, aduc un antrenor care poate veni cu idei, dar care să lase preparatorul să lucreze. Cred că va fi român de data asta. Va fi un antrenor care să-i dea autonomie lui Vasilică”, a mai spus Adrian Mititelu.

Reacția lui Joao Janeiro, după plecarea de la U Craiova 1948

Plec de la U Craiova 1948 așa cum am venit, cu capul sus. Ca antrenor, uneori aud povești despre situații cu care s-au confruntat alți tehnicieni. Lucruri despre care credem că li se întâmplă doar altora. Este prima dată când mi se întâmplă asta. Știam riscul dinainte să vin. Ceea ce nu știam sunt lucruri pe care nu le voi exprima în acest moment. Respect presa și jurnaliștii, dar cer intimitate.

În 3 ligi diferite, 'noi' (n.r. el și staff-ul) am prins cupele europene și am promovat de câte patru ori. În medie, 'noi' am contribuit la o creștere de 62% a sumelor cu care s-au transferat jucătorii și am îmbunătățit vânzările cluburilor cu 70%. Și aceste lucruri au fost reușite doar cu ore multe de studiu, muncă. Nu am divizat pentru a stăpâni, eu sunt opusul, unesc.

Mi-am respectat contractul în 90% dintre cazuri înainte de a veni la Craiova (o dată am plecat pentru că un alt club mi-a achitat clauza de reziliere) și în 90% dintre cazuri am avut ofertă de prelungire.

Am ales să vin pentru că am cuvânt. Am avut și alte oportunități cu termeni mai buni din toate punctele de vedere, dar am decis, ca întotdeauna, să mă țin de cuvânt.

Nu pot decât să mă învinovățesc pentru asta. A fost alegerea mea să vin și să opresc negocierile cu alte cluburi/proiecte.

Îi doresc succes Craiovei 1948, vor avea condiții să ajungă în play-off si în competițiile europene. Le doresc multă baftă și jucătorilor, care într-o perioadă scurtă de timp m-au făcut să mă simt bine, am creat o energie puternică împreună.

Succes și suporterilor care urmăresc și susțin mereu echipa necondiționat. Cel mai nebunesc lucru din fotbal este să nu renunți niciodată. Mult succes! Mulțumesc, Cu respect, JJ”, a scris Joao Janeiro, pe Instagram.

Etichete: adrian mititelu , antrenor u craiova 1948 , joao janeiro


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025. Anul viitor, cele două sărbători vor fi în aceeași zi

În anul care urmează, Paștele Ortodox și Paștele Catolic pică în aceeași zi. Creștinii vor celebra sărbătoarea Învierii Domnului pe data de 20 aprilie 2025.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ion Țiriac: ”Vă spun o noutate. Candidez la președinție! Absolut serios”. Ce a urmat

Foto "ROMÂNIA a trecut pe aici!" Cum au lăsat "Tricolorii" vestiarul de la Prishtina, după 3-0 cu Kosovo

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Video Kosovo - România 0-3. Mircea Lucescu, debut cu o victorie superbă la al doilea mandat pe banca naționalei

Răzvan Marin a dezvăluit ce i-a spus portarul kosovar, înainte să îl "execute" din penalty

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Vestea pe care Mircea Lucescu nu voia să o audă înainte de România - Lituania

Dennis Man a fost propus la Juventus, iar Gică Popescu a reacționat

Federația a luat decizia, după ce selecționerului Angliei i s-a cerut demisia pentru gestul care a scandalizat întreaga țară

Gigi Becali i-a spus direct unui fotbalist: ”Joci ce zice Ferguson, nu ce vrei tu!”. Replica primită

Citeşte şi

Adrian Mititelu a răbufnit: ”În România nu există fani. Sunt dezgustat!” Ce l-a enervat pe patron

Oficial A semnat cu FCU Craiova! Adrian Mititelu și-a luat fundaș central francez

PEROZCu mâinile prin păr, ruj roșu pe buze și o rochie crăpată până la coapsă, Mădălina Ghenea a făcut din nou furori la Veneția

FILM NOWGeorge Clooney l-a ironizat pe Brad Pitt, din cauza vârstei: „E norocos că încă mai lucrează!”

Cum putea rămâne Albion Rrahmani la Rapid! „Tu, Șucu, trebuia să-l chemi și să-l întrebi asta” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ianis Hagi nu a mai rezistat: "Nu mai folosiți declarațiile lui Giovanni Becali ca și cum ar fi ale mele!" citeşte ştirea pe ziare.com

Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor, transportat de urgență la Spitalul Militar din Capitală. Care este starea lui actuală citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Digi World

Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins "complet nepregătiți": "Ești expus toată noaptea"

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia